TRABZON’DA SPOR ÖNCELİK…
Dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK Parti Akçaabat ilçe başkanı Muhammet Ali Yılmaz Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı ziyaret etti.
Ziyarette özellikle Trabzon’un spor alanlarıyla ilgili detaylı bir görüşme gerçekleştirildi.
Tonya’da yapılacak olan halı sahalar, Akçaabat’ta yer alacak olan yürüyüş ve bisiklet yolu ile Beşirli’de yer alan yürüyüş yolunun yenilenmesiyle alakalı bir görüşme oldu.
Bakan Bak, Genel Başkan Yardımcısı Şen ve Trabzon Milletvekili Büyükaydın ile aralarındaki samimiyetle beraber Trabzon’da yapılacak olan bu projeler için elinden geleni yapacağını söyledi.
Bu görüşmenin Trabzon’daki yatırımlar için faydalı olacağı kanısına varabiliriz.
Özellikle beşirli sahilindeki yürüyüş yolunun bir an önce yenilenmesi elzem oldu.
PROFESYONELLİKTEN BİRAZ UZAK…
Anahtar Parti, kurulduğu günden itibaren tüm Türkiye’de etkili bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.
Özellikle Trabzon’daki açılış programının tüm Türkiye’deki teşkilatları örnek olduğunu özellikle belirtelim.
Trabzon’da da etkili çalışmalar aynı şekilde devam ediyor mu?
Bunu sorgulamak lazım...
İl Başkanlığı çalışmalarına devam ediyor ancak görülüyor ki Genel Başkan Ağıralioğlu herkesten fazla yoruluyor.
Kuruluş aşamasında kendilerine misyon yüklenen kişiler partinin değil kendi kişisel çıkarlarını düşündüklerini özellikle belirtelim.
Ağıralioğlu’nun mesajları ve anlatmak istedikleri Trabzonlulara sadece genel başkanın videoları izlettirilerek anlatılmaya çalışılıyor.
İl Başkanı Köse, geçtiğimiz günlerde 61saat’e yaptığı açıklamada, yakında caddelerde ve sokaklarda Anahtar Parti teşkilatının daha sık görüneceğini söylemişti.
Ancak bu durum Başkan Köse’nin dediği gibi olmadı.
Ramazan bayramından sonra İl Başkanlığı sahada çok da bir program yapmadı.
Mayıs ayının başında Ağıralioğlu’nun gelişiyle İl Başkanlığı binası resmen açılmıştı.
Ardından ise hızlıca üye kayıtlarına başlayacak olan İl Başkanlığı bu sürece henüz başlayamadı deniyor.
Bu da rekabet içerisinde olduğu siyasi partilerden geride kalmasına sebep olabilir.
Hızlı bir şekilde siyasete atılan Anahtar Parti, hızını koruyarak devam etmelidir.
ÇELEBİ İÇİNİ DÖKTÜ: GEZİYOR DİYORLAR…
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın dün yapılan meclis toplantısında Başkan Erkut Çelebi, kendisini ‘çok geziyor’ diye eleştirenlere cevap verdi.
Aslında Çelebi, içini döktü.
Kendisinin yurt dışında veya yurt içinde gittiği yerlerde fuarlara katıldığını ve buralarda 24 saat üzerinden çalıştığını belirten Çelebi, bu duruma yakın çalışma ekibinin de şahit olduğunu söyledi…
Evet Başkan Çelebi ile birkaç yurt dışı ziyaretinde biz de karşılaştık.
Gitti ülkedeki şehir için mücadele verdiğine şahit olduk…
Gittiği ülkede ilgili Ticaret Odası ile irtibat kurarak karşılıklı neler yapılabileceği konusunda görüşmeler sağlaması, yenilikçi yatırımları gözlemleyip ziyaret etmesi ve o ülkede tüm iş adamlarını da Trabzon’a bizzat davet etmesi takdire şayandı…
Peki Başkan Çelebi neler söyledi?
Çelebi yaptığı açıklamada; "Benim için çok geziyor, çok uçuyorlar’ diyorlar. Arkadaşlar biz gezmiyoruz, çalışıyoruz. Benimle gelen arkadaşlar bilir ya da profesyoneller şunu bilir. Ben gittiğim zaman fuardan girerim, sabah - akşam çıkmam, her şeyi tek tek gözlerim. 24 saat fuardan ayrılmam. Ben U19 maçını değil, Azerbaycan’a tekstil ve ayakkabı fuarına gitmeyi tercih ettim…” ifadelerini kullandı.
Onur konuğu olarak katıldığı toplantıda yaptığı konuşmanın ayakta alkışlandığını ifade eden Çelebi, “Arkadaşlar da biliyor. Ben gittiğim zaman orada yapılan onur konuğu olarak çağırdılar. 500 - 600 kişi vardı beni ayakta alkışladı. Ben orada Trabzon’u, turizmi, milliyetçiliğini, ülküsünü anlattım. Hatta onların bir çoğu iş yapmak için geldi. Oraya gittiğimizde 24 saat çalışıyoruz. Hatta arkadaşlarımız sabah erken saatlerde döndü. Ben gidip Karabağ’da görüşmeler yaptık.
