Bir dönem Trabzon Belediyesi'nde de görev yapan OSKİ Müşteri hizmetleri kurumsal iletişim daire başkanı Salih Beşli ile OSKİ Fatsa şubesinde memur olarak çalışan Selim Yılmaztürk’ün diplomalarının sahte olduğu iddiasıyla görevlerine son verildi.

İddialara göre; Adı: Salih Beşli, Görevi OSKİ Müşteri hizmetleri kurumsal iletişim daire başkanı.. Sosyal medya Facebook sayfasında çok ilginç bir paylaşım yaparak aşağıdaki açıklamayı yapmış ve profiline de Arapça yazılar yazılı Cami resmi kullanmış..  Ama, maalesef ne yazık ki, sahte olduğu iddia edilen diplomayla devleti ve milleti kandırarak, bir makam sahibi olmuş..

ENVER YILMAZ DÖNEMİNDEN KALAN ESERLER..

Ordu Büyük Şehir Belediyesi eski başkanı Enver Yılmaz ile OSKİ genel müdürü Fatih Yürük’ün Ordu halkına bir armağanları olarak kalan ve OSKİ’de 2016 Ağustos ayında abone işleri şube müdürü olarak göreve başlayan Salih Beşli, 2018 Mayıs ayında da tahsilli Üniversite mezunu diploması var  diye derece alarak bir üst rütbeye atanmış ve Müşteri hizmetleri kurumsal iletişim daire başkanlığı görevine getirilmişti.

LİSE DİPLOMASI ÜNİVERSİTE OLMUŞ..

Esasen Lise mezunu olduğu öğrenilen Salih Beşli’nin Lise mezunu olduğunu kimse farkına varmadan yine Enver Yılmaz ve Fatih Yürük döneminde sözleşmeli memur olarak işe alınmış, ancak, kadroya geçmek için kendisinden diploma istenince Üniversite diploması olmadığını söylemesi üzerine müdür Salih Beşli “Sana diploma ayarlarız” diyerek kendisine iki yıllık Üniversite diploması ayarladığı iddia ediliyor.

İKİSİ DE İŞTEN ATILDILAR..

SORUŞTURMA BAŞLATILDI..

OSKİ’de yaşanan sahte diploma olayı Ordu gündemine bomba gibi düştü..Yapılan araştırma ve inceleme sonucu her iki sahte diploma temin eden memurların işlerine son verilerek haklarında  C. Savcılığı tarafından soruşturma açıldığı belirtildi. Öte yandan soruşturmanın da derinleştirilerek daha buna benzer OSKİ ve bir çok kamu kurumlarının  ve hatta Belediyenin bazı birimlerinde  sahte diploma ile çalışan kişilerin olabileceği ve sahte diploma olayının altından büyük bir şebeke çıkacağı tahmin ediliyor.

VALİ İLE BAŞKAN GÜLER NE YAPACAK?

Yolsuzluk olayları hakkında gündemden bir türlü düşmeyen OSKİ idaresinde sular bir türlü durulmak bilmiyor. 2017’de yaşanan 200 milyon liralık yolsuzluğu ihbarları dosyası  hala C. Savcılığında beklemektedir.  Daha geçtiğimiz gün yaşanan Murat Çabuk’un kurumun kiralık aracı ile il dışına tatile çıkması. Şimdi de sahte diploma olayının patlak vermesi konusunda adli yönden soruşturma başlatılsa da , görevlerinden uzaklaştırıldı ama, idari yönden her iki amirin alacakları karar ise merakla bekleniyor.

AKKUŞ İLÇESİNDE DE 100 BİN TL. ZİMMET..

Yine OSKİ genel müdürü Fatih Yürük ve Başkan Enver Yılmaz döneminde 2018 yılında Akkuş ilçesinde de bir zimmet iddiası gündeme gelmişti. Akkuş OSKİ abone işlerinde çalışan T.  Uzan adlı kişi sahte makbuz bastırarak vatandaşlardan abone işlemleri sırasında para aldığı OSKİ yetkileri tarafından tespit edilmişti.

Ancak, bu iddiaların doğruluğu şahıs hakkında ne gibi bir adli ve idari işlem yapıldığı hakkında her hangi bir bilgi verilmeyerek kamu oyundan saklandığı iddia ediliyor.