Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Trabzonspor deplasmanda DG. Sivasspor'a konuk oluyor. Trabzonspor geçen haftanın yenilgisini bu hafta unutturmak için sahaya çıktı.

İlk yarıya baktığımızda;

Devre arasına 0-0 lık bir eşitlikle girildi. Gollü karşılaşma bekleyenleri hayal kırıklığına uğratan bir maç denilebilir. Trabzonspor ev sahibine göre daha fazla pozisyon bulan fakat sonucu tamamlayamayan bir görünüm çizdi. Sivasspor ise ev sahipliğine oranla daha pasif. Robinho'nun olmayışı Sivasspor ‘un çöken sisteminde  çok etkili. Trabzonspor rakip kaleye çok fazla geldi ama bir sonuca bağlayamadı. Saha içinde Trabzonsporlu oyuncular, Sosa ve Onazi yokken “elimizden gelen bu kadar” der gibi bir profil çiziyor.

Yusuf ve Abdülkadir son toplarda işi bitiremiyor . Trabzonspor'u Yusuf ve Abdülkadir'in performansına bağlamak psikolojisi iki oyuncuyu da hataya zorluyor.

Yusuf maç başından beri riskli oynarken hata yapma telaşı ile kendini çekmiş görünüyor. İlk yarıyı özetlersek ,saha biraz dağınık bir oyun var ve tatsız bir maç izliyoruz. Maçta tempo var, mücadele var fakat bitiricilik yok. Oynayan değil, öylesine koşturan profiller izliyoruz.

Tranzonspor'un topla oynama  ve ikili mücadelelerdeki yüzdesi ev sahibine oranla  %48'e,  %52 olarak daha  üstündü.

İkinci yarıya bakarsak;

Her iki takımın da hareketli  başladığı 2. yarıda daha fazla pozisyon vardı. 

73. dakikada Kone ile öne geçen Sivasspor'dan 2 dakika sonra Abdülkadir 'in golü geldi. Sivas'ta Robinho olsaydı Sivasspor kazanırıdı, Trabzonspor'da Onazi ve Sosa olsaydı Trabzonspor kazanırdı maçı oldu. İki tarafta bu oyunculardan yoksun olunca 1-1 ile alınan birer puan maçın hakkı oldu. Son 20 dakikada direklerden dönen 3 top ve 2 golün olduğu bir maç oldu.