ŞENOL HOCANIN GALİBA DİLİ DOLANDI!

Şenol Güneş hocamız A Milli Takıma yeniden Teknik Direktör oldu. Bir Trabzonlu hocanın futbolun tepesine oturması büyük gurur ve onurdur. Tebrik ediyorum kendisini ve başarılının da devamını diliyorum.

Yalnız kafama takılan bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Şenol Güneş hoca, Özbekistan maçı önce Trabzon’un altyapısından yetişen ve yerli Messi lakabı verilen Abdülkadir Ömür için söyledikleri canımı sıktı.

Şenol hoca şöyle dedi: “Elimizdeki kadroda bireysel yeteneği iyi olan oyuncular var. Tabii takım içerisinde de iyi olmalılar. Önce bireyselliğe yönelik oynarsanız, topu verecek adam bulamazsınız. Oyuncularımızı yormadan maç eksikliğini gidererek diğer maçlarımıza odaklanacağız. Biz birçok şeyi aynı anda istiyoruz. O zaman işler karışıyor. Bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek istiyoruz. İşler iyi gidince 'sabıra gerek yok' diyoruz, kötü olunca 'sabırlı olun' diyoruz. Genç oyuncuyu bekleyelim diye bir şey yok. Abdülkadir Ömür genç ama, üretecek. Üretemezse burada olamayacak. Tabii ki toleransımız da olacak. Daha fazla yarınlara bakalım"

Yani Şenol hoca diyor ki, Abdülkadir Ömür üretmiyor. Özbekistan maçında oyuna girdi, öyle bir üretti ki Özbekistan’ın aklını başından aldı, penaltı yaptırdı. Trabzon’da oynanan Beşiktaş maçında, sizin takımı tek başına sahadan sildi. Novak’a attırdığı gol halen gözümün önünde. Ürettik ki A milli takıma davet edildi.

Sarım Şenol Güneş hocanın Abdülkadir Ömür için söyledikleri diline dolandı!

BÜYÜKAYDIN FUTBOL ADAMIR

Trabzonspor kulübünün tam desteğini aldıktan sonra Nihat Özdemir başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetim kuruluna giren Yılmaz Büyükaydın’ı çok iyi tanırım. Tam bir futbol adamıdır. 10 numara kişiliği vardır.

Büyükaydın, Trabzonspor kulübünün zor günlerinde elini taşın altına hiç çekinmeden ‘adam’ gibi koymuştur, kulübün sıkıntılı süreçlerinde hep yanında olmuştur. Profesyonel çalıştığı dönemlerde de gönüllü olmuştur, beş kuruş almamıştır. Hatta cebinden paralar vermiştir. Yılmaz Büyükaydın’ı tebrik ediyorum, inanıyorum ki, TFF yönetiminde önemli işlere imza atacaktır. Trabzonspor’un hakkını da en iyi şekilde savunacaktır.

Yılmaz Büyükaydın’da durum buyken, Mustafa Hacıkerimoğlu’da Trabzonspor’un desteklediği ve TFF yönetiminde yer almasını sağladığı kişi oldu. Ancak futbolun içerisindeki bir gazeteci olarak Hacıkerimoğlu adını ilk kez duyduğumu söylemeliyim. Trabzon’da futbolu bu kadar iyi bilen biri varken neden Hacıkerimoğlu ismi bir anda ortaya atılmış hatta Trabzonspor kulübünün şiddetle desteklediği isim haline gelmiştir, doğrusu bunu bende çok merak ediyorum. Galiba bizim bilmediğimiz meziyetleri var! Hayırlısı diyelim…

SOSA KAPTANDIR KALMALIDIR

Sosa Trabzonspor’dan ayrılacak yönünde haberler çıkıyor, ya da yalandan bu tür haberler üretiliyor. Sosa takım kaptanıdır, kesinlikle takımda kalmalıdır. Var mı itirazı olan, sanırım yoktur…

Trabzonspor seneye şampiyonluğun en büyük adayıdır. Kuşkusuz ki Sosa’da Trabzonspor takımının beynidir. Geçirdiği sakatlıklara rağmen, tam bir profesyonel gibi davranmış ve işini dört dörtlü yerine getirmiştir.

Bu noktada Sosa’sız Trabzonspor kesinlikle olmaz diyorum. Başkan Ahmet Ağaoğlu yönetimine de sesleniyorum. Sosa giderse, takımın ayarı bozulur, havası söner. Aman böyle bir yanlış yapmayın. Rodellega’nın da sözleşmesini uzatın, verdiğiniz rakamı artırın, mevcut kadronuzu ne yapın edin koruyun, kimseye yol vermeyim. NOKTA

TRABZON LİSESİ’NDEN BELLİYDİ

Yusuf Yazıcı’yı Yunanistan maçında izledim de öyle bir keyif aldım ki, sizlerle paylaşayım istedim. Sahada o kadar karakterli duruyordu ki, o kadar sahanın hakimi görüntüsü vardı ki aman NAZAR değmesin diyorum…

Yusuf’u Trabzon Lisesinin Dünya Şampiyonu olduğu maçlarda izlemiştim. O günden belliydi çok büyük bir futbolcu olacağı.  Beyefendi, karakterli ve hepsinden önemlisi geçmişine sahip çıkan biri o. Helal olsun sana Yusuf. Sakın bozulma, büyüdükçe küçül.  Adamlığını, kişiliğini bozma. Tavsiyem şudur sana, biraz arabeks olacak ama gerçektir:  ‘geldiğin yeri unuttuğun gün bil ki, bittiğin gündür…’ Anladın sen beni…

Dünya’nın en büyük kulübüne transfer olursan ki o yolda ilerliyorsun, yarın döneceğin yer yine kürkçü dükkanı olacaktır… Anlaştık mı benim güzel kardeşim?.