Türkiye, son bir haftadır yaşanan Gezi Parkı eylemleri ile dünya gündemine otururken bu noktada Çevik Kuvvetin göstericilere müdahalesi de tartışma konusu oldu. Türk basının geniş yer vermediği eylemlerde istenmeyen görüntüler de yaşandı. Otobüslerin talan edildiği, kimi banka şubelerinin yakıldığı protesto gösterilerinde çok sayıda kişi gözaltına alındı. 1 kişinin hayatını kaybettiği Türkiye çapında ki eylemlerde çok sayıda da yaralı var.

Bir çok kötü görüntünün yaşandığı eylemde şimdilerde ise hem ilginç hemde güzel görüntüler gelmeye başladı. Bu noktada sosyal medyanın son fenomeni ise göstericiler ile polisin yaşadığı diyalog oldu. İnternette Taksim Gezi Parkında çekildiği ileri sürülen görüntülerde bir kısım gösterici Türkiye sloganları atıyor. Çevik kuvvet polisleri göstericlerin hemen karşısında toplu halde dururken bu sırada göstericiler Kırmızı diye slogan atıyor. Çevik kuvvett polislerinden beyaz sloganını duyamayınca hayal kırıklığına uğrayan göstericiler ardından yeniden Kırmızı diye slogan atıyor.

Çevik kuvvet polislerinden yeniden ses çıkmayınca bu kez "Çevik Kuvvet Beyaz Desene" diye slogan atıyorlar. Bu slogandan sonra yeniden Kırmızı diye slogan atan göstericilere Çevuk Kuveet polisleri de Beyaz diye cevap veriyor. Hem Çevik Kuvvet Polisleri hemde göstericiler Karşılıklı Kırmızı - Beyaz diye slogan atarak görüntüler bitiyor.

İnternettin yeni fonemini olan bu görüntü tık rekorları kırıyor. Taksim olaylarında çekildiği ileri sürülen görüntünün hangi bölgede ne zaman çekildiği ise bilinmiyor.