ASLINDA AĞAOĞLU SIZDIRIYOR!

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu başkana biraz eleştiri yapalım. Bazı söylemleri birbirini tutmamaya başladı. Şimdi zamanı değil güzel işler yapıyorlar dedim, eleştiri yapmayayım dedim ama baktım olmuyor, uyarmak görevimizdir felsefesinden hareketle aldım sazı elime!…

Diyor ki Sayın Ahmet Ağaoğlu, “300 bin Euro’ya alacağımız oyuncular, sızdırıldığı için milyon Euro’lara çıkıyor…’ Tamamda, kendiniz canlı yayında Campi transferini açıkladınız. İş bitti dediniz. Geçtik bunu, sayenizde fiyatı ikiye katladı. Başkalarına kızarken dikkat edin, farkında olmadan aynı şeyleri siz yapıyorsunuz! Yanılıyor muyum? 

Ahmet Ağaoğlu’nu eleştirirken yaptıkları harika işleri de her defasında alkışladık.. Örnek vereyim. Bir kulüp başkanı düşünün tezgah arkasına geçiyor, elleriyle taraftarlarına forma satıyor. Ben, Trabzonspor kulübünde bunu yapabilen başka bir başkan görmedim. Helal olsun...

Ama tezat açıklamalar yapıldığında da nacizhane doğru yolu göstermek bizim işimizdir…

TRABZONSPORLULUĞU HATIRLATIN…

Yazmaktan yoruldum bu konuyu… Gitmek istiyormuş Yusuf Yazıcı. Hayır, asla vermeyin. Yusuf henüz Trabzonspor’daki misyonunu tamamlamadı. Avrupa kupası maçı bile oynamadı. Şampiyonluk görmedi, Kupaları havaya kaldırmadı. 

Evet Rol-model oldu Yusuf ama bu yetmez… Yusuf Yazıcı’nın Trabzonspor’da kalmasına ikna edilmesidir yöneticilik. Yanılıyor muyum? 

‘Gitmek isteyeni tutamayız’ diyerek göndermek en basit iştir. Önemli olan Yusuf’un kafasını karıştıranları bulup, gereğini yapmaktır. 

Örnek vereyim. Hami Mandıralı’dan… Galatasaray’a gitmek istiyordu bir dönem. Rahmetli Kenan İskender, Hami’yi öyle bir ikna etti ki, boş sözleşmeye imza attı. Yani, kendisine Trabzonsporluluğu hatırlatıldı.

Birde şu hatırlatmayı yapayım Yusuf’a. Lille kulübü Trabzonspor’dan daha mı büyük, değil… O halde Yusuf oturacak, paranın büyüsüne kapılmadan en azından bir yıl daha Trabzonspor forması giyinmesi gerektiğine ikna olacak. Yanılıyor muyum?

EN İYİ TRANSFER NWAKAEME’DİR…

Geçtiğimiz sezonun bana göre en başarılı isimlerinden biri Nwakaeme’dir. Ahmet Ağaoğlu yönetiminin sözleşme maddesinde yer alan ‘4 milyon Euro’ya gider’ maddesini kaldırması büyük işti.

Artık, ‘8 Milyon Euro veren Nwakaeme’yi alır’ maddesi var. Dolayısıyla korkulacak bir durum söz konusu bile değil. 30 yaşına gelen Nijeryalı, bir yıl sonra gitmek isterse 8 milyon Euro veren zaten alsın.

Nwakaeme’nin Avrupa kupalarındaki performansını doğrusu çok merak ediyorum. Eğer, bu dev ligde süper performans gösterirse Trabzonspor’a büyük katkılar sağlayacağına da adım gibi eminim. Yanılıyor muyum?

Trabzonspor, transferde Nwakaeme gibi köşede kalmış isimleri bulmalı. Mesela, alınacak olan forvetin ben böyle biri olmasını istiyorum. Aç ve gole hasret olmalı. Yoksa bilineni almak çok büyük paralar ödemek işin en kolay tarafıdır.

NE OLACAK BU OYUNCULAR?

Trabzonspor çok sayıda transfer yaptı. 1461 Trabzon kulübü de kapatıldığı için burada oynayan futbolcuların bir kısmına profesyonel sözleşme imzalattırıldı.

Güzelde, geçen gün Trabzonspor’un idmanını izledim. O kadar çok oyuncu vardı ki sahaya sığmıyorlardı! Yakında Avusturya kampı başlayacak. Kimler kadroda olacak, kimler olmayacak bunu tespit etmek bile inanın çok zor bir durum.

Deniyor ki, bir kısmı Trabzon’da çalışacak, bir kısmı Avusturya kampına getirilecek. Olmaz bu. Nedeni şu? Trabzon’da kalacak oyuncular, ‘bana değer verilmedi’ diyerek işi boşlayabilirler. Ünal Karaman hocanın bu bağlamda nasıl bir yöntem deneyerek yola çıkacağını da merak ediyorum. Kendisine kolaylıklar diliyorum.

Bence yapılması gereken şudur. Celil Hekimoğlu’nun kulübü var. Değerlendirebilir. İlçe takımları var, değerlendirilebilir. İşin özüne baktığımızda 1461 Trabzon takımının aslında ne kadar önemli olduğu bu durumda bir kez daha ortaya çıkıyor. Keşke 1461’in düşürülmesine izin verilmeseydi. Bu oyuncularda bu takımda oynarlardı ve gelişimleri de kontrol altına alınırdı. Yanılıyor muyum?

5 KATLI BİNA MESELESİ… 

Trabzonspor Cemil Usta sezonunda şampiyon olabilir mi? Evet olabilir ama erken havaya girmek büyük yıkım olabilir.

Başkan Ahmet Ağaoğlu şöyle demişti bu konuyla ilgili olarak. ”5 katkı bir bina yapıyoruz. Yolun başındayız. Acele etmeyelim…’ Sonuna kadar haklı... Binanın temelleri atıldıktan geçen bir yılda Trabzonspor ligi 4’üncü bitirdi ve Avrupa kupalarına katılma hakkını da elde etti. Yani ilk hedefe başarıyla ulaşıldı. Fakat, 2. Katta şampiyonluk beklentisi var ve bu bana göre hayal satmak olur. 

Sırayla gitmek gerekir. 2. Katta hedef Avrupa kupalarında başarılı olmak. 3. Katta Şampiyonlar ligi hedefini tutturmak, 4. Katta şampiyonluğa oynayan güçlü bir takım olmak, tecrübe kazanmak. 5. Yılda da şampiyon olmak. Mesele budur…

Yanılıyor muyum?