61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez Bordu-Mavililerin Tüzük Tadilat Kongresinde konuştu. Suiçmez, "“Bu tüzükte emeği geçen herkesi kutlamak isterim. Trabzonspor ilginç bir kulüptür yarısı bizde olan bir kupaya sahiptir 2010-11 yılı şampiyonlık kupasını başka bir kulüpte bıraktırılmış bir kulüptür. Bundan önceki tüzükte de yarısını geçirmiş yarısını da sağlayamamış bir kulüptür. Bugün zannedersem buradan tüzük değişikliğini yaparak çıkcağız. Tüzüğü medeni kanuna uygun olmayan ender kulüplerden birisi Trabzonspor’dur. Tamamı medeni kanuna ıygulanan bir tüzüğe sahip olacağız. Kendilerini lutlamak istiyorum Kanunlarda olduğu gibi tüzüklerde ne kadar iyi yapılırsa yapılsın. Kötü uygulayıcılarının elinde görevini iyi yapmadığını iyi biliyoruz. son 2 dönemdir Trabzonspor bunu yaşamıştır. Kanun ve tüzükteki davranışlara kanunlar engel olamadığı gibi Trabzonspor camiası da engel olamamıştır. 

Yönetim kurulu üyelerinin süreye bakılmadan aday olmalarını aday olmuş olmalarını anlamış değilim. Öyle üyeler geçse de olmaz. 
Trabzonspor’a baskan olacak adaylardan divan kurulu bir tahattüname alacak. bunu da anlamlı bulmadığımı belirteyim. zaten tüzüğe uymak zorunluğu var. Divana bu yetkinin verilmesi anlam veremedim. Başkan üyelerden kanunndan çekinmeyecek ama divanın böyle bir taahhütname imza atarak sorumluluğuna katlanacak. Uygulanabilirliği yok. Kurullar tarafından yapılabilir. Yeter ki çekinmesinler. 

Başkan adayları imza alarak başkanlığa başvurabiliyor. Sayısı arttırılmış bu doğal üye sayısı da arttırılıyor. Ben hala bir başkan adayın aday ol diye imza veren kişinin niye bir başka adaya imza verebilmesin. 10 kişi var onunu da layik görüyorsunuz. Bu olay bizim kime oy vereceğimizi açık saçık ortaya koyuyor. Trabzonspor üyesi birden çok kişiye aday olma imzası verebilir  diye düşünüyorım" dedi.