61SAAT HABER SERVİSİ - İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir’de yaşanan ve bir çok ilin etkilendiği deprem ile ilgili konuştu.

Vali Köşger, 70’e yakın kişinin canlı kurtarıldığını ancak depremde hayatını kaybeden vatandaşlar olduğunu açıkladı.

Vali Köşger, İzmir’de vatandaşların gereksiz yere trafiğe çıkmamalarını istedi. 

Vali Köşger, “10’un üzerinde yan yatmış binalar var. Hasarlı binalarda var. Yan yatmış ve hasarlı binalarda arama kurtarma faaliyetleri başlatıldı. 70’e yakın vatandaşımız canlı olarak kurtarıldı. Benim ricam vatandaşlarımızdan bir kere sakin olmaları. Gereksiz hiç kimsenin trafiğe çıkmaması. İzmir’de trafik kilitlenmiş durumda. Gücümüzün bir kısmını o tarafa sevk etmek zorunda kalıyoruz Herkes sakin bir şekilde boş bir alanda beklesin. Bizim açıklamalarımızı takip etsinler. Panik oluşturmamak adına beklenilsin” dedi. 

GEREKSİZ YERE TRAFİĞE ÇIKMASINLAR

Vali Koşgör, “Kan anonsu vs bir şey ihtiyaç yok. İlerleyen vakitlerde çıkarsa duyururuz. Vatandaşlardan ricamız gereksiz şekilde trafiğe çıkıp yolları tıkamasınlar. Ekiplerin afet bölgesine ulaşmasında zorlaştırıyorlar. Panik yapmamaları, sakin olmalarını rica ediyorum. Devlet tüm gücüyle seferber olmuş durumda. Ekiplerimizin ulaşmadığı bina yok. Bütün binalarda çevre emniyeti alınıyor. Güvenlik güçlerimize kimse zorluk çıkarmasınlar. Bizim almaya çalıştığımız tedbirler içerden bir canın daha kurtarılması. İşin ehli olmayan, kişilerin binaların üzerine çıkmasın. İlgili arkadaşlarımız gereken bütün faaliyetleri yapacaklardır” diye konuştu. 

ÖLÜ VAR, TAM RAKAM… 

Depremde hayatını kaybeden vatandaş olup olmadığı sorusuna ise Vali Köşger, “Ölü var, ancak şu anda tam rakam… 

Bütün binalarda canlı ve muhtemelen vefat etmiş vatandaşlarımız var” dedi. 

KIRSALDA SIKINTI VAR MI?

Vali Köşger, ilçelerde ve kırsalda hasar olup olmadığı sorusuna ise, “30 ilçenin kaymakamı ile temas kurdum. İlçelerde sıkıntı intikal etmiyor. Seferihisar’da bir vatandaşımız yaralandığı yönünde bilgi var” dedi.