FUTBOLU TRABZON’DA BIRAKTIRIN…

Hep diyorum Nwakaeme bana göre ligimizin en iyi yabancı oyuncusu.

Var mı itirazı olan? Yoktur sanırım…

Adam müthiş oynuyor. O’nu yere yıkmak, ayağından topu almak, ya da attığı harika gollere imza atmak öyle her baba yiğit futbolcunun yapabileceği işler değil.

Bunu net bir şekilde görüyoruz.

Nwakaeme sanki uzaydan gelmiş gibi oynuyor. ‘Süpermen’ gibi tabiri yanlış olmaz.

Doksan dakika temposunu hiç kaybetmiyor. Mağlubiyeti kabullenmeyen de bir kişiliğe sahip. 2021 yılına kadar Trabzonspor kulübüyle sözleşmesi de varmış. Derim ki ben, Nwakaeme’nin uzatın sözleşmesini. Ne kaybedersiniz ki... Bu çıkışını bence yeni sözleşme yaparak taçlandırmak en doğru olandır.

Yeni sözleşmeden kastım şudur, Trabzonspor’da futbolu bırakan bir sözleşme olabilir. Bilmem yanılıyor muyum? Bu önerime kimsenin itiraz edeceğini de sanmıyorum. Tamda Trabzonspor taraftarlarının gönlünde taht kurmuşken, bu önerimizi değerlendirin. Başka takımlar Nwakaeme’nin kafasını çelmeden, kendisine değer verildiğinin hissettirilmesinin tek yolu yukarda bahsettiğim konudur. NOKTA…


 

KAPTANLIK BANTI!.

Bir hatırlatma yaparak başlayalım istedim. Onur Kıvrak, Burak Yılmaz ve Olcay Şahan’ın kaptanlık bantları ellerinden alınmıştı ya… Olcay’a haksızlık olacağını düşündüğüm için buradaki ince bir detayı yazmam gerektiğine karar verdim.

Sivas Belediyesi kupa maçında Kaleci Uğurcan Çakır oyundan çıkarken kaptanlık bantını Olcay Şahan’a vermek istemiş, ancak kabul etmemişti ve bir yanlış anlama nedeniyle de Olcay’a büyük tepki olmuştu.

Halbuki, Uğurcan’ın ‘Olcay ağabeydir’ diyerek uzattığı bantı almaması gayet normaldi aslında. Çünkü, kaptanlığı zaten elinden alınmış bir oyuncuya ‘bantı al tak’ demek hataydı. (kötü niyet olmasa da) Olcay’da kadro dışı bırakılınca kaptanlık bantı üzerinden yüklenilmişti.

Gel zaman, git zaman Olcay Şahan affedildi ve önce Akhisar sonrada Erzurum’a karşı forma giyindi. Ne mi oldu?

Bu kez Olcay’a uzatılan bant geri dönmedi. Yani doğru zamanda yapılan hareket kesinlikle ‘cuk’ diye yerine oturdu. Sosa takım kaptanı, ikinci kaptan Pereria sakattı ve üçüncü kaptan Yusuf Yazıcı’da cezalıydı.

Sosa oyundan çıkınca, takımın en tecrübelisine bant uzatıldı yani Olcay’a.. O da bu jesti geri çeviremezdi.

Neyse, artık bu konuyu kapatalım. Trabzonsporluların beni çok iyi anladığını tahmin ediyorum…

UĞURCAN ÇAKIR ‘ŞENOL GÜNEŞ’ OLACAK!

Tolga Zengin ve Onur Kıvrak Trabzonspor’da çok iyi kalecilik yaptılar. Ama tarihe geçen isim kesinlikle Şenol Güneş’tir. Bunu kimse inkar edemez..

Ben diyorum ki, Kaleci Uğurcan Çakır, Trabzonspor’un Şenol Güneş’i olabilir. Belki çok erken yorum yapıyorum ama görüntüsü bu yönde.

Duruşu, stili ve kaledeki karakteri Şenol Güneş’e benziyor. İnatçı, korkak değil, çok farklı meziyetleri var Uğurcan Çakır’ın..

A Milli Takım’a da seçildi. Yolu iyice açıldı. Uğurcan böyle kişilikli oynamaya devam ederse bence Dünya çapınca bir kaleci olabilir. Tabi ki kendisini geliştirmesi gereken çok alanlar var.

Kaleci antrenörü Metin Aktaş’ı da kutlamamız gerekiyor.

Uğurcan dışında, Arda ve Muzaffer gibi yetenekli kalecileri Türk futboluna kazandırdı.

Altyapı hocalarını da unutmuyoruz, el birliğiyle yeni Şenol Güneş’ler yetiştiriyorlar ama dediğim gibi Uğurcan Çakır, Şenol Güneş olmaya en yakın isimdir. Sakın şımarma Uğurcan!...

SENİ ALKIŞLAYACAKLAR

Akhisar maçında sakat sakat oynadı, oyundan alındığı sırada kendini bilmez bazı kişiler tarafından yuhalanan Yusuf Yazıcı, cezalı olduğu için Erzurum maçında forma giyememişti. Yusuf o maçta çok aranmıştı.

Şimdi asıl konuya gelelim.

O yuhalanan Yusuf Yazıcı takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı ve hep birlikte Erzurum’a gittiler.

Trabzon kökenli futbolcu olmak böyle bir şey işte...

Helal olsun sana Yusuf Yazıcı. Her geçen gün gözümüzde büyüyorsun. Öyle ince ince mesajlar veriyorsun ki, seni yuhalayanları bile alkışlayacak hale getirdiğine eminim.

Trabzon şehri yıllar sonra senin gibi karakterli bir futbolcuyu yakalamışken sana yapılanları kafana takma diyorum.

Sen işine bak, güzel hareketlerine devam et, elbet o insanlarda bir gün seni elleri patlarcasına alkışlayacaktır.

Yolun doğru yoldur, sakın ola bu yoldan dönme, sapma. Yolun açık olsun Yusuf kardeşim.

DEMİR LEYDİ BUSENAZ!

Rusya’da düzenlenen Ümit Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası’nda Busenaz Sürmeneli İtalyan rakibi Carini Angela’yı 5-0 mağlup ederek 5. kez Avrupa Şampiyonu oldu ve bizden de ‘Demir Leydi’ lakabını aldı.. Bir Trabzonlu olarak böylesine yetenekli bir kadın sporcunun şehrimizden çıkması gurur verici bir olaydır.

Busenaz’ların sayısının arttırmamız gerekiyor diyerek devam ediyorum.

Amatör branşlara daha fazla önem verildiği takdirde Trabzonlu sporcuların Dünya çapında büyük başarılara imza atacağına da inananlardanım. Busenaz örnektir. Busenaz’ı ödüllendirilmesi gerekiyor. Hatta heykeli bile dikilebilir.

Hatırlayın Salih Dursun hakeme kırmızı kart göstermişti. Maçka ilçesinde heykeli dikildi. Busenaz’da 5.’kez Avrupa şampiyonu olduğuna göre heykeli dikilebilir. Katılır mısınız bana? Yorumlarınızı merak ediyorum…