Ülkeye kaynak artırımını esas alan vatandaşlık programları kapsamındaki yatırım yöntemleri; hibe, gayrimenkul ya da devlet tahvili alımı, yatırım hesabı açılarak ya da iş kurma yoluyla olabildiği gibi bu koşulların kombinasyonu da olabiliyor. Şahıslara yönelik global yatırım planlaması alanında hizmet veren Yeni Bir Hayat son dönemde Portekiz, Malta, Amerika ve Karayipler’in en popüler ülkeler arasında yer aldığını belirtiyor.

Malta 12 ay içinde Malta vatandaşlığı verirken Malta pasaportu Dünyada en prestijli ilk 12 pasaport arasında yer alıyor. Politik ve ekonomik istikrar sayesinde Malta Avrupa’nın en büyük devletleriyle eşit düzeyde görülüyor.  Ülkenin 2015’teki ekonomik büyüme oranı %6.3, kredi notu ise pozitif bir görünümle ‘’A’’olup, Dünya Risk Raporu’na göre yaşamak için en güvenli ikinci ülke olan Malta, ikamet edenlere ticari faaliyetler ve vergi konusunda da kayda değer avantajlar sağlıyor. Ayrıca sağlık sistemi Dünya Sağlık Organizasyonu (WHO) tarafından dünyanın en iyi ilk 5 sağlık organizasyonu arasında gösteriliyor ve eğitim sistemi ile de öne çıkıyor.

Portekiz Golden Visa programı kapsımında daimi oturum izni ardından, vatandaşlık hakkı elde edilebiliyor. Yatırım yoluyla planlanan sürecin tercih edilme sebeplerinin başında, vatandaşlık almak isteyen kişilerin Türkiye’deki düzenlerini bozmadan, alım bedeli üzerinden %3-%4 arasında bir getiri sağlayan kira garantili gayrimenkullere sahip olabilmeleri geliyor. Bu anlamda Portekiz emlak açısından en cazip ülkelerden biri olarak öne çıkıyor.

Green Card sahibi olarak Amerika’ya yerleşme ve Amerikan vatandaşı olma imkanı, Amerika yatırımcı vizesi olan EB 5 vizesi ile yapılan başvurulr kapsamında yatırımın 5 yıl sonra geri alınabilmesi, ailecek yararlanılabilcek yaşama, çalışma ve eğitim hakları ile Amerika popüler ülkeler arasındaki yerini koruyor.

 

Karayipler’de ise Britanya Milletler Topluluğu üyesi olan Antigua & Barbuda vatandaşlığı, Schengen Bölgesi, İngiltere, Singapur ve Hong Kong dahil 124’tan fazla ülkenin yanı sıra Avustralya’ya vizesiz serbestçe giriş çıkış yapabilme özgürlüğü vermesi açısından değerli görülüyor.