O BELEDİYE BAŞKANININ KIZDIĞI AN

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisinde dün dikkat çekici bir olaya şahit olduk. 

Mecliste söz alan İYİ Partili Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Berrin Erkuloğlu, Pazar akşamı yaşadığı bir olayı anlattı. 

Hayvan severliği ile tıkanan Erkuloğlu’nun anlattığı olay ise şu şekilde: 

“Yaşadığım bir olayı aktarmak istiyorum. Saat 21:30 civarıydı. Bir arkadaş aradı beni. “Bir Arap köpeğe çarpmış, Berrin hanım, kendi veterinimize ulaşamıyoruz. Belediyenin telefon numaralarını bize verebilir misiniz?” diye sordular. 

Bende elimde ki telefon numaralarını paylaştım. Tekrar geri döndüler. 

Ortahisar’da karşılık bulamadılar. Telefonlara hiç bir şekilde bakılmamış. 

Sadece Büyükşehir Belediyesinin vermiş olduğum numarasına bir arkadaş cevap vermiş. O da, “Elimizde şu anlık nöbetçi veteriner olmadığı için yapabileceğimiz hiç bir şey yok” dediler. Sağ olsun o yardım severler Kemik Hastanesine kadar gitmişler. Orada ki insanlar, “Biz insanlara bakıyoruz hayvanlara

bakmıyoruz” diyerek başka yere yönlendirmişler. 

En son bir eczaneye gitmişler. Bir ilaç almışlar. Bugün veteriner bulunup bakılacak.  Bu konuda Ortahisar halkının vicdanı rahatsız…” Bunun üzerine Başkan Ahmet Metin Genç, ilgili birim müdürüne "Bizim 24 saat nöbetçimiz yok mu?” diye sordu. 

Verilen yanıtta, "Başkanım normalde hafta içi var. Sadece mesai noktasında Cumartesi ve Pazar günü sabah 08:00, akşam 05:00… “ denildi. Bunun üzerine Başkan Genç, "Bizim bu konuda erişim sağlayacak, 24 saat esaslı sistemimiz yok mu?” dedi. 


Nöbet listesi olduğu ifade edilirken, "Başkanım var. Nöbet listesi var. Yaptığımız nöbet listesi, mesai saati dışında Zabıta’ya, İtfaiye’ye ve Büyükşehir Zabıtaya yönlendiriyoruz” diye konuştu. 

Bunun üzerine Başkan Ahmet Metin Genç, "Müdür bey bir daha böyle bir şey duymak istemiyorum. Bir daha böyle bir şey duymayacağım. Ben 2 tane ilave veteriner aldım. Senin birimini zenginleştireyim diye. Bu tür işlere ulaşabilsin diye. Her konuda eleştirilem, bu konuda eleştirmeyelim. Yapacaklarımız

da var güzel şeyler.. Ortahisar Belediyesine kazaya maruz kalınmış durumda, Pazar günü 23:00’da da olsa, ulaşılacak..” ifadeleri kullandı.

GÖZLER BU ŞİRKETTE!
Ortahisar Belediyesi kentsel dönüşüm ile ilgili bir şirket kuruyor.. Tıpkı ORBEL gibi..

Kentsel dönüşümleri planlayacak olan şirker istihdam da sağlayacak..

Özellikle inşaat mühendisi, yer bilimleri mühendisi, şehircilik mühendisi, makine mühendisi gibi mesleklerde şirket eleman çalıştıracak..

Şu anda şirketresmi olarak kuruldu. Ancak Ortahisar belediyesine devri yapılmadı.

Şirketin kurulması için Başkan Genç şu isimleri görevlendirdi:


Faruk Kanca, Ufuk Hoş, Mustafa Yaylalı, Ahmet Yüksel Gülay, Halim Egeli ve Hasan Yılmaz 

Bu isimler aynı zamanda şirketin yönetim kurulunu da oluşturacak…

Huzur hakkı miktarı ise şirket Ortahisar Belediyesine devredildikten sonra belli olacak.  

