Trabzon’da Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamındaki konserler tüm hızıyla devam edecek. Bengü ve Ferhat Göçer’in ardından şimdi de Karadeniz müziğinin sevilen sesi Resul Dindar sahne alacak.

RESUL DİNDAR KİMDİR?

Resul Dindar, özellikle Karadeniz yöresine ait türküleri ve duygusal yorumuyla tanınan bir sanatçı. Memleketi Hopa'dan çıktığı müzik yolculuğunda, yöresel ezgileri modern yorumlarla buluşturarak geniş bir dinleyici kitlesine ulaştı. Hem hüzünlü türküleri hem de hareketli horon havalarıyla her zevke hitap ediyor.

EN BİLİNEN ŞARKILARI

Sanatçının en çok bilinen ve sevilen eserlerinin başında “Nayino” geliyor. Bu şarkı, özellikle duygusal anlarda dinleyenlerin yüreğine dokunan bir klasik haline geldi. “Hiç” ise bir başka hüzünlü şarkısı olarak öne çıkıyor.

Bunların yanı sıra “Dalgalan Karadeniz” ve “Kapındaki Nar Midur” gibi parçaları, konserlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

TRABZON’DA NE ZAMAN, NEREDE?

Resul Dindar, 8 Haziran Pazartesi günü saat 20.30’da Papara Park Otopark Alanı’nda sahne alacak. Konser, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirilecek ve giriş ücretsiz olacak.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Konser alanına ulaşım için toplu taşıma araçlarını kullanmak trafik yoğunluğu nedeniyle daha sağlıklı olacaktır. Özel araçla gelenler için çevrede otopark imkanları bulunuyor ancak sınırlı sayıda. Konserin başlama saatine yakın alanda yoğunluk artacağından, hayranların erken saatlerde gelmeleri öneriliyor.