36 saat uyumadan geldik burada bir çok projeyle ilgili toplantıya katıldık. Ben kendi işimi yapıyorum, sabah buraya gelip akşam çıkıyorum. Bunu neden söylüyorum: Duysunlar diye söylüyorum. Odayı kendime görev edindim. Ne söylüyorsam, içimden gelen şeyleri söylüyorum. Benim kapım 24 saat açıktır. Sıkıntısı olan bana geliyor. Lütfen rica ediyoruz. Trabzon’a zarar veriyorsunuz. Neredeydik, nereye geldik. Yatırım Adası diyorlar… Yatırım Adası’nı tam elimizden alıyorlardı, son dakika gittim noter açtıktır, imzayı attırdık, 3 milyon civarında para harcamak zorunda kaldık. Yatırım adasını yapmasaydık, devlet tarafından onaylanan proje iptal olacaktı. 1.6 milyon kira ödeyeceğiz” dedi.
BİRÇOK RESTORAN ZAM YAPTI…
Trabzon Ticaret Sanayi Odası’nın dün ki meclis toplantısında birçok restoranın tarifesi de onaylandı.
Tabi onaylanan bu restoran, lokanta veya Fast Food işletmelerinin çoğunun ise Forum AVM’de olduğunu belirtelim.
Hatta ünlü bir et ürünleri firması da normalde ilk defa tarife göndermiş.
Ancak bu tarifede ürünler porsiyon olarak yazılmış.
Fakat TTSO yetkilileri de ürünlerin gramaj olarak yazılmasını talep etti.
Gelen bu talep sonrasında Türkiye çapında bayilikleri bulunan ünlü et ürünleri firması da bu kez tarifesini yenileyip gramaj olarak yazdı.
Gelen tarifedeki fiyat ve gramajlar TTSO Meclis üyelerini de şaşırttı.
50 gramlık ürün 215 TL, 85 gramlığı ise 273 TL…
Hatta bu konu üzerine uzunca bir tartışma da yaşandı.
Bizim de size tavsiyemiz, bir yere yemeğe gittiğinizde menüde porsiyon yazan ibareye çok da dikkat etmeyin.
Mutlaka, yetkili kişiye 1 porsiyonun kaç gram olduğunu sorun...
Hatta bu tarife mecliste yaşanan tartışmalar sonrasında ise çoğunluk oyuyla kabul edildi.
TRABZONSPOR'DAN SAKA'YA İZİN YOK!
Trabzonspor U19 takımında sergilediği üstün performansla dikkatleri üzerine çeken genç yetenek Eyüp Saka, bordo-mavili camianın gelecek planlarında önemli bir yer tutmaya devam ediyor.
Avrupa İkinciliği ve U19 Elit Ligi şampiyonluğu gibi büyük başarılarda pay sahibi olan Saka’nın geleceği, hem kulüp içinde hem de milli takım cephesinde büyük bir merak konusu haline geldi.
Haziran ayı itibarıyla mevcut sözleşmesi sona erecek olan Eyüp Saka'nın Trabzonspor ile yeni bir kontrat imzalaması bekleniyor.
Kulüp yetkilileri, teknik adamın gelişiminden son derece memnun ve Saka’yı gelecek sezon da kadroda tutmakta kararlı.
Altyapıda önemli bir tecrübe kazanan ve performansıyla A Milli Takım radarına da giren Saka için geçtiğimiz günlerde ilk temaslar kuruldu.
Milli Takım'da görevinden ayrılan Gökhan Gönül’ün yerine, Eyüp Saka’nın düşünüldüğü ve bu doğrultuda Trabzonspor ile Milli Takım yetkilileri arasında görüşmeler yapıldığı öğrenildi.
Ancak Trabzonspor cephesi net: Eyüp Saka'nın takımdan ayrılmasına izin verilmeyecek.
Kulüp, başarılı teknik adamla yola devam etmekte kararlı ve gelecek planlamasında ona daha fazla sorumluluk vermeye hazırlanıyor.
Hem kulüp hem de milli takım için parlayan bir teknik adam olan Eyüp Saka’nın, yeni sezonda nasıl bir rol üstleneceği şimdiden büyük bir heyecanla bekleniyor.
BABA OĞLUNU KUTLAMAYA GELDİ
Trabzonspor’da bu sezon her ne kadar A takım kötü gitse de altyapı umutları yeşertti.
Türkiye ve Avrupa’da gösterdikleri başarı yönetimin de en çok sevindiği konu oldu.
Altyapıya sürekli verdiği önemden bahseden Trabzonspor yönetimi sezon başında U19’a özeli bir yönetici ataması yaparak Ali Beyazlı’yı bu pozisyona getirdi.
Buradaki kontrolü sadece Altyapı Direktörüne bırakmadı.
Takım, yönetim ve idare arasında bağlantı böyle sağlandı.
Gelelim asıl konuya dün gerçekleşen kupa törenine de ilginç bir an yaşandı.
Ali Beyazlı’nın babası Mustafa Beyazlı’yı bilmeyen yoktur.
Trabzonspor Kulübü Eski Yöneticisi aynı zamanda yıllarca TFF’de üst düzey yöneticilik yaptı.
Trabzonspor’un şike döneminde hakkını savunan en önemli isimlerden birisiydi.
Çok fazla da baskı gördü.
Beyazlı son olarak Kadir Özcan Tesisleri’ne geldi.
Hem U19 takımı hem de oğlu Ali Beyazlı için..
İkiliyi görenler halef-selef yorumları yaptı.