Haftalardır puanı ve güzel oyunu unutan Trabzonspor'da fatura Newton'a kesildi ve Alanyaspor maçında takım İhsan Derelioğlu'na teslim edildi. İhsan hoca kolları sıvadı, takımı 2 gün önceden Antalya'ya getirdi, ilk 11'e gerekli neşteri vurdu ama 2. yarıda kazanma yolunda risk alamadı ve cesaret gösteremedi. Ama İhsan hoca ne yapsın!

Maç ilk ve ikinci yarıdaki ilavelerle tam 100 dakika oynandı... Fakat bu 100 dakikanın hiçbir saniyesinde Trabzonspor kazanmayı düşünmedi ve ya düşünemedi! Düşündüğü tek şey vardı o da; ne olursa olsun lidere yenilmeyelim mantığıydı... Hepimizden daha iyi İhsan hoca biliyor ki Trabzonspor'un fıtratında "beraberliğe oynamak" yoktur. Ama İhsan hoca ne yapsın!

Tablo çok mu kötüydü bu maçta? Kesinlikle hayır... Bence sezonun, hatta pandemiden sonraki tüm maçlarda oynanan en iyi defans oyunu oynandı! Ligin en çok gol ve gol pozisyonu bulan Alanyaspor, Bordo-Mavililer karşısında pozisyon bulamadan, 1 puan kazandı. Buna rağmen Trabzonspor'un atakları cılız görünse de 3-4 tane net gol pozisyonu buldu. Bunlardan biri golle sonuçlanmış olsaydı, Trabzonspor için gerçekten ilaç gibi 3 puan olacaktı ama bu 1 puan morfinden öteye geçmez...

İhsan hocaya teşekkür ediyoruz ve Abdullah Avcı'nın eşofmanlarını giymesini bekliyoruz. Bakalım Trabzonspor'u nasıl günler karşılayacak? İyi düşünelim ki iyi olsun diyelim ve ALLAH ne eylerse güzel eyler düstürüyle yazıyı tamamlayalım.