Trabzonspor'un dün akşam Juventus'ta mağlup olarak Avrupa kupalarından elendi. Trabzonspor yazarları bu Avrupa'da alınan bu başarı ve Juventus kadrosu ile ilgili yazıları bu haberimizde...
 
İskender Günen - Yinede başarılı

Önce bir gerçeği belirtelim; iki takım arasındaki fark gece ile gündüz gibiydi. İlk maçtaki sonuçtan sonra zaten Trabzonspor'un turu geçmesi son derece zordu ancak bir başka gerçek var ki bu maçta oyuncu seçimleri ve oyun stratejisinin yanlışlığı. Kabul etmek gerekir ki, üst düzey karşılaşmalarda takım savunması ve yardımlaşma çok önemlidir. 

Anımsanacağı gibi Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne katıldığı yılda başarılı olmasındaki en büyük faktör takım savunması ve yardımlaşmadır. Fakat dün sahaya çıkan 11'i göz önüne getirdiğimizde, Juventus'u bir kenara bırakın, ligde bile herhangi bir takım karşısında büyük sorunlar yaşardı. (Örneğin 4-2 yenildikleri Akhisar Belediyespor karşılaşması gibi). 
Orta alanda Zokora'nın yanında savunma yönü eksik Özer Hurmacı, önde sakatlıktan yeni çıkmış fiziksel anlamda yetersiz Malouda, geri dönüşü olmayan Adrian ve sezon başından beri çok az forma şansı bulan Janko... 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Olcay Çakır - Teşekkürler

Baştan belirtelim. Bu kadar uçuk bir ilk 11 beklemiyorduk. İzleyen herkese sürpriz oldu.

Açıkçası ilk maçta orta alanda bizce doğru üçlünün yaptığı işleri düşününce beklentimiz böyleydi. Şaşırdık.

Zaten beklentileri minimize etmiş halde Avni Aker'e çıkmıştı Trabzonspor. Başlamadan bitti desek hata yapmış olmayız...

Hami hocanın dik oynama isteği hepimizin kabul ettiği bir durum ve elbette yakışandır.

Ancak bu kadro yapınızla dik oynama isteğiniz maceracı ya da çok riskli işler yapan teknik adam etiketi de yemenize sebep olabilir. 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ulaş Özdemir  - Teşekkürler Trabzonspor

 Trabzon tarihi bir geceye tanıklık etti. Biz de gazetemiz adına bu anları Avni Aker'in yol tarafındaki kale arkasında Vira grubunun arasında izledik. Taraftarlar maçı nasıl izliyor, neler yaşıyor birebir görmek istedik. Her spor köşe yazarının bunu yapması gerekir diyerek devam edelim. Taraftar maçtan önce, "Turu geçemezsek de dik oynasın yeter" diyordu. Egemen'i, Ufuk'u, Cihan'ı, Ayşegül'ü, İlksen'i, Ünal'ı hepsi, bu düşüncedeydi.
Yağmur altında bir tarafta bordo bir tarafta mavi yağmurluklarıyla âşık oldukları takımlarını destekliyordu.
Bedirhan İstanbul'dan, Barış Adana'dan, Murat Afyon'dan Trabzon'a gelmişti. Tek yürek olmuşlardı.
Herkes büyük heyecanla Trabzon'un dişe diş mücadele etmesini beklerken Mandıralı, maça sürpriz bir 11'le çıktı. Bu 11, ilk yarı kaleye dahi gidemedi. Şut çekemedi.
İkinci yarı da farksız değildi. 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