UEFA Avrupa Liginde 3. eleme turunda Sparta Prag'e eleyip play-off eleme turuna kalan Trabzonspor,

Yunanistan ekibi AEK ile karşı karşıya geldi.

Bu maçta da rakibinin seyirci cezasına denk gelen bordo-mavililer, ilk golü erken yemiş olsa da, Ekuban'ın 28. ve 44. dakikasında attığı 2 güzel golle , ilk yarıyı 2-1 önde kapattı. 23. dakikada Sosa'nın kaçırdığı penaltıyı Ekuban affettirmiş oldu.

Nwakaeme'nin karşı tarafı hatayı zorlaması ve başarılı olması alkışlanacak bir performans. AEK'nın savunmada büyük boşluklar vermesini affetmeyen Trabzonspor'da Ekuban 71. dakikada 3. golünü attı ve hattrick yaparak bordo-mavilileri iyice rahatlattı.

Bu sezon çıktığı üç Avrupa maçında rakip kalelere 4 gol bırakan Caleb Ekuban, Prag deplasmanı sonrası Atina yolculuğundan da eli boş dönmedi. Ganalı futbolcu, 2-2 biten Sparta Prag mücadelesinde 1 gol bulurken, dün de 3 kritik golle takımı 3-1'lik üstünlüğe taşıdı.

Bordo -mavililerin yerinde akıllıca yaptığı transferler kendini belli ediyor. Trabzonspor'un duran toplardan tehlike yarattığı pozisyonlarda Sosa'nın kavisli topları dikkat çekerken, Ekuban'ın düz gollerini kestiremeyen kaleci golü yemiş oldu.

Trabzonspor'un özellikle hücumda takıma kattığı oyuncu kalitesi Ünal Karaman'ın elini rahatlatmış görünüyor. Dar rotasyonla idare edebilmenin dezavantajını avantaja çevirişini izledik. Nwakaeme'nin kendini hazır tutması, formayı kaptırmama hırsı dikkatlerden kaçmadı. Çok önemli bir maçta altın değerinde puanla evine dönecek olan Trabzonspor, turu getirecek bir skor almış gibi duruyor. Oynanmadan maçın kazanılamayacağını biliyor olsak da, avantajlı bir skor alındı.

Abdülkadir, Sosa ve Pereira'nın uyumu bordo-mavililere yakışıyor. Trabzonspor Avrupa'daki 128. maçındaki 50. galibiyetini aldı.