Ethereum 

Kripto para dünyasının rock starı olarak tanınan Vitalik Buterin ve ekibinin projesi olan Ethereum zorlu bir sene geçirdi. ETH için geleceği parlak yorumlar yapılsa da aslında kripto para birimi ciddi anlamda kan kaybetti. Ethereum bünyesinde gelişen projeler bağımsızlığını ilan ederken ETH için rüzgarın ne zaman yön değiştireceği büyük bir merak konusu. Yorumcular bu noktada ikiye ayrılmış. Bir yanda 2019 ETH yılı olacak diyenler bir yanda ETH bünyesinden çıkan ve yeni geliştirilen projelerin kripto para biriminin tahtını daha derinden sarsacağını söylenler var. 

QTUM

Bitcoin ve Ethereum için oldukça büyük bir rakip olan QTUM’un gücü bu iki patronun en iyi özelliklerini almasından geliyor. Güvenilir akıllı kontrat çözümleri ile dikkat çeken şirket aynı zamanda x86 tabanlı sanal makine platformu sayesinde tüm programcılara yazılım dili farkı gözetmeden destek veriyor.

Tron

Şirket Bittorent satın alması ile önemli bir yatırım yapmış oldu. Bu satın almanın yanı sıra önemli bir adım olarak Project Atlas için başlat tuşuna bastı. Tron bu adımlarla dünyanın en büyük merkezsizleştirilmiş yapıya sahip ağı oldu. Bahsi geçen tüm kripto paralar Bitcoin tahtını hedeflese de Nakamoto’nun Bitcoin’i bırakıp nelerle uğraştığını öğrendiğimiz zaman dengeler değişebilir.

CEEK

Artık telefonların bile olmazsa olmazları arasında yer alan sanal gerçeklik şimdilerde ise bu sektöre giren yeni oyuncular ilgi çekici projeler ortaya çıkarıyor. CEEK blockchain teknolojileri ve kripto para birimler ile sanal dünyada transfer yapılabilecek bir proje üzerinde çalışıyor. Bu uzay çağında büyük bir adım olarak görülmese de kripto sektöründe önemli bir adım sayılacak.

https://coinmoz.com/haberler/blockchain-ve-kripto-para-sirketleri-2019a-hazir/