TRABZON’DA VEKİLSİZ, MESAFESİZ 15 TEMMUZ

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde Trabzon’da da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

İlk olarak Yomra İlçesindeki Şehit Sedat Kaplan’ın mezarlığı ziyaret edildi. Ardından  Fatih Camiinde Mevlid-i Şerif duası gerçekleştirildi.

Şehitlikte Anma Programının ardından Şehit Samet Uslu’nun kabir ziyareti yapıldı. Sonrasında akşam saatlerinde tüm Türkiye’deki gibi Trabzon Meydanında da etkinlikler gerçekleştirildi. Protokol ekibi, vekiller hariç tam kadro programa katıldı.

Hiç bir vekilin katılmaması dikkatlerden kaçmadı. 6 Milletvekili olan 15 Temmuz’u damarlarında hisseden bir şehre en azından iktidar partisi bir milletvekili getiremez miydi.

Ama 15 Temmuz ile ilgili ne doğru dürüst bir toplantı yapıldı ne bir koordinasyon.

Millet 15 Temmuz programından meydana sahne kurulduğunda haber oldu. Zaten fotoğraftan katılımın ne kadar cılız olduğunu görüyorsunuz.

Protokolün yanı sıra vatandaş tarafından da katılım çok sağlanmadı.

Hem program yeterince tanıtılamadı hem de koronavirüs sebebiyle vatandaşlar temkinli davrandı diyebiliriz. 

Katılanları sayarsak Trabzon’da ki resmi kurumların il müdürleri, emniyet ve askeri erkan ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin, siyaseten baktığımızda AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, ayrıca STK

Temsilcilerinden de Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez’i alanda gördüğümüzü ekleyelim.

Ancak katılanların da özellikle ön kısımlarda çok fazla sosyal mesafeye dikkat etmediklerini ifade edebiliriz. 

Meydandaki programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her yıl olduğu gibi bu yıl da Millete Seslenişi canlı olarak verildi.

Aslında programda, protokol konuşmalarının arasına yerleştirilen vakit alınca, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun konuşması ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Millete seslenişi’ çakıştı. Ustaoğlu, konuşması kısa tutarak hemen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasına geçildi. 

Son olarak da 15 Temmuz gecesi Sancak Koşusu gerçekleştirilerek sela ve dua ile noktalandı. 

HEKİMOĞLU'NA FLAŞ TRANSFER

Celil Hekimoğlu transfer tekliflerini açıkladı ve ekledi 'Devlet yapmazsa ben yaparım'Trabzon'un bir yıldız gibi ışıl ışıl parlayan kulübü Hekimoğlu Trabzon'da ataklara devam ediyor.

Başkan Celil Hekimoğlu önderliğinde ilk sezonunda 3. Lig'den 2. Lig'e geçiş yapan Trabzon ekibi yönetimini de kuvvetlendirmek için düğmeye bastı ve yönetimine flaş bir transfer yaptı.

Bordo Maviye boyadığı Uluslarası dev gemilerle ro-ro ticareti yapan Yahya Karahasan Hekimoğlu Trabzon yönetimine geçiş yaptı.

Trabzonspor aşığı eski yöneticilerden donanımlı işadamı Yahya Karahasan gelir gelmez de ilk iş olarak sponsorluk görüşmelerine başladı.

Dev firmalarla görüşen Karahasan'ın ilerleyen haftalarda müjdeli haberi Başkan Hekimoğlu'na vermesi bekleniyor.

Pandemi nedeniyle sponsor bulunması zorlaşan bugünlerde Karahasan'ın yüklendiği bu sorumluluk takdir topladı.

CAS DURUŞMASINA BÖYLE KATILACAKLAR

İşte Trabzonspor'un CAS'ta duruşma tarihi!Trabzonspor'da tarihi gün.

Evraklar tamamlandı, savunmalar verildi. Trabzonspor Kulübü bugün kulüp tarihi açısından önemli bir davaya katılıyor.

UEFA'dan Avurpa Kupaları'ndan men cezası alan Bordo Mavililer bugün video konferans yöntemiyle davaya katılacak.

Pandemi nedeniyle online mahkeme kurulacak ve Trabzonspor kurmayları burada gerekli belgeleri tamamladıklarını ve cezanın hatalı karar olarak verildiğini tekrar beyan edecek.

Başkan Ağaoğlu, Mehmet Yiğit Alp, Ertuğrul Doğan, Eda Lermi, Sinan Zengin gibi isimlerin katılacağı davada Bordo Mavililer cezanın kalkmasına kesin gözüyle bakıyor.

