Trabzon Fındık Üreticileri Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısı ile 2006 yılından kalan fındık ürün bedellerinin Fiskobirlik tarafından hala ödenmediğine dikkat çekildi. 

YARGITAY DA ÜRETİCİYE BORCU ONAYLADI

Üreticiler adına konuşan Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Bakanı İsmail Albayrak, Fiskobirlik yönetimine sert eleştirilerde bulundu. Albayrak, “2006 Yılı Fındık ürünü bedeli alacağı olan üyelerimizin Yargı yolu sürecinde, Fiskobirlik yönetiminin engellemelerine karşın, üyelerimizin açtığı davalar, birer, birer sonuçlanmış, üst mahkeme olan Yargıtay'ca da onaylanmış bulunmaktadır” dedi.

“7 Yıldan beri ürününün bedelini alamayan üretici dünyada var mı dır?” şeklinde bir soru yönelten Albayrak, “Taşınmazlarını birer, birer satıp, lüks makam otomobili ve maaş almaya devam edenler, üreticiye borcunu ödemeden geri kalan gayrimenkullerini de satmaya devam ediyorlar. Trabzon'da taşınmaz­larını satıp üreticisine borcunu ödemeyen yöneticiler suçlu değil mi dir?” dedi.

TAŞINMAZLAR NEREYE KİME SATILDI?
Satılan taşınmazların paralarının nereye harcandığını soran Albayrak, “Bilen var mı? böyle bir yönetim anlayışı dünyanın neresinde görülmüştür. Böyle bir kurum, böyle bir yönetim anlayışı olabilir mi?

S. S. 28 No.lu Trabzon Fındık Tarım Satış Kooperatifi Müdürlüğü 'nün üzerine kayıtlı taşınmazları kimlerin üzerine nereye kaçırıldı? Trabzon Tapu Müdürlüğü, S. S. 28 No.lu Trabzon Fındık Tarım Satış Kooperatifi'nin üzerinde kayıtlı mülk yok diyor. Taşınmazlar nereye nakledildi?

FİSKOBİRLİK Genel Müdürlüğü bakın ne diyor, " Borçlu olarak gösterilen S. S. 28 No.lu Trabzon fındık tarım satış kooperatifi müdürlüğünün, birliğimiz genel müdürlüğü nezdinde 22.06.2012 tarihi itibariyle doğmuş veya doğacak hiç bir hak ve alacağı bulunmamaktadır, doğacak alacaklara da Yargıtay kararları doğrultusunda haciz konulamayacaktır/'demekte, diğer taraftan, başka alacağı olan üyemize ise, borcunun ne kadar olduğunu söylememekle beraber, "bir miktar ödeme yapılmış, kalan alacağınızın ödenmesi konusunda, birliğimizin finans tedarik çalışmaları devam etmektedir" diyerek iki yüzlü davranmakta, üreticiyi oyalayarak sürecin devamı için zaman kazanmaya çalışmaktadır” diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR
Bugün ki yönetimin Fiskobirlik’i tasfiye için iş başına getirildiğini ileri süren Albayrak, “Fiskobirlik'in bugünkü yönetimi iş başına geldiğinde, Derneğimiz tarafından yapılan açıklamalarda, bu günkü yönetimin kurumu tasfiye için iş başına getirildiğini, sürekli dile getirdiğimizi hatırlatmak isteriz. 58 kalemde tüm taşınmazlarını açık artırma ile satılığa çıkarmaları tasfiye değil de nedir? Kurumu tasfiye etmeye çalışan Fiskobirlik yönetimi görevi kötüye kullanarak suç işlemektedir.

7 yıl geçti, üreticilerimiz mağdur edildi, yargı süreci içinde 3 üyemiz vefat etti. Sabrın sonu geldi, olabilecek her hangi bir olumsuzluktan üyelerimiz ve dernek yöneticilerimiz sorumlu olmayacaklardır. Yargıtay'ca kararları kesinleşen üyelerimize ödemeler hemen yapılmalı, üreticinin mağduriyeti giderilmelidir.

Ayrıca, bugüne kadar üyelerimize borçlarını ödememede direnen Trabzon Fiskobirlik yönetimi için Cumhuriyet Savcılığına üyelerimizle suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.