AK Parti Vakfıkebir İlçe Teşkilat Başkanı Yusuf Sağlam açıklamasında şunları söyledi; “Bizim işimiz hizmet yapmaktır. Hiç kimseyle polemiğe girerek hizmet yolunda zaman kaybına tahammülümüz yoktur. Ancak Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır’ın tamamen gerçek dışı açıklamaları ile kamuoyunu yanıltma gayretlerinden dolayı bu açıklamayı yapmayı zorunlu gördük. Muhtar Bahadır, daha öncede Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabet etmediğini açıklamıştı. Oysa hem Trabzon Muhtarlar Derneğimiz, hem de partimizin yetkili birimleri hiçbir şekilde kendisinin Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlar buluşmasına davet edilmediğini açıkladılar ve bu daveti ispatlamasını istediler. Kendisi davet almadığı yere gitmeyi kabul etmedim şeklindeki açıklamaları ile kurduğu hayale kamuoyunu inandırmaya çalışmaktadır. Belki kendisi bu daveti çok bekledi arzu etti. Ancak olmayan davete gitmedim demek insanların oyu ile seçilen bir makamın ciddiyetine yapılan bir saygısızlıktır.

Bir başka ifadesinde “AK Parti’den siyaset yapmaya davet edildim ancak kabul etmedim” diyor. Bizler teşkilatta görev yapıyoruz. Ne ilçe başkanımızın nede bir başka yetkilimizin kendisine AK Parti’ye katıl şeklinde bir davetimiz olmamıştır. Varsa böyle bir daveti kimin yaptığını açıklasın. Sayın Muhtar maalesef bu açıklaması ile de hayal dünyasında kurguladıklarını aktarmıştır.

Vakfıkebir İlçemiz hem kamu hem yerel olarak kendisi hariç tüm muhtarlarımızın yaptığı açıklamalar ve kamuoyunun büyük çoğunluğunun da kabul ettiği üzere tarihinin en büyük hizmetlerini almaktadır. Belediyemiz tarafından mahallelerimize 250 kilometre beton yol, 52 bin m³ asfalt yol, 56 bin m³ sanat yapısı (taş duvar) inşa edilerek 30 yıllık biriken sorunların büyük çoğunluğuna yaklaşık olarak 4 yıl içerisinde çözüme kavuşturulmuştur. Hizmet alamamaktan yakınan Muhtar Gökhan Bahadır, belediyemizin iş makinesinin önünde fotoğraf çektirerek söylemleri ile bir kez daha Ters düşmektedir.

Kendisine güvenerek muhtar seçen mahalle halkına hizmet etme düşüncesini bir kenara bırakarak siyasi kaygılar ve öne çıkma gayretleri ile söylemlerde bulunan Çarşı Mahallesi Muhtarını asli görevi olan mahallesine hizmet için çalışma yapmaya davet ediyoruz. Siyaset yapmak istiyorsa kendisine kapılarını açabilecek siyasi partilerimizden birisinin saflarına girmeyi öneriyoruz” dedi.