RİZE’NİN KUVEYT UÇAĞI…

Trabzon Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde organize edilen “Katar Trabzon Tanıtım Günleri” etkinliği 23-27 Nisan 2025 tarihleri arasında Katar’ın Doha şehrinde gerçekleştirilecek.

Herkes biliyor ki Trabzon’un geleceği turizmden geçiyor.

Bu noktada da Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ekibine ne yapılacak ise yapın ve bu şehre daha çok turist getirelim talimatını verdi.

Yapılan çalışmalar neticesinde Katar’da Trabzon Tanıtım Günleri gerçekleştirilecek.

Katar belki de en doğru adreslerden bir tanesi…

Şehre ayrı sevgileri ve yakınlıkları var.

O bölgeler boş bırakılmaması gerekiyor.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Selim bu işe büyük emek harcadı.

Doha’daki yer hizmetlerindeki planlamalardan büyükelçilikle irtibata kadar hepsi ile özel ilgilendi.

Bu şehir için sadece konuşmak ile olmuyor.

Böyle organizasyonlara destek de vermek gerekiyor.

Rize Havaalanına Kuveyt’ten haftada 3 gün direk uçuşlar başlıyor.

Eğer Trabzon körfez ülkelerindeki ağırlığını kaybederse Rize’ye giden uçaklara ancak el sallarsınız.

KONGREDE NELER OLDU? 

Dün Yeniden Refah Partisi Trabzon 3. Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi. 

Kongreye Genel Başkan Fatih Erbakan, Genel Başkan Yardımcıları, çevre illerin il Başkanları ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. 

Genel Başkan Erbakan’ın katılımıyla gerçekleştirilen kongre tarihi katılımla gerçekleştirildi. 

Katılımcılar salona sığmadı desek yeridir. 

415 delege bulunan kongrede 255 delege oy kullandı. 

Oylama sonucunda İl Başkanı Süleyman Pulat yeniden İl Başkanı seçildi. 

-Erbakan’ın katılması kongreye ayrı bir hava kattı. 

-Sabah uçuşunun ertelenmesiyle gelip gelemeyeceği endişe oluşturmuştu ancak sisin açılmasıyla Erbakan Trabzon’a gelebildi.

-Gümüşhane’de gerçekleştirilen kongreye katılan Erbakan, yeniden Trabzon’a dönerek burada teşkilatla bir araya geldi. 

-İl Başkanı Pulat’ta her an Erbakan’ın yanındaydı.

-CHP İl Başkanı Mustafa Bak’ın da salona gelerek İl Başkanı Pulat’a tebriklerini iletmesi dikkat çekti. 

-Genel Başkanın katıldığı bir programda basın mensuplarının oturması için bir alanın ayrılmaması dikkat çekti. Basın mensupları merdivenlerde oturdu. Bu YRP'ye has bir sorun değil birçok program aynı oluyor Hamamizade ekibinin bu konuya dikkat etmesi gerekir. 

-Diğer Genel Başkan’ın aksine Erbakan’ın yaklaşık 1 saat süren konuşmasında prompter veya not kağıdı kullanmaması dikkat çekti. 

NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen Gençlik Akademileri kapsamında, bugün saat 13.00'da önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan söyleşi ileri bir tarihe ertelendi. 

Karaismailoğlu’nun ay içinde Trabzon’da gerçekleştirdiği program sayısı zaten bir elin parmağını geçmiyor.

Diğer 3 vekilinde durumu aynı desek yalan olmaz. 

Gençlik meclisinin bu programının da iptal edilmesi teşkilat üzerinde bir nebze soru işareti getirdi akıllara…

Ancak Karaismailoğlu’nun programının neden iptal edildiği belli oldu. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yarın düzenlenecek törenle hizmete alınacağını bildirdi.

Yaklaşık 20 yıllık bir çalışmanın sonucu olan Türksat 6A’da Karaismailoğlu’nun da emeği var. 

O nedenle bu tarihi törende Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Uraloğlu’nun yanında yer alacak. 

Adil Karaismailoğlu’nun Trabzon’a gelmediğini söyleyen teşkilat mensupları ise bu detayla bir nebze rahatladı. 

Programın yeni tarih ve saati netleştiğinde duyuru yapılacak.

TRABZONSPOR İŞBİRLİĞİ YAPACAK

Trabzonspor, Trabzon futbolunun en önemli damarlarından biri olan amatör kulüplerle olan ilişkilerini daha da güçlendirmek adına önemli bir projeye imza atıyor.

“Trabzonspor ile Amatör Takımlar Arası Etkileşim ve İşbirliği Projesi” adıyla hayata geçirilen bu çalışma, şehirdeki futbol ekosistemine yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

Altyapıdan yetişen oyuncuların Türk futboluna kazandırılmasında amatör kulüplerin önemini vurgulayan Trabzonspor yönetimi, bu proje kapsamında antrenörlere doğrudan destek sağlamayı, bilgi paylaşımında bulunmayı ve saha uygulamalarıyla gelişime katkı sunmayı planlıyor.

Projeyle birlikte, oyuncu seçimi, gelişim süreçleri, antrenman planlaması gibi kritik konularda işbirliği yapılacak. Aynı zamanda antrenörlerin yaşadığı zorlukları anlamak ve bu alanlarda çözümler üretmek de projenin temel hedefleri arasında yer alıyor.

L O G-8

Proje süreci kapsamında ilk temaslar sağlandı, ASKF ve TÜFAD ile ön görüşmeler gerçekleştirildi.