Dün akşam buluşan Bordo Mavili yönetim kritik dava öncesi bilgi alışverişinde bulundu.

Ayrıca İsviçre'de tutulan hukuk bürosunun da kalın kaplı dosyalarla hazır olduğu da gelen bilgiler arasında.

Umarız bu davadan olumlu sonuç alınır da sahadaki rezaleti bir nebze olsun unutmuş oluruz.

TRABZON’A VİRÜSÜ KİM BULAŞTIRIYOR?

Trabzon'da koronavirüs alarmı! - Son Dakika Flaş HaberlerHer akşam pandemi ile ilgili verdiği önemli ve şeffaf bilgilerle milyonları ekranlara bağlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşamki açıklamasında “Trabzon’un ismini vererek son 3 gündür pnömoni olmaması sevindirici” dedi.

Bu açıklama şehirde kafaları karıştırdı. Çünkü, saatler önce de Trabzon Sağlık İl Müdür Hakan Usta bir paylaşımda bulunarak Trabzon’daki Koronavirüs vaka sayısındaki artışa dikkat çekmişti.

Konuyu biraz sorgulayınca aslında Trabzon’da sağlık teşkilatının ve il Hıfzısıhha kurulunun işini çok iyi yaptığını önemli bir belirtisi gözler önüne serildi.

Çünkü Trabzon’da özellikle Şalpazarı’ndaki onlarca il dışı temaslı vaka nedeniyle hızlı bir artış söz konusu olmuştu.

Fakat sağlık müdürlüğü ve ilgili kurullar işi hızlıca takip edip, şüpheli tüm vakaları gözlem altına alınca vakalara hemen müdahale edildi. Bu nedenle yoğun bakım olmadan şüphelilere gerekli müdaheleler yapıldı.

Bakan Koca’nın dediği konu Trabzon’da son 3 günde yoğun bakıma giren hastanın olmayışıydı. 

Tabi ki bu sevindirici bir olay ama vaka sayısı artışta, kontrol altında olsa da artış tehlikeli. Bu nedenle Bakan Koca’nın açıklamaları ile rehavete kapılmayalım.

Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Özellikle Marmara’dan gelen misafirlere mesafeli yaklaşıp temastan kaçınalım. Çünkü son dönemdeki vakaların yüzde 90’ı o bölgeden gelen hemşehrilerimiz yüzünden şehre giriyor. 

TEKATAŞ: GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAM 

Ali TEKATAŞTİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, yoğun iş temposunun bir bölümünde hem soluk almak hem de iki sohbet etmek üzere 61saat.com’un liman manzaralı ofisinde İmtiyaz Sahibimiz Erhan Esaspehlivan ile bir araya geldi.

Tekataş sohbet sırasında sürekli olarak bir telefon trafiğindeydi, birçok konuda fikir danışılıyor onay alınıyor, sistem yavaş yavaş rayına oturuyor gibi.

Göreve ilk başladığında günlük 200’ü bulan telefon görüşme sayısının sistem oturdukça azaldığını belirten Tekataş’ın TİSKİ’de yapmak istediği şey, geleneksel yapıyı kurumsal ve profesyonel bir yapıya oturtmak.

Gelen kişinin değil, kurumun bir sistemi olması, taleplerin kişilere göre değil genel sorunlara göre sıralamaya alınması. 

Diyeceksiniz ki bu da ne demek şimdi? Muhtar bir şeyi istediğinde kişisel mi istemiş oluyor, mahallesine istemiyor mu? Bir örnek verelim, muhtar bir evin önüne boru, kanalizasyon hattı istiyor. TİSKİ diyor ki: “O mahallenin hepsi için biz plan yaptık, hepsinde bu sıkıntı var, genel olarak tümünü çözdüğümüzde sizinki de çözülmüş olacak.” 

Tabi ki kafa karıştıran şu TİSKİ’deki kaza olayını da konuştuk. Kafalara takılan sorular olduğunu söyledik. Türlü iddiaların herkesin dilinde dolaştığını ve bunların kurumun imajını yıprattığını konuştuk.

