TFF 1. Lig'e yükselmek için mücadele veren Hekimoğlu Trabzon'da Play Off heyecanı başladı.

Antalya'ya gidip kampa girecek olan Hekimoğlu Trabzon FK'da Başkan Celil Hekimoğlu Spor müdürümüz Hasan Tüncel'in sorularını yanıtladı.

Play Off'larda iddialı olduklarının altını çizen Hekimoğlu transfer stratejilerini play off sonuçlarına göre belirleyeceklerini kaydetti. ,

"ÇIKAMAZSAK ŞAMPİYONLUK KADROSU KURACAĞIM.."

Açıklamalarda bulunan Başkan Celil Hekimoğlu "Lige başlarken tüm hedefimizi play off koymuştuk. Şükür girdik play off’a şimdi hedefimiz TFF 1.Lig 3 maç yapacağız telafisi olmayan maçlara çıkacağız. İlk maçta bizi yendiler daha sonra biz Trabzon’da yendik. Tam ortada bir maç olacak, kazanabiliriz de kaybedebiliriz de… Bu sene için teknik kadroya söylediğim şudur “hedefimize ulaştık” ama neden yerimizde duralım başarırsak 1. Lige çıkalım. Kura çekimi yapıldığında baktık ki en güçlü 2 takım bizim grupta Samsunspor Manisaspor bizim grupta… Büyük ve güçlü kulüpler bunlar görünce Play Off kadrosu kurduk. Nasip olur da çıkamazsak seneye şampiyonluk kadrosu kuracağım.."

"TFF YÖNETİCİMİZ YILMAZ BEY DİK DURDU"

Play Off sisteminin oynatılmasıyla ilgili görüşlerini aktaran Hekimoğlu "Karar alınırken çok zor oldu, oluşan karar şuydu lig ikincilerini çıkartacaklardı. Maçların oynanmasını istemedik. Bu şartlarda 9 maç oynanmazdı. TFF "hiç oynamayalım şampiyonlara ben karar vereyim dedi. Biz baskı yaptık ki 2-3-4-5 Play-Off oynar diye başladık. TFF’de karşı direnç oldu. 2 tane güçlü yöneticimiz var Yılmaz Büyükaydın ve Mustafa Hacıkerimoğlu. Mustafa Beyin ilgi alanı olmadığı için Yılmaz beyle daha çok irtibatta olduk. Yılmaz bey 1-2-3 liglerle ilgileniyor sağ olsun çok dik durdu.  Kendisine teşekkür ediyorum. Nihat beye "statü uygulamalıyız" şeklinde ısrar etti. İstanbul’da toplantı yaptık, kendisi de olaya sıcak baktı. Oynanmasaydı bizim için büyük hayal kırıklığı olacaktı.

"FELSEFİMİZDE YUKARIDA TRABZONSPOR VAR..."

TFF 1.Lig'e çıkılması halinde işleyecekleri politikayı henüz belirlemediklerini ifade eden Hekimoğlu "Kazanırsak konusuna çalışmadık. Önce gittiğin yere çalışman gerekiyor. Kalmak zor değil. 3’den 2’ye gitmek. 2’den de 1’e gitmek. Bursaspor Akhisarspor Adana Demirspor gibi dev takımlar var. Adanaspor küme düştü. Kurtlar sofrasına gireceksiniz. Hedefimiz orada kalıcı olmak olur, acele etmeyelim. Felsefimizde yukarıda Trabzonspor var, biz de 1. Ligde olalım. Benim için başarılı seviyedir bu. Ama gittik oraya şartlar bizi iyi bir noktaya götürdü, biz başarılı oluruz şartlar şampiyonluğa götürür bende hayır demem. Bunları görürüz inşallah.."

"MERAK EDENLERDEN PARA İSTİYORUM"

Bütçeyle ilgili de konuşan “Madem magazinsel soru biraz da para versinler. Merak edenlerden para istiyorum. O ligde tutunacak meblağ olacaktır. 1. Lige çıktıktan sonra gelirler 5 kat artacaktır. Burada şu an 2 milyon TL kaynağımız var. Tüm gelirimiz 2 milyon TL gelirimiz. 1. Ligde 12 milyon TL çıkıyor, Süper Lige çıktığın zaman 100 milyon liraya çıkıyor arada uçurum var. Yönetimsel ve sponsor katkıları koyduğumuz zaman ligde kalabileceğimizi düşünüyorum. Bizim düne dair hiç borcumuz yok. Oradaki takımlar ciddi borçları var. Karşıyaka’nın 65 milyon borcu var Bursaspor’un 650 milyon borcu var, Eskişehir düştü orada da tutunacağını düşünmüyorum. Ekonomik yapı işleyişimiz bizi orada iddialı hale getirecektir."

