Trabzonspor son saniyede Kanarya’yı elinden kaçırdı!

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında büyük bir çıkışa geçerek seri yakalayan Trabzonspor deplasmanda, ligin 14. sırasında bulunan, küme düşmeme mücadelesi veren Fenerbahçe'ye konuk oldu.

Bordo-mavililer, Kadıköy’de F.Bahçe ile 1-1 berabere kaldı. Son saniyede mağlubiyetten kurtulan Fenerbahçe, taraftarlarına adeta 'Buna da şükür' dedirtti... Trabzonspor galibiyeti kaçıran taraf olurken, gecenin tartışmasız yıldızı ise yaptığı kritik kurtarışlarla Uğurcan oldu!

İlk yarıyı değerlendirdiğimde;

Maça hızlı başlayan taraf olan Trabzonspor, özgüveni yerinde bir başlangıç yaptı. Deplasmanda dahi olsa rakip taraftar baskısından çekinmeyen bir takımi zlemenin keyfini yaşarken 16. dakikada ev sahibi karşısında Yusuf'un golüyle 1-0 öne geçti.

Trabzonspor'un önceki senelerde İstanbul takımlarına karşı  deplasmanda sıkıntılar yasarken bugün cok rahat oynadı. Şutlar ve direkten dönen toplarda rakibe kıyasla öne geçti. Fenerbahce yan pas düzeyine oynarken, ileriye mesafe katedemedi ve birebir de etkili olamadı. Bordo-mavililer  skor avantajını aldıktan sonra temposunu düşürerek oyunun dengesini korumayı amaçladı.  Oyunun gidişatındaki her şey Trabzonspor'un istediği gibi bir yönlendi.  Rakibine hiç pozisyon vermeden 3 gol pozisyonu buldu. Trazbzonspor  golu attıktan sonra bilinçli bir sekilde geriye yaslandı. Yüzdelere baktığımızda, topu ayakta tutmada rakip takım öndeyken, ikili mücadelede Trabzonspor daha başarılıydı.

Bordo-mavililerin, maçın ilk dakikalarında Rodallega ile bir şutu direkten döndü. Bu top Trabzonspor'un bu sezonda direkten dönen 23. topu oldu. Süperlig'de topu en çok direkten dönen takım ünvanı da Trabzonspor'a ait.

Fenerbahçe atak geliştirmede ve beraber oynamakta zorlandı.  Bu oyun tarzıyla ancak duran toplardan gol bulabilir veya Valbuena ile oyunu hızlandırabilirdi. Topu ayağında Trabzonspor'dan daha fazla tutmuş olsa da, Trabzonspor'un sakin tavrı, derbinin atmosferini durgun tutarken, oyunun alevlenmesini engelledi.

Kadıköy'de önce Fırtına sonra Kanarya

İkinci yarıya baktığımızda;

Fenerbahçe seyirci desteğine arkasına alarak daha seri oynamaya ve pozisyonlar bulmaya başlayınca Trabzonspor temposunu artırmaya başladı.  Sadık'ın kırmızı kart görmesiyle Fenerbahçe 10 kişiyle mücadeleye devam ederken, Trabzonspor'un bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Valbuena'nın oyuna girmesiyle ciddi pozisyonlar bulan Fenerbahçe, maçın son dakikasında skoru eşitleyince, yapacak hiçbir şey kalmadı. Son saniye gelen golle Trabzonspor 2 deplasmanda 2 puan bıraktı. Maç 1-0 öndeyken, galibiyetin eşiğindeyken Sosa'dan liderliği elinde tutmasını ve tedirgin olmadan, rakibinin gardı bu kadar düşmüşken, oyunuyla tehdit etmesi gerekiyordu. Duran topları iyi değerlendiren bir Valbuena, golü atmış oldu.

Şans golü böyle olur!.

Bu arada mücadelenin sonuna 5 dakika ilave edildi ama hakem buna uymadı. Fenerbahçe gol atana kadar oynatacaktı ki 90+6,5 da, Fenerbahçe adına şanslı bir gol geldi ve maç bitti.

Fenerbahçe, Trabzonspor'a karşı evinde 22 yıllık yenilmezlik serisini son anda kurtarmış oldu. 5 maçlık galibiyet serisi sona eren Fırtına’nın, Kadıköy'deki galibiyet hasreti 23 yıla çıktı! Ancak sarı lacivertlilerin sahasında hem de kendi seyircisi önünde, Trabzonspor karşısında 90+6 dakikada beraberlik golü bulmasından sonra aşırı şekilde sevinmeleri görülmeye değerdi. Sevinçten ne yapacaklarını şaşırdılar, sanki evinde değil de deplasmanda puan kurtarmış gibiydiler.

Alınan bu skorla birlikte Trabzonspor  53. puanla 4. sıradayken, rakibi Fenerbahçe  34 puanla 14. sırada bulunuyor.