Trabzonspor sezonun ilk resmi karşılaşmasında UEFA Konferans Ligi 3.öneleme turu ilk maçında sahasında Norveç temsilcisi Molde'yi konuk etti. Bu karşılaşma ile Trabzonspor taraftarı da yaklaşık bir yıl aradan sonra tribündeki yerini alarak takımını destekleme şansını yakaladı. Özelikle gurbetçilerin yoğun olduğu tribünlerdeki coşku ve özlem görülmeye değerdi. Bütün futbol ailesi olarak bizler de seyirci önünde oynan futbolu özlemiştik. Ama esas Bordo Mavili takımımızı özlemiştik. Özellikle yeni takviyelerle güçlenen, Trabzonspor’un kendine göre daha hazır rakibi karşısında sahada nasıl bir reaksiyon vereceğini merak ediyordum doğrusu.

Karşılaşmanın başında tutukluğunu erken üzerinden atan Bordo Maviler kanatlardaki hızlı adamaları ile Molde defansını bunaltmaya başladı. İleri uçtaki üçlünün sürekli yer değiştirmesi Rakip defansın kafasını allak bulak etti. Kimi tutacaklarını şaşırdıkları bir anda 15. Dakikada gol duran toptan geldi. Bakasetas'ın kullandığı köşe vuruşunda Nwakaeme ön direkte kafayı vurdu ve topu Molde ağlarına göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Trabzonspor birçok fırsat yakalasa da bunlardan yararlanamadı ve hatta birazda rehavete kapıldı. Pusuda bekleyen Norveç temsilcisi 30. dakikada hızlı geliştirdikleri atakta bir takım zincirleme defans hataları sonucu arkaya atılan topla buluşturdukları Brynhildsen ile Trabzonspor’a cezayı kestiler. Bu golden sonra Trabzonspor’un gecen seneki hastalığı nüksetti ve temposu düştü. İki takım kontrollü oyunla ilk yarıyı bitirerek soyunma odasına karşılıklı atılan gollerle 1-1 lik skorla gittiler. 

İkinci yarıya iştahlı başlayan taraf ev sahibi Trabzonspor du. Bordo Mavililer  taraftarı önünde yenilmek istiyorlardı. Bunula birlikte özellikle yeni transferler  Gervinho, Marek Hamsik ve Bruno Peres kendini taraftara kabul ettirmek için oldukça gayretli mücadele ettiler. Trabzonspor bu gayretlerinin meyvesini 54. Dakikada Djaniny'nin sağdan ortasında Hugo kafa vuruşunda aldı. Gecen senenin sürpriz golcüsü bu yıl gene iş başında. Geriye düşen Molde gene beklediği pusudan hızlı bir atakla çıkıp soldan gelen ortada Brynhildsen topa dokundu ve 2. Golünü Uğurcan’ın koruduğu kalenin ağlara gönderdi. Karşılaşmanın en enfes anı ise 74. Dakikada Bakasetas defans arkasına havadan gönderdiği müthiş pastı. Bu paraşütleme pasta Djaniny topu kontrol etti ve yaptığı vuruşunda skoru 3-2'ye getirdi. Asla pes etmeyen inatçı Norveçliler 84. Dakikada Trabzonspor’un bir takım zincirleme defansif hatalar sonrası Hussain ‘in ayağından 3 . golü buldular. Karşılaşmanın son saniyelerinde Trabzonspor Yusuf Sarı ile kazandığı penaltıyı Bakasatas ile direğe nişanlamışı gene lanet beşimizde dedirti.

Bu karşılaşmada iyice görüldü ki Trabzonspor’un sorunu birçok pozisyon bulmasına karşın ceza sahası içinde iyi bir bitirici ayağı yok bununla birlikte defansın kenarları halen daha sorunlu. Bu tür maçlarda rakipten kendi sahanda yenilen Üç gol önemlidir ama ilk maçın günahı olmaz taraftara 6 gol izletti. Ezcümle Trabzonspor bu sezon çok şey vaat ediyor ama hiç bir şey garanti etmiyor.