Metro Turizm'in sahibi işadamı Galip Öztürk ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek'in de 70 şüpheli arasında yer aldığı iddianame İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.
Galip Öztürk 1 numaralı sanık, Başbakanlık Müsteşarı Yardımcısı Abdülkerim Emek ise 59 numaralı sanık olarak yer aldı.
İddianamenin 'Suç örgütünün kamu görevlileriyle bağlantıları' örgütün rahat hareket edebilmek için özellikle Metro grubunda eski milletvekillerini çalıştırdığı, Öztürk'ün her parti ile irtibat kurma yolunda siyasi partilere yardım ettiği öne sürüldü:
SAVCIYA HEDİYE PARA
İddianamede şu ayrıntılar yer aldı:
l Galip Öztürk örgüt mensupları ile birlikte özellikle MEPET ve VANET şirketlerinin halka arzında ve borsada işlem gördüğü sırada manipülasyon yaptı.
l SPK üyesi Abdülkerim Emek bir örgüt mensubu gibi çalışma yürüttü.
l Danıştay Genel Sekreteri H.P.'ye hediye alınıp yargılamayı etkilemeye teşebbüs edildi.
l Cumhuriyet Savcısı M. E.'ye düzenli olarak para verildi.
100 gibi bir şey istiyorlar
İddianamede 'Dönemin CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum'un kurultay için Öztürk'ten maddi destek istediğine dair görüşmedir' başlığıyla verilen kayıtta şu ifadeler yer aldı:
Tarık Cengiz: Şunun için rahatsız ettim o gün hocayla bir araya geldik. Elemanların işte sigorta migortalarını peşin bir de biraz destek istiyor işte. Kurultay öncesi bir takım şeyleri varmış, 100 gibi bir şey talep etti. Verelim mi?
Galip Öztürk: Murat Araz'a söyle versin, veririz hafta başında.
Bazı telefon kayıtlarında şüpheliler arasında 'CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Haluk Koç ve Bihlun Tamaylıgil'in firmadan otobüs talep ettiği' iddiaları da yer aldı.
'İhale için Baykal'la görüşme ayarlandı'
Galip Öztürk ile şüphelilerden Erdem Yücel arasında geçen şu telefon görüşmesine de yer verildi:
Erdem Y.: Tarık geldi şimdi Deniz Baykal'a a gidecek.  Yarın sabah da Antalya'ya gidecek belediye başkanı Deniz Baykal'ın adamıymış ya. İhale için dosyanın fotokopisini verdik ona. Deniz Baykal'a anlatacak ondan sonra da geçecek Antalya'ya.
Galip Ö.: O da görüşebilirse
Erdem Y.: Yok yok görüşecek randevu verdi ya
Galip Ö.: Deniz bey mi?
Erdem Y.: Antalya belediye başkanı randevu verdi ya
Galip Ö.:He Deniz beyle görüşebilecekler mi?
Erdem Y.: Deniz beyle görüşecek, genel başkan yardımcısı ayarladı eve gidecekler.