BAKAN BAK’A AİLEDEN HEDİYE

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın geçtiğimiz cuma günü Trabzon programında birçok temas gerçekleşti. Ancak ziyaretin en dikkat çekici anlarından biri, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı’nda yaşanmış. AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Bakan Bak’a üzerinde Karadeniz’in eşsiz doğasını yansıtan bir yayla tablosu hediye etti. Tabloyu takdim ederken de gülümseten bir soru yöneltti: “Konumu çıkarabildiniz mi?”

Bakan Bak’ın cevabı ise memleket hafızasının güçlü olduğunu gösterdi: “Bizim oralara benziyor, Pokut Yaylası.” Elbette Pokut Yaylası denince, Rizeli olan Bakan Bak’ın bu manzarayı tanıması pek de şaşırtıcı olmadı. Ancak hediyeyi asıl anlamlı kılan detay, tablonun kimin tarafından yapıldığıydı. Çünkü eserin sahibi, İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun kızı Zehra Mumcu idi. Yani Mumcu, Bakan Bak’a yalnızca bir tablo değil, aynı zamanda ailesinden gelen emeği ve kişisel bir hatırayı takdim etmiş oldu.

Siyasette hediyeleşmeler çoğu zaman sembolik anlamlar taşır. Ancak işin içine aile emeği ve kişisel dokunuş girdiğinde, hediyenin değeri de farklı bir boyuta taşınır.

TRABZON BU YIL ŞANTİYEYE DÖNÜŞEBİLİR!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde uzun süredir hazırlıkları sürdürülen projeler için artık geri sayım başladı. Belediyeden yansıyan bilgilere göre Başkan Ahmet Metin Genç’in hemen her platformda sözünü verdiği birçok proje, birer birer ihale aşamasına geliyor. Eğer takvimde bir aksama yaşanmazsa, Trabzon bu yıl adeta şantiyeye dönüşebilir. İlk hareketin bu ay içinde Akçaabat-Söğütlü Sahil Düzenlemesi ve Hasta Refakatçı Konukevi projelerinde yaşanması bekleniyor. Haziran ayında Akçaabat Kent Meydanı,

Temmuz ayında ise Karagöz Meydanı, Kaşüstü Plajı ile Of Pazaryeri ve Kapalı Otopark projelerinin ihaleye çıkacağı konuşuluyor. Yıl bitmeden Otizm Yaşam Merkezi ile Engelsiz Yaşam Merkezi projelerinde de ilk kazmanın vurulması planlanıyor. Şehirde en çok konuşulan projelerden biri ise Boztepe Rekreasyon Projesi. Trabzon’un vizyon projelerinden biri olarak görülen çalışmanın Temmuz ayında ihale olgunluğuna ulaşacağı ifade ediliyor. Dikkat çeken bir diğer yatırım ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin enerji yükünü ciddi anlamda hafifletmesi beklenen Gümüşhane Şiran’daki 170 dönümlük Güneş Enerjisi Santrali...

Bu projenin başlangıcı için de ağustos ayı işaret ediliyor. Eğer bu takvim işler ve projeler peş peşe start alırsa Trabzon sadece fiziki olarak değil siyasi olarak da hareketli bir döneme girecek. Çünkü bu projelerin hayata geçmesi, Başkan Ahmet Metin Genç’in hem verdiği sözleri yerine getirmesi hem de siyasi olarak elini daha da güçlendirmesi anlamına gelecek. 2026 yılı, olası bir seçim öncesinde Trabzon için gerçekten belirleyici olabilir.

HALEF SELEF YAN YANA…

AK Parti Trabzon’da siyasetin kendi içinde sessiz ama dikkat çeken kareleri vardır. İşte onlardan biri de geçtiğimiz gün objektiflere yansıdı. AK Parti Genel Merkez Başkan Yardımcısı Meryem Sürmen ile AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan’ın yan yana görüntüsü dikkatlerden kaçmadı. Malum, biri önceki dönem il kadın kolları başkanı, diğeri ise görevi devralan başkan.

Yani siyasetin tabiriyle halef ve selef. Bugüne kadar bu iki ismi böylesine dar bir alanda, bu kadar yakın ve samimi bir karede pek görmemiştik. Sürmen ve Cihan, bir sanat atölyesinde düzenlenen boyama etkinliğine katıldı. Ortaya da siyasetin sert gündeminden uzak, daha yumuşak tonların hakim olduğu bir görüntü çıktı. AK Parti kadın kollarında geçmiş dönem ile yeni dönem aynı tabloda buluştu.

Bakalım bu kare, sadece bir atölye hatırası mı olarak kalacak, yoksa parti içindeki dengeler açısından daha fazla yorumlanacak mı?

YAPILANMA BAŞLADI!

Saadet Partisi Trabzon’da düğmeye bastı. İl Başkanı Ahmet Muratoğlu’nun geçtiğimiz günlerde verdiği “gençleşme” ve “yeniden yapılanma” mesajı, teşkilatlarda karşılık bulmaya başladı. Gelen bilgilere göre Trabzon’da Saadet Partisi teşkilatları adeta baştan aşağı yenileniyor.

