Erdoğan da Abdullah Gül gibi Çankaya Köşkü'nü kullanmayacak. Bir süre Dışişleri Konutu'nu kullanacak olan Erdoğan daha sonra Atatürk Orman Çiftliği'ndeki yeni Başbakanlık binasında yapılan konuta geçecek.

ERDOĞAN: İÇİNE GİRİP OTURACAĞIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Orman Çiftliği'ndeki Başbakanlık inşaatının durdurulması kararıyla ilgili "Yeni başbakanlık binasının yapımı ile ilgili sıkıntı söz konusu değil, inşallah beraber açılışını yapacağız. Hukuksuz olarak yaptığımız hiçbir şey yok. Güçleri yetiyorsa yıksınlar. Yürütmeyi durdurdular, bu binayı durduramayacaklar. Açılışını da yapacağım, içine de girip oturacağım" açıklamasını yapmıştı.

HER DETAY DÜŞÜNÜLDÜ

Bazı detayları sır gibi saklanan, ‘Beyaz Saray’ veya ‘Pentagonu modeli’ olarak da adlandırılan yeni Başbakanlık binasında her detay düşünüldü. Söğütözü’ndeki 150 dönüm arazi üzerinde, Selçuklu mimarisine uygun olarak inşa edilen yeni Başbakanlık binasının 3 katlı olması öngörüldü. Cumhurbaşkanlığı gibi birden çok girişi bulunan yeni bina, yaklaşık olarak 650 milyon liraya mal olacak.