Fıkra deyince hepimizin aklına bizleri dakikalarca güldüren zeka ürünü kıssalar gelmektedir.
Edebiyatımıza tanzimat gazeteciliği ile  batıdan giren ve halk arasında köşe yazısı olarak bilinen yazı türü ile bundan sonra sizlerle birlikte olacağım.
Önümüzdeki yazılarda değişik olaylarla karşılaşacağız.

Bu olaylar karşısında, olayın biliğimiz fıkra mı yoksa gerçek yaşanmış bir olay mı ayrımında güçlük yaşaycağımızdan hiç şüphem yok.

Genelde turizm sektörünü konu alacağımız yazılarda güleceğimiz-fıkralık olaylarla daha az karşılaşmamız dileği ile ilk yazımdan herkese MERHABALAR...

HEP KONUŞULANLAR VE MÜDÜRÜMÜZ

Şehrimizde turizm ile ilgili yıllardır konuşulup ancak bir türlü sonuç alamadığımız bir dizi olay var. 
Klişeleşmiş kelimeler ile  dile gelen; turizmin 12 aya yayılması, kayıp-kaçak, destinasyonların azlığı, doğal ve tarihi değerlerin koruması, restorasyon süreci tamamlanamayan eserler şehrimizn turizm anlamında sırtında kambur olan sorunların başında gelmektedir. 
Bundan sonraki yazılarımda bu konular ile ilgili detaylı bilgilendirmeler ve çözüm önerileri ile sizlerle buluşacağım. 
Ancak bugün bu konuların hepsi ile ilişkili ve son yıllarda şehrimizin en büyük sorunu haline gelen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konusuna değinmeden sizlerle vedalaşmayacağım.
Hem popüler hemde hatrı sayılır gelir elde ettiğimiz turizm sektörü ile ilgili makama yapılmayan atama, gündemimizi sıkca meşgul etmektedir. 
Görev tanımına baktığımızda “Kültür ve turizm konuları ile ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarını yönlendirmek,

Kuruluşlarla işbirliğinde bulunmak, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör ile iletişimi geliştirmek ve işbirliği yapmak” görevi bu makamın vekaleten temsil edilemeyecek kadar önemli bir makam olduğu gerçeğine ulaştırıyor bizleri.
Son beş yılın dördünde vekaleten temsil edilen bu makamın, sektörün en ihtiyacı olduğu dönemde vekaleten temsili paydaşların motivasyonunu düşürmektedir. 
Turizmin tek elden yönetilmesini tartıştığımız bu günlerde, şehri ve bakanlığı bilen, projeci ve KAMU TERBİYESİ almış bir adayın belirlenerek atama yapılması şehrin motivasyonuna pozitif katkı sağlayacaktır.