BOLU (AA) - Bolu'da İl Ekonomi ve İstihdam Koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Kent merkezinde bulunan bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş, insanları iş sahibi yapmanın, evlerine ekmek götürmelerini sağlamanın önemine vurgu yaptı.

Bolu'daki istihdam sayıları ve bunların dağılımı hakkında bilgiler veren Baruş, "Bolu'da güncel rakamlarla çalışan kişi sayısı 90 bin 568. Toplam nüfusumuz 299 bin 896. Dolayısıyla toplam nüfusumuzun yaklaşık yüzde 30’u çalışma hayatında yer alıyor ve 55 bin 314 emeklimiz var. Bu da nüfusumuzun yüzde 18’ini oluşturuyor." diye konuştu.

Baruş, Bolu'nun ülke kalkınması adına çok önemli katkıda bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Şu anda ilimizde çalışanların yüzde 70.6’sı yani 63 bin 936 kişi SSK’lı, 10 bin 915 kişi BAĞ-KUR’lu, 15 bin 717 kişi de Emekli Sandığı kapsamında çalışıyor. Bolu'da istihdam edilenlerin sadece 25 bin 424’ü yani yüzde 28’i kamu sektöründe çalışıyor. Bu da çalışanların yaklaşık 4’te 3’ünün özel sektörde çalıştığını gösteriyor. Bu çok önemli bir rakam. Bu Türkiye genelinde bizim yüzümüzü ağartacak bir rakam."

Bolu'da Milli İstihdam Seferberliği kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde istihdam artışının 3 bin 971 kişi olduğunu da kaydeden Baruş, "Milli İstihdam Seferberliğinde 2 bin gibi bir hedef koymamıza rağmen bunun iki katına taşıdık. Bu kadar insanımızın yüzünün güldürülmesi, ailelerine ekmek götürmesinin sağlanması gerçekten takdir edilmesi gereken bir davranış." şeklinde konuştu.

Düzenlenen toplantıya, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, daire müdürleri, oda başkanları ile Bolu'nun önde gelen sanayi kuruluşları yetkilileri katıldı.