Çin’in Zhejiang eyaletinde düzenlenen ve 51 ülke ile Çin’in 27 eyalet ve özerk bölgesinden fotoğrafçıların katıldığı organizasyonda toplam 6 bin 82 eser yarıştı. Seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda yalnızca 132 eser ödüle layık görülürken, Trabzon’u anlatan bu kare bronz madalya ile onurlandırıldı.

Yoğun kar yağışı altında çekilen fotoğrafta, Trabzon’un tarihî dokusunu yansıtan Rüştü’nün Fırını önünde gündelik yaşamdan bir kesit yer alıyor. Limon yüklü el arabası, sokaktan geçen insan figürleri ve tarihî mekânın oluşturduğu atmosfer; kentin hafızasını, emeği ve yaşam kültürünü belgesel bir anlatımla yansıtıyor.

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) ve Amerikan Fotoğraf Derneği (PSA) temsilcilerinin de yer aldığı sergide ödüller sahiplerini bulurken, Ertuğrul Baştan’ın elde ettiği bu başarı Trabzon’un kültürel ve tarihî değerlerinin uluslararası alanda tanıtılmasına katkı sağladı.

Başarılı fotoğraf sanatçısı, Trabzon sokaklarının gündelik yaşamını ve kent belleğini fotoğraf aracılığıyla anlatmaya devam edeceğini ifade etti.