Kendi iş yerini açmak isteyen ev hanımları bu kredilerden faydalanabilir. Şimdi bunları ve bankalar dan nasıl kredi veya kredi kartı alınabileceğini detaylıca sizler için inceleyeceğiz.

Şartsız Kredi Veren Bankalar ve Devlet Desteği

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TEB bankasının ortaklığı ile kendi iş yerini açmak isteyen ev hanımlarına kredi verilmektedir. Kadınlara özel olan bu kredi ile 24 ay vade ile 125 Bin TL kredi çekilebiliyor. Yine Ziraat Bankası’nın çalışmayan ev hanımlarına verdiği krediler mevcuttur. Bu kredileri alabilmeniz için şubeye başvuruda bulunabilirsiniz. Bu krediyi 60 ay vade ile almanız mümkündür. Denizbank Ev Hanımlarına Kredi: En kolay yoldan kredi almak isteyen ev hanımları Denizbank şubesine gitmeden kredi başvurusunda bulunabilirler. Bunu yapmak için sadece bir SMS atmanız yeterlidir.

GIRISIMCI boşluk TC NO yazıp 3280’e SMS atarak ilk başvuru yapabilirsiniz. İşte kredi başvurunuz bu kadar basittir. Bütün detaylar ve başvurular için: https://www.uygunkonutkredisi.org/ev-hanimlarina-kredi-veren-bankalar/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca bahsi geçen adreste ev hanımlarına kredi kartı veren bankalar da dile getirlimiştir.

Eşinizin Kefaleti ile Kredi Başvuru Yapın

Ev hanımları gelir belgesi temin edemezler. Bu sebeple de eşlerinin gelir belgesini bankalara iletmeleri yeterli olacak bir durumdur. Eşiniz çalışıyorsa kredi almanız çok kolay ve bir o kadar da basitleşmiş durumdadır. Burada ki başvuru kefil üzerine alınan kredi türüne girmektedir. Yani eşinizin bordrosunu bankaya sunarak kredi alırsınız. QNB Finansbank, Akbank ve Garanti bankası üzerinden bu şekilde kredi almanız mümkündür. Evet diğer bir yol ise kira da olan evinizin gelirini bankaya göstererek kredi çekmektir. Bunu belgeleyebilmeniz için kiranızı banka üzerinden temin edin. Yani kiracınızdan kiranızı banka üzerinden hesabınıza yatırmasını iletin. Kirada olan bir eviniz yoksa tapusu sizin üzerinize olan ev, arsa, iş yeri veya taşıt üzerine ipotekli de kredi çekebilirsiniz. Bankalar ipotekli krediler ile yüksek miktarda kredi kullandırılmasına izin vermektedir.

KOSGEB İş Yeri Açmak İsteyen Ev Hanımlarına Geri Ödemesiz Kredi!

Kendi iş yerini açmak isteyen ev hanımlarına ziraat geri ödemesiz kredi vermektedir. Bu krediyi almanız için bulunduğunuz şehirdeki KOSGEB dairesine gitmeniz yeterlidir. İlk etapta 50.000 TL geri ödemesiz kredi veriliyor. Akabinde yetersiz geldiği taktirde ek olarak 100.000 TL daha kredi verilmektedir. Fakat ikinci kez verilen bu tutarı 2 yıl sonra geri ödemeniz gerekiyor. Tabi bu ödemeyi bütçenizi sarsmadan yapıyorsunuz. Yapmanız gereken sadece eğitim kurslarına katılmak ve kurstan aldığınız sertifika ile projenizi kurula sunmak. Bu bir lokanta olabilir, dikiş nakış atölyesi olabilir. Tamamen size kalmış bir seçenektir. Akabinde 50.000 TL ile istediğiniz gibi bir iş kurabilirsiniz.