Ankara da yer alan havalimanının büyük çoğunlukla uçakların inip kalktı yer Güvercinlik olarak bilinmektedir. Güvercinlik Havaalanı Ankara'nın 11 km batısında bulunmakta olup ilk teknik bakım merkezi olarak tarihe geçmiştir. Ardından hava yolunun gelişen bir sektör olması sebebiyle geniş bir hale gelen havalimanın adı Esenboğa Havalimanı olarak 2006 yılında hizmete açılarak hizmet vermeye başlamıştır.

2009 yılında ise 5-10 milyon yolcu kapasitesi Ankara Uçak Bileti kategorisinde Avrupa Uluslar arası Havalimanları konseyi yarışmasında "En iyi Havalimanı" seçilerek ismi dünyaya duyurmuştur. Esenboğa Havalimanı'nın aynı zamanda iç-dış hatlar Terminali olarak ISO 9001-2008 kalite belgesi alınmıştır. Kaliteli hizmetine kendini geliştirerek tüm hızıyla devam eden Esenboğa Havalimanı ülkenin gözbebeğidir.

Yolcuların gezi ve iş seyahati için ulaşımda hava yollarını kullanımının artması nedeniyle oldukça yükseliş gösteren havalimanlarında ve uçak firmalarının uçuş seferlerinde bilet bulmak zor bir hale geliyor.

Son alınan bilgilere göre Uçuş Saatleri ve Terrminal Alanı: 182.000 m2, Duty Free Alanı: 2.387m2, yiyecek alanı 5.200 m2, otopark alanı: 108.000 m2, Apron Alanı: 296.000 m2, katlı otopark kapasitesi 4.069 araç olarak güncellenmiştir. Yolcu kapasitesi bilgilerine gelecek olursak günde yaklaşık bir rakam belirtcek olursak 40 bin olarak yolcuya hizmet vermektedir. Uçakların iniş ve kalkış rakamları içinde 275-300 arasında uçak iniş ve kalkış yapmaktadır.

Ankara Otelleri Genişlik olarak maxisumum yolcu kapasite sayısı olarak ise 20 milyon yolcu kapasitesine sahiptir. Bu rakamlar Türkiye'nin önde gelen havalimanları arasında yer alması için yeterli sayılar olarak baz alınabilir. Verdiğimiz son bilgiler den önceki rakamlara göre yüzde 10 civarı bir artış sağlamıştır.