Trabzonspor'un son 2 haftada aldığı sonuçlara bakınca, Bordo-Mavililer için şampiyonluğun en büyük adaylarından biri diyebiliyorsunuz; hatta çok net birincisi... Peki, bunu ortaya koyduğu güzel oyun sebebiyle mi diyoruz? Hayır! Öncelikle kendi evinizde, ezeli rakibinize karşı yenik duruma düştüğünüz maçtan galip ayrılıyorsunuz; ardından 8 yıldır mağlup edemediğiniz Gençlerbirliği deplasmanından 3 puanla dönüyorsunuz... İşte en kritik nokta şurası, Trabzonspor bu 2 maçı da kazanırken 3 puanı kazanacak oyunu ortaya koyamadı ama 3 puanı almasını bildi! 3 puanı almasını bilen de şampiyon olmaya en yakın takımdır!

Peki, sergilenen oyun şampiyonluğa çok mu uzak? Bence hayır! Evet, kısmen iyileşmeli oyun ama kötü oyunla bile rakiplerine 2'şer gol atan Trabzonspor; iyi oynadığında da Kasımpaşa maçındaki gibi 6 gol atıyor. Ve bu takım daha da atmaya devam edecektir, basit gol yemeyi engellediğinde de; puan kaybedeceği maç olmaz!

Bir parantez de, Trabzonsporlu futbolcuların gördüğü kırmızı kartlara açmak istiyorum. Evet, hem Nwakaeme hemde Sörloth; kırmızı kart gördükleri ana kadar haklılar ama hakemin hatası da olsa cezayı siz kesemezsiniz! Sahada kalmak zorundasınız ve kritik haftalara girdiğimiz bu süreçte; takımı yalnız bırakamazsınız. Daha dikkatli olmaları dileğiyle...