"SPONSORLUKLAR GELECEK"

Sponsorluklarla ilgili de konuşan Hekimoğlu "Önümüzdeki yıl çok zor bir yıl olacak. Pandeminin 1-2 yıl daha sürmesi bekleniyor. Bilim adamları düzeleceğini düşünmüyor. Sponsorluk girişimlerimiz var, bugün söylediğimiz zaman diğerleri hücum ediyor. Ana sponsorumuz Hekimoğlu Döküm zaten orası bize yeterli katkıyı yapacaktır. Yönetimdeki arkadaşlar da gayret ediyorlar gerekli açığı kapatacaktır. "

"ZORLUOĞLU SÖZ VERDİ..."

Tesislerde yapılacak sahalarla ilgili sürecin devam ettiğini kaydeden Hekimoğlu "2 tane sentetik sahamız var. 1 tane çim saha var. A takımın kullanıldığı altyapıları saymazsak çim saha bir tane sürekli antrenman ve kamp yaptığı zaman zemin bozuluyor. Sayın Zorluoğlu’ndan rica ettik. Tesilerin bitişinde 15 dönüm arazi var imar yasağı olan yer sadece saha yapılabiliyor. Belediye Meclisine “spor tesisi yapılır ve kiraya girer diye girecek, Başkan bize söz verdi inanıyorum ki sözünü tutacaktır. Kendisine teşekkür ediyorum. 4 sahası olan kulüp haline geleceğiz.Bizim için fevkalede olacaktır.  "

"ÖNÜMÜZDEKİ YIL AKYAZI'DAYIZ, DEVLET YAPMAZSA BİZ YAPARIZ"

Trabzon'da yapımı süren sahalarla ilgili son durumu paylaşan Hekimoğlu "Akyazı’da Trabzonspor’un stadının yanında bir sentetik bir de çim var. Sentetiği 1000 kişilik tribünle amatöre çim sahayı da profesyonellere yaptılar. Merkezde tek profesyonel takım biziz. Trabzonspor rezerv takım oluştursa beraber olabiliriz. Hemen karşısına 1500 kişilik tribün daha yapılıyor. Trabzonlu arkadaş aldı ihalesini kendisiyle görüştüm, 4-5 aya bitireceğiz dedi. Tribün kapasitesi 2500 olacak 1. Lige çıkarsak bu bize yetmez niyetimiz 2 kale arkasını yapmak, devlet yapmazsa biz yaparız.  Kesin yaparım yani 5000 yapmamız lazım o bize yeter. 1000 kişilik tribün hazır Akyazı’da oynayacağız. Çok yetersiz bin kişi, Akyazı’daki maçlarımıza 3-5 bin kişi gelir diye düşünüyorum. Misafir takımdan da kişiler geliyor. Lig muhtemelen seyircisiz başlar 2. Yarıda tamamıyla hazır olur. Şampiyonluğa oynamak istiyorum. Şampiyonluk maçları olursa Trabzonspor ağabeyiz bize stadını verir. 1. Ligde maçlarımızı Akyazı’da da oynarız. Trabzonspor ile çok iyi ilişkilerimiz var her maç istemem normal maçlarımı sahamda oyalarım finallere yaklaştığımız zaman bize verir. 

"BİZİM ALTYAPIMIZ TRABZONSPOR ALTYAPISI DEMEK"

Altyapı stratejisini açıklayan Hekimoğlu “Bu liglerde gelir olmadığı için altyapıyla yaşamak zorundasınız. Trabzonspor’un 300- 350 milyon geliri var, borcu olmazsa abad olur. Ciddi bir yapılanma kurduk altyapıya A takım hocamız ilgilenecek. Scout ekibi kurduk bölgesel oyuncular katmak istiyoruz. Bizim altyapımız Trabzonspor altyapısı demek. Benim takımımından cıkacak her yıldız Trabzonspor oyuncusudur. Burada bir sorun yok, tartışılmaz. Yetişecek her sporcu Trabzonspor’a gidecek tabii ki. Yetiştirelim çıkartalım oraya verelim, bu kulübüme de katkı yapar. Verdiğim zaman yeni oyuncunun gelmesi kolaylaşır. "

"TRABZONSPOR RAHMİ'Yİ İSTİYOR, BAŞKASINA VERİRSEM HAİNİM..."

Bizim U15 takımımızda forma giyen  ve milli takıma seçilen Rahmi Can’ı Trabzonspor istiyor. Ben de onlara dedim ki “bu tesisler sizin,  burada oynasın çıkartalım büyütelim, Trabzonspor’da duracağına bizde dursun, değerim olsun elimde…Hazır hale geldiği zaman Trabzonspor verelim” dedim. Zaten başkasına verirsem hainim… Bu tesisler Trabzonspor tesisleridir..

CAFER'İ ALMADIM, KORAY GELMEK İSTEMEDİ, ARDA'YI KARAMAN VERMEK İSTEDİ...