Üstelik bu değişim sadece kongresi yaklaşan ilçelerle sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Kongresi gelen ya da gelmeyen tüm ilçelerde yeni bir teşkilat modeli üzerinde çalışılıyor. Akçaabat ilçe başkanlığındaki değişim buna bir örnek olarak gösterilebilir. İlçe başkanlarından yönetim kurullarına kadar geniş çaplı bir revizyonun masada olduğu konuşuluyor. Muratoğlu’nun özellikle daha genç ve sahada aktif isimlerle yola devam etmek istediği belirtiliyor. Anlaşılan o ki Saadet Partisi Trabzon’da sadece tabela yenilemekle yetinmeyecek.

Parti, sahaya daha dinamik, daha genç ve daha hareketli bir kadroyla çıkmanın hazırlığını yapıyor. Bakalım bu yeni yapılanma, Trabzon siyasetinde Saadet Partisi’ne nasıl bir ivme kazandıracak?

SERGEN ÜZERİNDEN GÖRÜLMESİ GEREKENLER!

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke’nin açıklamaları, yalnızca Sergen Yalçın’a verilen bir destek mesajı olarak okunmamalı. Asıl dikkat çekici nokta, Tekke’nin bu sözler üzerinden futbol kamuoyuna ve kendi camiasına yaptığı dolaylı eleştiriydi. Tekke, rakip teknik direktör Sergen Yalçın’a sahip çıkan ifadeleriyle aslında Türk futbolunda çok sık karşılaşılan bir refleksi hatırlattı. Galibiyet geldiğinde her şeyin bahar havasına büründüğünü, mağlubiyet ya da kötü gidiş dönemlerinde ise bugüne kadar yapılanların hızla unutulduğunu vurguladı.

Ekran Resmi 2026 05 10 07.53.17

Bu tespit, sadece Sergen Yalçın özelinde değil, Türkiye’de teknik direktörlere bakışın genel fotoğrafı açısından da önemli. Çünkü futbolumuzda sabır çoğu zaman skor tabelasına bağlı ilerliyor. Birkaç iyi sonuç, tüm eksikleri perdeleyebiliyor; birkaç kötü sonuç ise planı, emeği ve geçmişteki başarıları kısa sürede değersizleştirebiliyor.

Fatih Tekke’nin “10 yıl öncesine kadar başarıyı yakalamak daha zordu” anlamına gelen sözleri de bu açıdan dikkat çekiciydi. Bugünün futbolunda imkanlar, analiz yöntemleri, veri kullanımı ve oyuncuya ulaşma biçimleri değişmiş olsa da beklenti baskısı çok daha sert hale geldi. Teknik adamların sadece saha içiyle değil, algıyla, sabırsızlıkla ve anlık tepkilerle de mücadele etmesi gerekiyor.

Tekke’nin en önemli cümlelerinden biri ise olumlu bir konu varsa, yüzde 1 bile olsa onu çekip alacağını ve onu konuşacağını söylemesiydi. Bu yaklaşım, aslında teknik adamlık kadar liderlik meselesidir. Çünkü kötü gidişlerde sürekli olumsuzu büyütmek, takımı da camiayı da daha ağır bir psikolojinin içine sürükler. Bazen çıkış yolu, büyük cümlelerden değil, küçük de olsa doğru bir işareti görüp onun üzerinden yeniden güven inşa etmekten geçer.

Bu nedenle Fatih Tekke’nin Sergen Yalçın’a dair sözleri, yalnızca meslektaş dayanışması olarak görülmemeli. Burada Trabzonspor camiasının da çıkarması gereken bir ders var. Başarı sadece galibiyetlerden ibaret değildir; doğru planı, sabrı, emeği ve istikrarı da koruyabilmektir.

Futbolda herkes sonuç ister. Ancak kalıcı başarı isteyenlerin, yalnızca tabelaya değil, sürecin ne anlattığına da bakması gerekir. Fatih Tekke’nin açıklamalarını önemli kılan da tam olarak budur: Sergen üzerinden söylenen sözler, aslında herkesin kendi camiasına tutması gereken bir aynadır.

3 OYUNCU ÖZEL TEŞEKKÜRÜ HAK ETTİ

Trabzonspor’un Beşiktaş ile oynadığı karşılaşma neredeyse sezonun özetiydi. Kadro darlığı nedeniyle sezonu bitirmekte zorlanan Trabzonspor 3 ekstra oyuncusuyla büyük bir kaosun eşiğinden döndü. Trabzon’da uzun zamandır oyuna değil de skora bakılıyor bu artık kabul edilen bir gerçek.

Umut’un geçen hafta son saniye attığı gol ve akabinde gelen Beşiktaş galibiyeti. Hem de rotasyonlu bir şekilde. Umut Nayır’a Benjamin’e ve Salih’e teşekkür edilmeli. Bu süreçte verdikleri katkı çok kritikti.

Neredeyse sahaya sürecek oyuncusu kalmayan Trabzonspor’un son nefeste sezon boyunca hiçbir fayda alamadığı üç oyuncu büyük destek verdi. Kolay değil sürekli yedekte bekleyip kendini hazır tutmak ve buraları oynamak tebrik edilmeli….