Bursa İnegöl'de yaşayan Hakime ve Deniz Demir çiftinin hayatı, 2016'nın son günlerinde değişti. 29 yaşındaki Hakime Demir, yaşanan tartışma sonrası evi terk ederek Rize fındıklı'daki babasının yanına döndü.

Deniz Demir, 30 Aralık'ta eşinin peşinden Fındıklı'ya geldi ancak bir daha kendisinden haber alınamadı.

35 yaşındaki Demir'i arayan Jandarma ekipleri, bir ihbar üzerine ilçeye bağlı Düzköy mevkisindeki ormanlık alana gitti. Bölgede, büyük bölümü yabani hayvanlar tarafından parçalanmış bir erkek cesedi bulundu. Cesedin üzerinden çıkan kimlikte ise, Deniz Demir yazıyordu.

Otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilen cesedin Demir'e ait olduğunun anlaşılmasıyla, güvenlik güçleri soruşturmayı derinleştirdi.

Fındıklı'ya geldiğinde kayınpederinin evine gittiği belirlenen Demir'in izini süren polis, MOBESE kamera görüntülerini inceledi ve kayıtlarda Demir'in son görüştüğü kişiye ulaştı. Bu isim, bioenerji uzmanı Siyasettin Özaydın'dı.

Soruşturma bir anda Rize'den Bursa'ya döndü, İnegöl'de ikamet eden Özaydın burada gözaltına alındı. Şüpheli, Demir'i söz konusu tarihte Fındıklı'da arabasına aldığını ve bir süre konuştuktan sonra vedalaştıklarını söyledi.

Ancak 48 yaşındaki Özaydın'ın aracını inceleyen polis, RR 169 PP Gürcistan plakalı otomobilde macunla kapatılmış deliklere rastladı. Macunlar kurşun deliklerini kapatmak için kullanılmıştı, araçta da kan izleri vardı.

Bunun üzerine Demir ve Özaydın'ın cep telefonu sinyallerine yönelen polis, 30 Aralık tarihinde Tepecik Köyü'nde ikilinin telefonlarından gelen sinyalleri tespit etti. Deniz Demir'in cep telefonu sinyalinin saat 17.58'de kesildiği belirlendi. 

Doğan Haber Ajansı'na göre, cinayeti işleyen Siyasettin Özaydın ile altı aylık hamile Hakime Demir arasında yasak aşk ilişkisi olduğu ileri sürülüyor.

Mahkemeye çıkarılan Özaydın'a adliye girişinde Deniz Demir'in yakınları saldırdı. Duruşma sonunda ise, Özaydın tutuklanarak cezaevine gönderildi.