Nüfus kağıdında Trabzon yazan herkes futbolu bilir.

Ama bunun bir ölçüsü var tabi.Az mı biliyorsun Çok mu ?

Ganita’da oturan mı daha çok bilir Faroz’da oturan mı,yoksa İdmanocağın’da top oynamış olan mı çok bilir Necmiatispor’da oynamış olan mı?

Bana soracak olursanız eğer 1970’lere kadar Trabzon’da amatörce oynanan üst düzey futbolu Tüm Türkiye’ye kabullendirmiş olan Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer derim ben.

İnanın abartmıyorum biz onların gördüklerinin ve bildiklerinin 100 de 1 ' ini bilmiyoruz.

Ama onlardan çok konuşuyoruz.

Bazen aklıma bu iki efsanemizin İngiliz olsaydılar hangi unvan ile çağrılacakları geliyor ya da şimdi hangi ülke futboluna yön verip değerli fikirlerini paylaşıyordular acaba diye tahmin yürütmeye çalışıyorum.

Biz de en iyi yaptığımız şeyi yapıyoruz.!

Hastalanınca geçmiş olsuna gidiyoruz evine ya da divan kurulundan divan kuruluna "vay be haklılar" demeye.

Çok değil ertesi gün unutuyoruz zaten ne söylediklerini...

Neye sahip çıktık ki yaşayan iki efsanemize sahip çıkalım..

Özkan Sümer mesela,serttir ve bu çok normaldir.Dobra dobra dimdik söyler gerçekleri.Bazı cümlelerini anlamak için edebiyat fakültesinden dekan getirtilir.Çok konuştuğunu söyleyen cümle kurma fakirleri hayatlarında onun kurduğu cümleleri hayal bile edemezler.Özkan Sümer Trabzonspor'u şampiyonluklara taşırken portakal ağacında bile olmayanlar nedendir bilinmez dinlemeye bile gitmezler.Halbuki yüz hatlarındaki sivriliktir onu yaşatan ve Trabzon insanını yansıtan.Kenti anlamak için o sert ifadelere bakmak yeterlidir.

Bir kulak verin be kardeşim..Yarına bile kalmayan öngörü ve fikirlerini siz yetki sahipleri uygulamaya çalışın biran önce..

Egosu yüksektir,kendinden emindir ama bu onun bilgeliğindendir..

Trabzonspor’u ülkenin 4 büyük kulübünden biri yapanlardan biridir.Kulüp Başkanlığını en zor dönemde kabullenmiş biridir.Bu yaşına rağmen futbolcudur.

Sizler kendi reklamınız ve menfaatiniz peşinde koşarken Minik takıma hocalık yapıp ayak içi pas nasıl yapılır diye öğretmeye çalışan bir insandır.

Dinleyiniz efendiler,Özkan SÜMER ve onun gibi efsaneleri dinleyin.

Ntv ye hikaye anlatmaya değil divan kurulunda Özkan Sümer'i dinlemeye gelin,yaptığımız yanlışlardan dönmemize vesile olabilir deyin.

Ama nerdee sizde o yürek,

Ölüm kalım maçında futbolcularının yanında bile olmayana nasıl korkak değilde usta diyelim siz söyleyin de biz dinleyelim.