Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Trabzonspor, Beşiktaş'a konuk oluyor. Hızını alan hırslı bir konukla, moralsiz ve performans düşüklüğü yaşayan bir ev sahibi karşı karşıya geliyor.

İlk yarıyı değerlendirecek olursak;

Her iki takımda maça hareketli başlıyor. İçinde bordo-mavililer olunca hareketsiz bir maç beklemek hata olur. 4. dakikada Abdülkadir'in Beşiktaş kalesinde bulduğu pozisyon Trabzonspor'un ilk ciddi hamlesiydi.  İyi başlayan Trabzonspor ve oyunu dengeleyen Beşiktaş karşılaşması. Beşiktaş tempolu oynarken skora etki edemiyor. Bireysel başarıları olan futbolcuları da bu akşam iyi sayılmaz. Fazla hareket olduğu için fazla da top kaybı yaşanıyor.

Trabzonspor, hem moral hem de öz güven olarak Beşiktaş'tan daha iyi durumda. Son maçlarına bakıldığı zaman takımda ciddi bir değişim var. Oyuncular sahada coşkuyla oynuyor ve iyi yardımlaşıyor.

Trabzonspor deplasmanda dahi olsa ofansif oynuyor ve defansa kapanmıyor. Beşiktaş ise yakaladığı topları çok çabuk kaybediyor. Quaresma yükselen tempoda beklenen etkiyi yaratamıyor. Rakip yarı alanında Quaresma, Atiba ve Medel'in bireysel performansını yoruyor gibi görünüyor.

Abdülkadir'in şutu direkten dönünce bordo-mavililer daha da hareketlendi.  İlk yarıya damgasını vuran Abdülkadir ve Uğurcan olarak görünüyor çünkü Sosa ve Yusuf oyunun içine giremedi. Ünal Karaman'ın Uğurcan'ın top kayıp hatasına ve telafisine verdiği destek ise takdire şayan birhareket olarak hafızamda kalacak. İşte genç oyuncular böyle kazanılır dersi verdi adeta.

Topla oynama yüzdesine bakıldığında Beşiktaş önde görünürken, İkili mücadele ve şut yüzdelerinde Trabzonspor daha önde görünüyor.

Beşiktaş ikinci yarıda savunmaya önlem almazsa daha fazla gol yer gibi görünüyor. Kendi sahasında oyunu karşı tarafa yıkamayan ve soyunma odasına 1-0 geride giden bir takım var.

İkici yarıya geçersek ;

Ev sahibi Beşiktaş maça daha hareketli başladı.  Maçın 57. dakikasındaki karambolde Dorukhan'ın kaleye göndermiş gibi göründüğü top maalesef ki Onazi'ye çarparak Trabzonspor ağlarına gitti ve bordo-mavililer Beşiktaş'a gol hediye etmiş oldu.

Bu golden sonra  Beşiktaş topa daha fazla hakim oldu ve rakip ceza sahasında daha fazla boy gösterdi. Trabzonspor'un savunması yetersiz kalınca 90+6'da  Mustafa Pektemek'in golü geldi ve Beşiktaş eşitliği yakalayarak skoru 2-2'ye getirdi ve maç bu şekilde sona erdi.

Karambolde gelen son dakika golü ile Trabzonspor kazanacağı  maçı berabere bitirdi...

Alınan bu sonuçla birlikte Beşiktaş  26 puanla 3. sıraya yükselirken, Trabzonspor 26 puanla 4. sırada yer alıyor.

2018-2019 sezonunu yarışında iyi olan taraf Trabzonspor

Bordo-mavililer, bu sezon ezeli rakipleri Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye karşı aralarında oynadıkları maçlarda üstünlük kurdu. F.Bahçe’yi 2-1, G.Saray’ı 4-0 mağlup eden ve Beşiktaş ile 2-2 berabere kalan bordo-mavililer, bu sezon ezeli rakipleri karşısında 7 puan toplayarak en iyi performans sergileyen takım oldu.