Kasımpaşa beraberliğinden sonra Trabzonspor’un Akhisar’a karşı nasıl bir skor elde edeceği merak konusuydu. Lakin, Trabzonspor ilk yarıda direklere takıldı. Ekuban’ın iki şutu direkte patladı. Akhisar kalecisi Milan Lukac ile Uğurcan Çakır’ın da hakkını yemememiz gerekiyor. Süper oynadılar. Lukac, Rodellega ve Novak’ın enfes şutlarını aynı güzellikte çıkartırken, Uğurcan’da Sissoko ve Sergıo’nun şutlarını aynı güzellikte kurtarıp cevap verdi.

İlk yarıdan devam edelim. Sosa güçsüz olduğundan orta sahada büyük sıkıntı yaşadı Trabzonspor. Bu net bir şekilde görülüyor. Eldeki malzeme bu kadar olduğu içinde Ünal Karaman’ın oyuna müdahale etmesi zorlaşıyor. Yanındaki Abdülkadir Parmak’ın da tek başına mücadelesi Trabzonspor’u galibiyete taşıdı diyebiliriz. Nwkaeme kanatlardan organize iş yapan tek oyuncuydu ve ikinci yarıda bunu Akhisar’a karşı iyice hissettirdi, attığı golle... Şimdi gelelim asıl konuya. Trabzonspor öyle bir gol yedi ki, inanılır gibi değildi. Korner atışı kullandığı sırada Yusuf Yazıcı topu bir anda kaptırdı ve Aksiharlılar Trabzonspor’u boşta yakaladılar. 64’de Bokila golü atarak 1-0 öne geçmeyi bildi.

Trabzonspor tam dağılıyor derken, 70’de Nwakaeme imdada yetişti ve attığı gol takımı ateşledi. Ardından Abdülkadir Parmak’a yapılan penaltı Trabzonsporluları coşturdu. 70’de Sosa’nın penaltı şutu Lukac’ın ayarını da böylece bozmuş oldu. Nokta, Yusuf Yazıcı takımın en kötüsüydü fakat oyundan çıkarken küçük bir grup tarafından yuhalanmasını kınıyorum. Ayıptır diyorum, yazıktır diyorum. Yapmayın bunları. Yusuf bu takımın belkemiğidir. Aman dikkat edin. Yerine giren Olcay Şahan takımını canlandıran isim oldu. Daha bir organize oynamaya başladı Trabzonspor. Hatta Olcay, donuk haldeki Trabzonspor taraftarına yaptığı el kol işaretleriyle gaz verdi.

Sonuç olarak Trabzonspor, Akhisarspor’uı zorda olsa mağlup ederek, önemli bir galibiyete imza atmıştır. 40 puana ulaşarak 4’üncü sıradaki yerini sağlama almıştır. Yani bu da demek oluyor ki Trabzonspor’a Avrupa kapısı adına kadar açılmıştır. Şimdi yapılması gereken şudur, sıralamadaki yer korunup, daha üste çıkmak için mücadele verilmelidir. Olur mu tabi ki olur. Başakşehir hariç, diğer rakipler Galatasaray ve Beşiktaş yakalanabilir. Yeter ki inançlarını kaybetmesinler, yeter ki destek versinler, gerisi kolay iştir. NOKTA. 

Not: Kaleci Uğurcan Çakar’a bir çift güzel lafımız olsun. Her geçen gün harika oynamaya devam ediyorsun. Böyle gidersen Avrupa çapında nam salabilirsin, benden söylemesi, gerisi sana kalmış.