Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde yolu trafiğe kapatıp bazı araçları ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında başlayan çatışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Bir polisin şehit olduğu, 10 polis memurunun yaralandığı ve 3 teröristin etkisiz hale getirildiği olayların ardından binlerce vatandaş, evlerini terk etti. 

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ
Kaynartepe Mahallesi'nin tamamında dün gece saat 03.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağının ilan edildiği bölgede, evelerini zorunlu olarak terk etmek zorunda kalan vatandaşlar, PKK’ya tepki gösterdi.

Çatışmaların yaşandığı bölgede evini ter eden S.Ç, dün gece başlayan ve halen devam eden çatışmalar nedeniyle, çok korktuklarını söyledi. S.Ç, silah ve patlama sesleri nedeniyle sabaha kadar uyuyamadıklarını ve sabahın erken saatlerinde evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Eşyalarını alamadıklarını sadece bir-iki parça kıyafetle evlerini terk ettiklerini vurgulayan S.Ç, şöyle dedi:

“Olaylar biranda gerçekleşti. Silah ve patlama sesleri sabaha kadar sürdü. Ben ve ailem bu sırada evimizin en güvenlikli bölgesinde sabahın olmasını bekledik. Sabahın erken saatlerinde de evimizi terk ettik. Bize bunları yaşatanlara Allah’a hakkımızı bırakmasın. Evlerimizin önünde çukur kazan ve barikat kuranları da lanetliyorum.”

"İKİNCİ KEZ EVİMİ TERK ETTİM"
Nükten Coşkun Caddesinde oturan ve ailesiyle birlikte evini terk eden A. K, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde 2 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerini terk ederek, Bağlar’a yerleştiklerini ifade etti.

Dün gece başlayan çatışmalar nedeniyle bir kez daha evlerini terk ettiklerini vurgulayan A.K, “PKK’lılar bana ve aileme ikinci kez göç yaşattı. Evimizi bir kez terk etmek zorunda kaldık. Eline silah alıp, halka zarar verenleri ve bu anlayışı savunanları kınıyorum. Bu yaşadıklarımız temelinde PKK ve onların yandaşları var. Sokaklara çukur açılmasa ve barikatlar kurulmasaydı bunlar olmazdı. Bu işin tek sorumlusu onlardır” dedi.

Zorunlu olarak evini terk etmek zorunda  kaldığını belirten V.T ise, maddi ve manevi olarak çok zor durumda olduğunu ama mecburen evini terk ettiğine işaret ederek şöyle dedi:

“Sur’da yaşanan çatışmalar nedeniyle işsiz kaldım. Arkadaşlarımın ve yakınlarımın yardımıyla yaşamımı sürdürüyorum. Gerçekten zor günler geçiriyorum. Ama bir kez daha büyük bir yıkım yaşıyorum. Evimi terk etmez zorunda kaldım. Gidecek bir yerim yok. Arkadaşlarımdan yardım istedim. O da bana kapısını açtı. Bu gece onlarda kalacağım.”