Doğu Karadeniz Oteller Birliği Turizm Tanıtma ve Geliştirme Derneği tarafından organize edilen Road to Almaty B2B etkinliği Rize Valiliği ve DOKA ve Türk Hava Yolları’nın destekleriyle Kazakistan’ın başkenti Almatı’da gerçekleştirildi. Dernek üyesi Dedeman Oteller grubuna ait Park Dedeman Almatı ev sahipliğinde gerçekleşen çalışmada Ordu,Trabzon ve Rize illerindeki dernek üyesi 12 otelin üstü düzey yöneticileri tarafından temsil edildi.

ITB Berlin fuarında temelleri atılan ve Kazakistan pazarı için özel olarak hazırlanmış içerikle gerçekleştirilen etkinliğe olan ilgi bölgemiz için memnuniyet verici bir gelişme olarak değerlendirildi. Odağına bölgesel tanıtım fikrini alan dernek, verimliliği esas alan çalışma yöntemi B2B çalışmalarından ilkini gerçekleştirdiği Kazakistan pazarında yüzün üzerinde katılımcı ile bir araya gelme imkânı buldu.

pastedGraphic.png pastedGraphic_1.png

Almatı Başkonsolosu Sayın Tuğba Alan Özdenfedakar, Almatı Ticaret Ataşesi Ekrem Sayın Ekrem Bozkurt ,Kazakistan Turizm Birliği (Kazakhstan Tourist Association - KTA) Direktörü Sayın Rashida Shaikenova,Türk Hava Yolları Almatı Müdürü Sayın Uğur Cantimur ,Almatı Havalimanı Genel Müdürü Sayın Göker Köse ve Havaş Yer Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Güneş’in de katılım sağladığı etkinlik bölge illerinin tanıtım filmi ile başladı. Kazakça ve Rusça hazırlanan video içeriğinin gösterimi sonrası Dernek Başkanı Muhammed Eraslan ve protokol katılımcılarının konuşmalarıyla devam etti. Konuşmalar sonrasında programa katılım sağlayan otel yöneticilerinin hazır bulunduğu masalar da bölgedeki acentelerin temsilcileri ile gerçekleştirilen bire bir görüşmeler ile etkinlik devam etti. Kazakistan pazarının beklentileri dikkate alınarak hazırladıkları çalışmaları Kazak paydaşlarına aktaran dernek üyeleri özellikle bölgenin deniz ve doğa potansiyelinin yanı sıra kültürel varlıklarının taşıdığı potansiyel ile büyük bir turizm potansiyeli barındırdığını muhataplarına aktarma fırsatı buldu.

pastedGraphic_2.png pastedGraphic_3.png pastedGraphic_4.png

Katılımcılar için özel olarak hazırlanmış DOKOB pasaportu ile gerçekleştirdikleri görüşmeleri imza altına alan acenteler, hem günün hatırasına hoş bir anı hemde üye Otellerin konaklama THY’nin de bilet desteği ile gerçekleştirilen çekilişte sürpriz hediyeler kazanma imkanı elde ettiler.

pastedGraphic_5.png pastedGraphic_6.png pastedGraphic_7.png

pastedGraphic_8.png pastedGraphic_9.png pastedGraphic_10.png

Görüşmelerin akabinde düzenlenen gala yemeği ile devam eden etkinlik katılımcıların ilişkilerini daha güçlü ve samimi bir ortamda gerçekleştirme imkânı sağladı. Yemek sonrası gerçekleştirilen çekilişte DOKOB pasaportu sahibi 5 acente üye Oteller tarafından bölgemizde ağırlama hakkı elde ettiler. Keyifli bir ortamda gerçekleşen yemekte söz alan acente temsilcileri hem toplantı içeriği hem de sürpriz hediyeler için teşekkürlerini ilettiler. Dernek Dış İlişkiler sorumlusu Ersin Kalender tarafından plaket takdimi ile sona eren program başta bölgemiz olmak üzere ülke turizmine duyulan güvenin tazelendiği bir etkinlik olarak hafızalardaki yerini aldı.

pastedGraphic_11.png pastedGraphic_12.png pastedGraphic_13.png

pastedGraphic_14.png pastedGraphic_15.png pastedGraphic_16.png

Kaynak: BASIN BÜLTENİ