Tüm kulüplerle kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı ise 21 Nisan 2025 Pazartesi günü saat 11.00'de Kadir Özcan Tesisleri'nde yapılacak. Toplantı, açık katılımlı olacak.

Trabzon’un Doğu, Batı ve Merkez bölgelerinde oluşturulacak gruplarla düzenli toplantıların ve saha çalışmalarının yapılacağı projenin, çocuk futbolu ve genç oyuncu gelişimi konusunda hareket eğitimi, teknik beceri çalışmaları ve taktik oyun anlayışları gibi alanlarda ciddi katkılar sunması bekleniyor.

Trabzonspor’un bu yaklaşımı, hem şehir futbolunun geleceğine yatırım niteliği taşıyor hem de kulüp-yerel takım ilişkilerinde model oluşturacak bir adım olarak değerlendiriliyor.

23 NİSAN’DA ÇOCUKLAR TRİBÜNDE!

Trabzonspor, 24 Nisan Perşembe günü sezonun en kritik maçlarından birine çıkıyor.

Ziraat Türkiye Kupası yarı finali kapsamında Göztepe’yi konuk edecek Bordo-Mavililer için bu karşılaşma sadece sportif anlamda değil, tribün atmosferi açısından da özel bir anlam taşıyor.

Bu önemli mücadele öncesi Trabzonspor’un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle biletlerde çocuklar ve ailelere yönelik özel bir kampanya düzenlemesi beklenirken, ilk anlamlı adım şehirde görev yapan gazetecilerden geldi.

TSYD, Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurarak Göztepe maçında aileleri ve çocuklarının tribünde yer almasını talep etti.

Başvuru kabul edildi ve TFF'den onay çıktı.

Böylece, Trabzonspor’un Göztepe ile oynayacağı kritik maçta gazetecilerin çocukları ve aileleri tribünlerde olacak.

Bu uygulama artık şehirde güzel bir gelenek hâline geldi.

Daha önceki yıllarda da benzer organizasyonlarla basın mensuplarının çocukları tribünlerde yer almış, aileleriyle birlikte futbol heyecanını yerinde yaşama fırsatı bulmuştu.

Bu jest, hem yerel medyaya verilen değeri gözler önüne seriyor hem de şehirdeki aidiyet duygusunu pekiştiriyor.

Aynı zamanda bu tarz adımların, tribünlerin aile ortamına dönüşmesine katkı sunduğu da göz ardı edilemez.

Önümüzdeki günlerde Trabzonspor’un da genel bilet politikasında çocuklar ve aileler için ayrıcalıklı kampanyaları duyurması bekleniyor.

OTELCİLERİ RAHATLATACAK ÖNERİ

Kartalkaya’da yaşanan trajik otel yangını sonrası yangın yönetmeliklerinde sıkılaştırmaya gidilmesi, Trabzon’da faaliyet gösteren çok sayıda oteli zor durumda bıraktı.

Yeni düzenlemelere uyum sağlamayan otellere tebligat gönderilerek 15 gün içinde eksiklerini gidermeleri, aksi takdirde ruhsatlarının iptal edileceği bildirildi. Bu durum, şehirdeki birçok otelin hizmet dışı kalmasına yol açtı.

Konuya dair sosyal medya hesabından önemli bir paylaşımda bulunan Ortahisar Belediye Meclis Üyesi ve Mimar Ufuk Hoş, yürürlükteki yönetmelikte yer alan “ilgili idare tarafından 1 yılı aşmamak üzere yapım süresi tanınabilir” maddesine dikkat çekerek, turizm sezonuna girilen bu dönemde otellere daha makul bir süre verilmesi gerektiğini vurguladı.

Ufuk Hoş, “Belediyelerimizin itfaiye başkanlıklarının hazırladığı raporlarla otellere 15 gün süre veriliyor. Ancak yönetmelik, ruhsatı vermeye yetkili idareye 1 yıla kadar süre verebilme hakkı tanıyor. Bu hassas konu tekrar değerlendirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Turizmin lokomotif şehirlerinden biri olan Trabzon’da, bu öneri sektör temsilcilerince “otelcileri kurtaracak öneri” olarak değerlendirilirken, belediyelerin konuya daha geniş perspektiften bakması bekleniyor.

ORTAHİSAR’DA TAHLİYELER BAŞLADI

Ortahisar Belediyesi Çağlayan Projesi’ne tam gaz devam ediyor. 

Bir taraftan hak sahiplerinin oturacağı evler belirleniyor. 

Diğer taraftan da tahliye işlemleri devam ediyor. 

Çağlayan Kentsel Dönüşümü’ndeki son durumu ORKENT Genel Müdürü Can İhsan Bozbaş, şu şekilde anlattı: 

“Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projemizde birinci etapın ilk bölgesinde sözleşme sürecini tamamladık ve tahliye aşamasına geçtik. Hak sahiplerimiz evlerini boşaltmaya başladılar. Önümüzdeki 1 aylık zaman diliminde tahliye işlemlerini tamamlayıp, Allah’ın izniyle mayıs ayı sonunda Afet Bloklarından yıkım sürecine başlayacağız. Başkanımız Ahmet Kaya’nın belirttiği gibi Çağlayan Mahallemizi Ortahisarımızın en güzel yaşam alanlarından birine dönüştüreceğiz.”

Kaynak: 61SAAT HABER MERKEZİ