Trabzonspor'dan istedikleri oyuncuların uyum sorunu yaşadığını kaydeden Hekimoğlu "Murat Cem bizim için kötü örnek oldu. İyi sporcu başarılı oyuncu kendisini hiç buraya ait hissetmedi. Sosyal medyada ciddi şekilde takip ediliyor bizde olduğu sürece hiç fotoğraf paylaşmadı, ben çok üzüldüm. Trabzonspor’dan kiralık oyuncu almak istemiyorum bu olaydan dolayı. Cafer Tosun gündemimize geldi, kiralık vermek istediler ben almadım. Aklı Trabzonspor’da kaldı mı gerekli desteği vermiyor. Daha önce Koray’ı istedim Mehmet Yiğit Alp onay verdi Hüseyin Çimşir onay verdi çocuk gelmek istemedi, saygı duyarım.

ÜNAL KARAMAN ŞART KOŞTU...

Bizim kalecimiz Galatasaray’ın 3. Kalecisi Muslera’nın arkasında duruyor geldi oynadı. Lig bittiği zaman gidip Galatasaray’dan bonservisini isteyeceğim olmazsa yapacak bir şey yok. Galatasaray’dan gelen aslanlar gibi mücadele ediyor. Murat Cem veya Koray bende olsaydı şu an kötü mü olacaktı. Koray son 5 dakka giriyorsun bir şey yapamıyorsun gelip oynasaydı daha hazır gitseydi Trabzonspor’a kötü mü olurdu. İyilik yaptım, oynatacaktım söz verdim.

Örnek vereyim geçen yıl Ünal Karaman bana Arda’yı verdi. Bir şart koştu tüm maçlarda oynatacaksın dedi. Dedim başım üstüne sonra olmadı, Trabzonspor’un kaleci ihtiyacı vardı boşluk olduğu için alamadım. Trabzonspor’da alttan gelen bir sürü çocuk var Behlül mesela Sancaktepe’de ve oynuyor bize karşı oynayacak kabullenmiş. Sen burada kendini geliştir seneye zaten Trabzonspor’a gideceksin ben de sıcak bakmıyorum artık bu işe.B

1 TL BORCUMUZ YOK, TAKIMA GİREN BAŞKAN DEĞİLİM...

Borçsuz bir kulüp olduklarını açıklayan Hekimoğlu "Hiçbir oyuncunun 1 TL alacağı yoktur. Alacaklarını almış durumda, yarın da gidiyoruz. Ben çok takıma giren başkan modeli değilim geliyorum kamelyada oturuyorum biraz kenarda ağabey kalıyorum. Oğlum futbol şube sorumlusu gece 12’ye kadar buralarda.."

ALPER HOCAYI FENERBAHÇE İSTEDİ..

Fenerbahçe Kulübü'nün teknik direktörleri Alper Avcı ile ilgilendiğini ifade eden Hekimoğlu "Alper Avcı hocamız Fenerbahçe’nin altyapı A Takım ilişkileri için düşünülmüş ancak bizde devam etmek istedi, aramızda konusu olmadı. Avrupa’da oyuncu takip ediyor efendi ahlaklı düzgün arkadaşımız seviyorum kendisini. Yarın belki ayrılabiliriz ama bu onun kalitesini etkilemez. 2 yıl kontrat yaptık kendisiyle, şampiyon olamazsak bile önümüzdeki sene takımın başında olacak. 

"SANDALYEDE YATTI BU ARKADAŞLAR, DESTEK VERMEYE DEVAM..."

Trabzonspor bu sene bizi üzdü, bizim ana takımımız Trabzonspor’dur. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın olmadığı yarıştan bizim şampiyon çıkmamız lazımdı. Ankaragücü ve Antalya maçlarında şampiyonluk gibi oynamadık. Benim takımımım da yapıyor bunu çok da büyük konuşmamak lazım. Yarın yine Trabzonspor için tribünlere gideceğiz, taraftarlarımızın bugünki kırgınlığını anlamak lazım. Yok şampiyonluğu sattılar, verdiler gibi böyle bir şey yok bunu seslendirmesinler. Oradaki yöneticiler hepsi arkadaşım hepsi kahrolmuş durumda. Kolay değil havalimanında sandalyede yattı bu arkadaşlar. Sıfırdan başlayıp destek vermeye devam edeceğiz.

BİZ TRABZONSPOR'UN EVLADIYIZ, AYRI KOYMASINLAR...

Biz de Hekimoğlu Trabzon olarak Trabzonspor’un evladıyız. Bizi ayrı koymasınlar istiyorum zamanı olan bütün taraftarları burada bir kardeş takım olarak görüp desteklemelerini istiyorum. Vakıfkebirlilere teşekkür ediyorum ama Trabzon’da olmamız lazım. Yeni stadyum ufak ama çok daha kaliteli onları da Trabzon’a bekleriz.

Kamera: Çağrı Aktaş