61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor Divan Genel Kurulunda konuşan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğu, Bankalar Birliği ile yapılan toplantıda geçen diyalogları açıkladı.
Bankalar Birliği ile Finansal anlaşmayı ilk imzalayan kulüp olan Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu, : “UEFA, CAS’a müracatımızdan memnun olmadı. Biz size Avrupa kupalarına katılma hakkı sağladık ama siz bizi şikayet ettiniz. Bunun ötesinde kamuoyunda sıkça konuşulan ama prensiplerini kurallarının yarıdan fazlasının bilinmediği bir şey" dedi.
Ağaoğlu, "Bankalar Birliği ile yapılandırma anlaşması. 2018’in Aralık ayında Bankalar Birliği, TFF, Süper Lig kulüplerinin yöneticileri CEO’ları ile bir toplantı yapıldı. Süper Lig kulüpleri olarak 14 milyar banka borcunuz var. Fiilen batmış durumdasınız. Gidişiniz gidiş değil frene basın. Futbol ailesine olan mevcut borçlarınıza kredi tahsis edip bunu yine gelir gider dengeniz doğrultusunda yeniden yapılandırarak sürece yayacağız. 2 sene sadece ana para faiz tahsil etmeden ve size yine bu denge doğrultusunda her ay belirli bir gelirden kaynaklı parayı serbest bırakacağız. Biz zaten mayıs ayı itibariyle çok ciddi şekilde bunun altyapısını yapmıştık. Profesyonel kadro maliyeti 38 milyon Euro’dan 13 milyon Euro’ya indirdik. Borçlarımızı ödedik. Frene basın konusunda bunlar nasıl olsa bize para verecekler diyip kulübün büyüklüğüne ihtiyaçlarına bakmadan 10 milyon ile 20 milyon Euro arasında borçlanan kulüpler oldu. Biz tüm frenleri kullandık.” diye konuştu. 

Trabzonspor'da büyük başarı: Borç 840 milyon liraya düştü