KAFANIZA UĞUR KADAR TAŞ DÜŞSÜN!

Kabul edelim ki, Fenerbahçe-Trabzonspor maçında Uğurcan Çakır inanılmaz güzel işler yaptı, müthiş kurtarışlara imza attı ve bana göre bordo-mavili takım mağlup olmadıysa yatıp, kalkıp Uğurcan Çakır’a dua etsin.

Durum buyken, maçtan sonra Uğurcan Çakır’a bir kesim Fenerbahçeli taraftarların utanmadan, sıkılmadan ana-avrat küfür etmelerini kınıyorum. Ne yaptı size Uğurcan Çakır… Ne yani, goller mi yemeliydi küfür yememesi için… Ayıptır… Yazıktır… Günahtır... Heyy Fenerliler, kafanıza Uğurcan kadar taş düşsün diyorum, başka da hiçbir şey demiyorum. Siz beni çok iyi anladınız, anlamak istemeyende bana telefon açsın, bizzat izah derim.

Neyse, Uğurcan Çakır Fenerbahçe’ye karşı süper ötesi oynadı demiştik ama ben olaya başka bir açıdan da bakmak istiyorum. İçerde veya dış saha maçlarından bir takımın en iyisi kalecisi oluyor ise burada bir yanlışlık var demektir.

Trabzonspor takımı, oyunun büyük bir bölümünde Fenerbahçe’ye karşı savunma yapmakta zorlandı. Allahtan Uğurcan günündeydi de korkulan durum ortaya çıkmadı.

Ünal Karaman’a tavsiyem şudur; Uğurcan Çakır’a çok iş düşmeyecek bir oyun planı geliştirip savunmasını güçlendirsin. Takımda 4 tane savunmacısı varken, Trabzonspor takımının Fenerbahçe karşısındaki durumunu bir özet geçsin kendine.

YANILIYOR MUYUM?

ERSUN YANAL EYYAMCI OLMUŞ!

Teknik Direktör Ersun Yanal tam bir eyyamcı adam olmuş çıkmış. Şuan Fenerbahçe’yi çalıştırdığı için yaptığı açıklamalar normaldir diyeceğim ama inanın içimden gelmiyor, yazmam lazım diyorum. 

Ersun hocanın maçtan önce “Kadıköy’de bir gelenek var’ dediğini kulaklarımla duydum inanın çok üzüldüm ve inanamadım… Bak şimdi sevgili Ersun hocam, Trabzonspor’u çalıştırırken de acaba kendi kendine ‘Nasılsa Kadıköy’de Bir Gelenek Var, Yenemeyiz mi Diyordun…’ Eğer böyle düşündüysen yazık sana… Bak çıkar senden bunlar. Demedi deme…

Sanırım bir daha Trabzonspor’a gelemem düşüncesinde olduğun için bu açıklamayı yaptın ama sende bilirsin ki, biz spor adamları aynı tavanın balıklarıyız. Yarın Trabzonspor’a bir daha gelme ihtimalin olur, işte o zaman ortada kalırsın. Net bu… Sen sen ol, Trabzonspor’u böyle küçük söylemlerine kurban etme.

NOKTA

ADVİJAJ AKLINI BAŞINA TOPLA!

En az Abdülkadir Ömür kadar yeteneklisin, biliyorum ama çokta egoistsin. Sen anladın beni... Fenerbahçe maçında A.Kadir Ömür’ün yokluğunda Ünal Karaman hoca sana altın tepsi de 11’de oynama fırsatını sundu. 

Bana göre iyi de oynadın ama gol asistini yaptıktan sonra bir anda dünyan değişti. Sandın ki, bir de gol atarım,  Abdülkadir’in tahtını sallarım. Bu işler böyle olmuyor işte. Maç 1-1 olmuş Ekuban’a da golü attırmışsın, süper iş yapmışsın ama sonra ne yaptın sen. İzle kendini ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın. Yakaladığın net gol pozisyonunda egoist davrandın ve boş taraftarındaki Nwakaeme’ye pas vermeyerek takımın kazanmasına mani oldun.

Sen böyle yaparsan Ünal hoca peki seni affeder mi? asla affetmez, seni oyundan aldı, çokta doğruyu yaptı. Advijaj bak güzel kardeşim. Bu takımda oynamak istiyorsan ve Abdülkadir’in tahtına da adayım diyorsan ki öyle gözüküyor. Önce aklını başına toplayacaksın, egoist olmayacaksın, gereksiz yere de kimse ile sahada kavga etmeyeceksin. Bunları yaparsan yanındayım, değilsen karşındayım. BİLESİN…

TRABZONSPOR’A AEK MAÇI DERS OLSUN

Trabzonspor, yıllar sonra yeniden UEFA Avrupa Ligi’ne katılma başarısı elde ettiği için başta Başkan Ahmet Ağaoğlu yönetimini olmak üzere, teknik heyet ve bordo-mavili futbolcuları gönülden kutluyorum.

Fakat, Trabzon’da AEK rövanş maçını çıplak gözle takip eden bir Gazeteci olarak, bir kez daha gördük ki hiçbir maç çantada keklik değilmiş. Adamlar, geldiler müthiş oynadılar. 2-0 kazandılar. Biraz daha zorlasalardı neredeyse turu geçip Trabzon’dan ellerini, kollarını sallayarak evlerinin yolunu tutacaklardı. Neyse ki korkulan olmadı. Bu da Trabzonspor’a büyük ders olsun diyelim.

Trabzonspor’un grubunda Basel, GETAFE ve Krasnodar olacak. Denk takımlar gibi gözüküyorlar ama ben AEK rövanş maçını izledikten sonra çok dikkat edilmesi gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Ne demek istediğim sanırım çok iyi anlaşılmıştır. Peki, Trabzonspor bu gruptan çıkar mı? AEK maçından ders çıkartırsalar, gruptan çıkar ve üst turları görürler. Yok ama ders çıkartılmadıysa geçmiş olsun olur… DEMEDİ DEMEYİN

HİÇ KİMSENİN PSİKOLOJİSİ BOZULMADI…

Trabzon’daki AEK rövanş maçında Teknik Direktör Ünal Karaman, Genç Yusuf Sarı’yı sonradan oyuna sokmuş, kötü oynuyor diye de tekrar oyundan almıştı.. Biz o an ‘Eyvah dedik, Yusuf Sarı bundan sonra zor toparlar’ diye düşündük. 

Ama görüldü ki Ünal Karaman hoca bu konuda çok akıllıca hareket edip, Yusuf Sarı’yı tekrar kazanmış. Fenerbahçe maçında görev verilen Yusuf Sarı’da hiçbir şey olmamış gibi davranıp elinden geleni yapması taktir edilmelidir.

Ünal Karaman hocaya gelince, Yusuf Sarı’yı oyundan aldıktan sonra kendisine neden böyle bir şey yaptığı sorulmuştu, “Bir kişi yüzünden tüm şehrin psikolojisini bozamazdım” diye yanıt vermişti.

Sonuca baktığımızda, Yusuf Sarı dahil şehrin de psikolojisinin bozulmadığını gördük. Bu kesinlikle Ünal hocanın başarısıdır, kimse küstürülmeden olay tatlıya bağlanmıştır. Artık bu konuyu uzatmanın anlamı da yoktur zaten. DOĞRUYA DOĞRU…