61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor'un yeni yıldızı Juraj Kucka, akşam saatlerinde Trabzon'a gelerkek 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Şenol Güneş Spor Kompleksi Akyazı Stadı'nda düzenlenen imza töreninde konuşan başkan Muharrem Usta, transferin perde arkasını anlattı.

Başkan Usta şu ifadelere yer verdi;

''Bugün Kucka ile birlikteyiz. Bu sezon için bizim uzun zamandır takip ettiğimiz,  ve özellikle Trabzonspor’un ihtiyacı olan alanlar için belirlediğimiz net oyunculardan birisiydi. Geçen sene ilk sezon ve ikinci sezonda farklı performansımız olmuştu. Tabi ilk devrede durumumuzu gördük. Eksiğimizi, nerelerde sorunumuz olduğunu çok iyi bir şekilde görebilmiştik. Devre arasında yaptığımız takviyelerle ikinci devre takımımız koordinasyonu daha iyi olan takım oldu. Ancak yine gördük ki, bu iş bir anda olmuyor. Hepinizin bildiği gibi. Üzerine koyarak bu yapıyı daha güçlendirmemiz gerektiğini. Her geçen gün çok daha az hata yaparak doğru işleri üst üste koymamız gerektiğini gördük. Ki bir takım oluşturmak, iyi bir takım oluşturmak tabi ki süreç alıyor, zaman alıyor. İyilere sahip çıkarak devam etmek, her yeni katılacak olanın takımın ihtiyacı olan en doğru isimlerden oluşması gerekiyor. Bu sezon için bizim özellikle orta sahada, geçen sezon gördüğümüz eksiklikleri gidermek adına ihtiyacımızın önemli bir kısmını karşılayacak olan gerçekten iyi bir oyuncu, iyi bir futbolcu, bölge terminolojisi ile Trabzonspor için her şeyini ortaya koyacak olan savaşabilen, takıma gerçekten katkı sağlayabilecek oyuncu Kucka.. ''

KUCKA’NIN ÜLKESİNDE GÖRÜŞME YAPILDI

Kucka ile bu noktaya gelmemiz çok kolay olmadı. Belki kamuoyu çok iyi bilmez. Ben Kucka’yı kendi ülkesinde ziyaret ettim. Orada da çeşitli görüşmelerimiz oldu. Trabzonspor’un nasıl takım olduğunu, mazisini geleceğini, konuştuk. Ona çok iyi teklifler vardı. Ona bir teşekkürü de Kucka’nın ülkesinden olan Durica’ya etmemiz lazım. Bugüne gelişimiz çok kolay olmadı. Sadece dün, bizim açımızdan bitmiş olan transferin küçük rötüşleri 08:30’da başladı, gecikmeli ozuyarak 22?40’da bitebildi. 

MİLAN KULÜBÜ TRABZON’A GELİP MAÇ YAPACAK

''O bahsettiğim saatte Milan kulübü ile anlaşmamızı yapmış olduk. Kucka artık aramızda. Milan ile bir anlaşma yaptık. 2 yıl içinde, belki bu sezonun sonunda veya bir diğerinin sonunda olmak üzere Milan ile burada maç yapacağız. Kucka aslında sadece oyuncu transferi değil, köprü görevi de oldu. Bizim kaliteli ve karakteri sağlam, duruşu sağlam iyi oyunculara ihtiyacımız var. Onların her birisi Trabzonspor için kültür elçisi. Milan ile iş birliğimiz bu anlamda önem arz edecek''

YENİ TRANFSERLER NE ZAMAN?

''Yeni transferler olup olmayacağı sorusuna ise Başkan Usta, “Bu transfer bizi çok yordu. Kucka, milan’ın satış listesinde olan bir oyuncu değildi. Oynadığı bölgede Milan için çok önemli oyuncu. Milan yeni takım kurarken Kucka’nın orada devam etmesi gibi bir tavrı vardı. Kucka haliyle kolay bir transfer değil. Olağanüstü emek sarf edilen, çok yorucu.. Trabzonspor’a o bölgede bizim bir iki senedir devamlı söylediğimiz orta sahada hem ofansif hem de defansif anlamda çok iyi iş çıkaran bir oyuncuya fazlasıyla ihtiyacımız vardı. Ben çok yoruldum. Bir gün, 2 gün müsaade. Arkasında yeni şeyleri konuşuyor olacağız. Bu sene takıma almak istediğimiz oyuncular gerçekten Trabzonspor’u seviye atlatması gereken, kalitesinden hiç kimsenin şüphesi olmayacak takıma girdiği andan itibaren katkı sağlayacak oyuncular. Kucka’nın buraya gelmesi için dirençli bir şekilde kararlı bir şekilde olağanüstü emek verilmemiş olsaydı bu transfer olmazdı” dedi.