Peki neden Ortahisar kendisi kurmadı? Belediyelerin şirket kurması meşaggatli bir süre aldığı için, bu şekilde bir yol izlendi. Yani dışardan kurulup, belediyeye devredilecek. 

SES VAR, GÖRÜNTÜ YOK
Ersun Yanal’ın Trabzonspor’a atılan goldeki sevinci, fair play kurallarının resmen ihlali.. Neden mi? Şundan dolayı: sen Trabzonspor’u çalıştırmış insansın..

Azcık sevincini de fair play kuralları ile yaşa..

Ama ne gezer..

Ersun Yanal ile Trabzonspor’da çalışan eski yöneticiler tek tek tepkilerini koydular..

En okkalı tepkiyi de Hayrettin Hacısalihoğlu koydu..

Dedi ki, “İnsan olan hiç değilse 3 kez aldığı etik olmayan tazminatların hatırına,bu saygısızlığı yapmazdı…”


Bu arada özellikle taraftar eski Başkan Muharrem Usta’dan Yanal’ın bu ukala sevincine nasıl bir tepki koyacağını çok merak etti..

Hatta biz de ettik.

Gün içinde iki kez telefonla aradık, cevap vermedi..

Dönmede dönmedi..

Özellikle bu yönetiminin şirketleri ile ilgili zaaflarını hemen twetter’den dile getiren Usta’nın, Yanal’ın bu gol sevincine tepkisiz kalması, taraftar bazında ses var görüntü yok şeklinde yorumlandı.

ŞENOL GÜNEŞ, DOST SOHBETİNDE...
Milli takımlar teknik direktörü Şenol Güneş’in basın toplantısında Uğurcan ile ilgili açıklamalarda bulunması.

Genç kaleciyi övmesi, Uğurcan’a müthiş bir moral  motivasyon oldu…

Ve hatta Güneş’in bu açıklaması, ilk milli maçta kaleyi Uğurcan koruyacak yorumlarını da yaptı..

Bu arada Güneş, bir dost sohbetinde eğer Türk vatandaşı olsalardı Trabzonspor’dan  Ekuban ile Nwakaeme’yi de gözü kapalı milli takıma alırdım dediği öğrenildi..

CHP’DEN ZORLUOĞLU’NA DESTEK
CHP il başkanı Güzide Uzun, Murat Zorluoğlu’nun belediyede genel sekreter yardımcısı olarak İlker Yurdakul’u atayacağına dair bilgiler ışığında “İsabetli bir atama olur” dediği öğrenildi..

Uzun partide bir grup partili ile sohbet ederken Köy Hizmetlerinden mesai arkadaşı İlker Yurdakul’un işinin ehli olduğunu, kendisinden kurumda çok şeyler öğrendiğini belirterek “ Zorluoğlu çok liyakati başarılı bir isim seçti” dedi. Bu arada bazı partililer “

Öyle övme atamasını yapmazlar” dediği Uzun şöyle cevap verdi..

” İlker beyle siyasi olarak ayrı kulvarlardaydık. Ama iş anlamında çok iyi çalıştık. Bilgi birikimini bizlerle hep paylaştı. İş kolik biridir.. Ve de alanında uzmandır.. Belediyede daha önce değerlendirilmeliydi ama Orhan Bey ne hikmetse hiç değerlendirmedi…”

İL BAŞKANLIĞINA “YOKUM” DEDİ
Siyasi kulislerde Ak Partinin kurucuları tarafından il başkanlığı için nabzı tutulan Sebahattin Arslantürk, kurucuların sözcüsü niteliğindeki isimlere, teşekkür etti ve siyaseti düşünmüyorum dedi…

Arslantürk için iddialı girişimlerde bulunan kurucuların bundan sonra kime gidecekleri merak konusu…

Arslantürk’ün il başkanlığını kabul etmemesi, Haydar Revi’ye de saygısızlık olur diyerek geri adım attığı da kulislerde konuşuluyor..