Kaza ile ilgili soruşturmanın titizlikle sürdüğünü belirten Tekataş, “Açık söyleyeyim; benim de ikna olmadığım şeyler var. Ama bir kişiyi suçlamak için delil gerekli, belge gereklidir. Birileri bir şeyler yazıyor neye dayanarak yazıyor? O saatte ne işi vardı sokakta diye soruluyor. Gece görevlendirmelerine genellikle giden arkadaşımızdır Alper Bey. Şirket aracı ile kaza olunca paniklemiş ve izahı mümkün olmayan bazı şeyler yapmış. Benim için burada önemli olan tabii ki öncelikle personelimizin sağlığı sonrasında da kurumuzun prestiji ve kamu malının zarar görmesidir. Bu manada kimsenin gözünün yaşına bakmam. Zaten her araçta artık kartlı sistem var, kim nerede kaçta aracını çalıştırmış, nereye gitmiş, hepsi anbean takibimizde. Halkımız içini rahat tutsun, biz asla bir kişinin zararını kuruma veya bu millete ödetmeyiz” ifadelerini kullandı. 

Tekataş, TİSKİ’nin son dönemdeki çalışmaları ile ilgili 600 sayfalık bir sunum da hazırlamış. İlerleyen günlerde kendisiyle geniş çaplı bir röportaj yaparak yapılan çalışmaları sizlere aktaracağız.

PARTİSİ OLMAYAN İL BAŞKANI 

Nazim Özcan Kimdir? - Nazim Özcan Hayatı ve BiyografisiTrabzon siyasetine bir zamanlar yön veren ANAP eski il başkanlarından CHP’nin aday adayı Nazım Özcan.  Şu sıralar siyaseten bir partiye mensup olmadığını biliyoruz. 

Ama zaman zaman öylesine tespitler yapıyor ki ne muhalefetteki ne iktidardaki siyasetçilerin görmediklerini görüyor tam 12’den vuruyor. Partisi olmayan bir il başkanı gibi.

Yaptığı açıklamaları neden muhalefet partilileri görmüyor söyledikleri sorunlara neden muhalefet eğilmiyor bunları duymuyor dedirtiyor. 

Özcan şehrin havasını suyunu iyi bilen bir isim olarak ön plana çıkıyor. Son iki paylaşımında da bunu çok iyi görüyoruz. Trabzonspor ilgili çok güzel şu tespitlerine bir göz atalım.

1- Hüseyin Çimşir’e değil onu takımın başına hoca yapanlara kızın.

2- Rakiplere değil , Maç alamayan futbolculara kızın.

3- Siyasetcilere değil, siyasetçileri kullanamayan yönetimlere kızın.

4- Futbol Tüm dünyada bilimselleşen ve sanayi sektörü haline gelen bir oyunken bizde şans oyunu gibi görenlere kızın. 

5- Trabzonspor’un kurumsal yapısına değil , etinden sütünden beslenerek kendini kulübün  sahibi sananlara kızın. 

6- Bir çok alanda küme düşen bu şehri sadece Futboldan ibaret sanan kendinize kızın. 

Çok güzel ve yerinde tespitler değil mi? Hangisi yanlış. 

Birde Trabzon merkezinde parmak bastığı bu önemli meseleyi okuyalım. Herkesin her gün karşılaştığı ama kimsenin dile getirmediği bir konu. 

Şu Trabzon şehrinde vasat akıla sahip bir zevat olarak bazen iş icabı , bazen yürüyüş maksatlı gezerim. Son bir kaç yıldır şehrimin sokaklarında alışık olmadığım işlerle karşılaşıyorum. Bunların en basit , belki en masumlarından biri değişik zamanlarda farklı bahaneler ile dilenen küçük yaştaki çocuklar. 

Bir bakıyorsunuz Meydan ve civarında ağız armonikası çalarak dilenen 5-10 çocuk. Bir bakıyorsunuz ki (bu aralar öyle) mendil satmaya çalışan çocuklar. Bir bakıyorsun büyük şehirlerde çokça görülen ama bizde olmayan delikanlı denecek yaşlarda gençlerin çiçek satması. Aynı şekilde ve birbirini tekrarlayan işler olunca anlaşılıyor ki organize işlere maruz kalıyoruz. Peki bu şehrin Mülki idareleri, amirleri, yöneticileri vasat bir aklın gördüğünü görmüyor mu ? Görmek istemiyor mu ?

Çok yerinde güzel ve özel değil mi? Keşke iktidar partisinde veya muhalefette yer alsa da sesi daha gür ve organize çıksa diyesi geliyor insanın.
Dileriz bu tespitlerini ilgililer yetkililer görür ve kulak verir. Hassasiyetinden ötürü kendisine teşekkür ediyoruz. 

Özellikle genel siyasetten sıyrılama ya Trabzon’un sorunlarını görmeyen bazı muhalefet bir başkanlarına bu tespitlerinin örnek olmasını diliyoruz.