Önce hakem Süleyman Abay ve arkadaşlarından söz etmek gerekiyor... Çok kötü bir yönetim gösterdiler. Her iki takım adına verdiği, ya da vermediği fauller var... Sarı kart gerektiren, faul olmasına rağmen avantaja bırakması gereken pozisyonlar var... Bir de ikinci yarı durum 0-0 iken Yumlu'nun Rangelov'a yaptığı hareketin ceza sahası dışında olduğunu süzemediği için verdiği yanlış penaltı kararı var... O pozisyonu göremeyen yardımcı hakemlerin Trabzonspor'un yediği ikinci golde atladığı ofsayt var... Ne var ki 6 hakem görmüyor!
Gelelim maça... Son iki haftada altı puan kaybeden Trabzonspor, Konya maçından sonra Mersin ve Sivas deplasmanlarına çıkıyor. Yani Trabzonspor için yaraların sarılabilmesi ve üst sıralardan kopmama adına mutlaka üç puan alınması gereken bir 90 dakika... Fakat arzulu ve mücadele gücü yüksek bir Trabzonspor bekleyenler, koskoca ilk yarı boyunca büyük hayal kırıklığı yaşadı... Sahada isteksiz ve amaçsız bir takım vardı. Konyaspor, Meha önderliğinde orta alanda ayağa olumlu paslar yaptı ve topun olduğu her yerde çoğalarak Trabzonspor'u rahat oynatmadı... Yine Trabzonspor'un orta alanda yetersizliğinin öne çıktığı bir 45 dakika izledik. Okay kendi performansının altında oynadı, birçok gereksiz faul yaptı. Medjani ise ilk yarı boyunca sadece rakibi karşılamaya çalıştı. Hücumda oyunu yönlendirmesi gereken isim Marin... Ne var ki fizik olarak çok yetersiz... Bir pozisyon dışında sahada yok ve final paslarındaki tercihleri yanlış. 
İkinci yarı Yusuf'un direkten dönen topu sonrası yanlış penaltı kararı ve Konyaspor öne geçen taraf... Golden sonra 15-20 dakikalık Trabzonspor baskısı var. Kenarlardan atak geliştirme girişimleri var ancak Cavanda ve Yusuf, pas yerine anlamsız ortalar yaptı.Constant'ın ilk kez sıfıra yakın bir yerden attığı pası, ilk yarıda öne çıkmayı hiç düşünmeyen Medjani, güzel bir kafa vuruşu ile gole çevirdi ve beraberlik geldi. Yenilen ikinci gol ise Trabzonspor savunmasının göbeğinde yaşanan uyum sorununun en önemli göstergesi. En büyük sorun ise; takım olmakla takım olmamak arasındaki farktan kaynaklanıyor.