Erdem açıklamsında;

“Trabzon’ da görev yaptığı süre içerisinde Başkonsolosluk olarak 22 ile hizmet ettiğini ve Trabzon’ da güzel hizmetleri yapmanın mutluluğuyla bir başka arkadaşımıza bu ulvi görevi bırakarak ayrılıyorum. Görev sürem içinde Trabzon TÜRKAV’ la dayanışmamız oldu. TÜRKAV Başkanı ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” dedi.

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru:  KKTC Trabzon Başkonsolosu Sayın Zalihe Elçelik Erden’ e ziyareti anısına onurluk (plaket) takdim ederek yaptığı konuşmasında;

“Rumların, Ada’nın tek sahibi gibi hareket etmesini, Kıbrıs Türklüğüne azınlık olarak muamelesini küstahça bir anlayış olarak niteleyerek, tarihi hakikatlere saygısızlık, coğrafyanın özelliğine uymayan çarpıklık olarak” ifade etti.

Kuru: “Kıbrıs dünde Türk’tü, bu günde Türk’tür ve yarında Türk kalacaktır. Tarihin gerçeğine karşı durmak, boşuna bir çırpınıştır. Atatürk’ ün ifade ettiği gibi ‘Kıbrıs Türkiye’nin ikmal yollarıdır.’ Kıbrıs’ta, Türklüğün bağımsızlığını, egemenliğini ve stratejik, tarihi varlığını TÜRKAV olarak ta sonuna kadar desteklemekteyiz.  Sayın Başkonsolosun TÜRKAV yaptığı veda ziyaretlerine, nezaketine ve anlayışına yönetim kurulu olarak teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diliyoruz” dedi.