ZORLUOĞLU TOPLANTI ÖNCESİ KİMLERLE NE GÖRÜŞTÜ 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi dün olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. 

Toplantı salonunda koronavirüs nedeniyle olağanüstü tedbirler dikkat çekti. 

Aslında toplantıyla ilgili tedbirlerden en önemlisi, katılımcı sayısının en azami şekilde organize edilmesiydi. 

Başkan Zorluoğlu toplantıdan iki gün önce telekonferans yöntemi ile grup başkanları ile bir görüşme gerçekleştirdi.

CHP Grup Başkanı Turgay Şahin bu görüşmede meclisi olağanüstü toplayacak bir konu olup olmadığını sorguladı. 

Dünyadaki koronavirüs salgını nedeniyle bazı konularda meclisin onayına ihtiyaç olduğu noktasında Başkan Zorluoğlu Şahin’i ikna etti.

İlk etapta Bu toplantıyı protesto etmeyi düşünen Şahin bu görüşme sonrası başkana teşekkür ederek ben de bu dönemde belediye başkanı olsaydım belki de aynı şeyi yapardım tüm maddelerin kabulu için ekip arkadaşlarımla görüşeceğim dedi. 

Bu görüşme esnasında AK Parti Grup başkanı Erhan Nadir ‘Katılımcı sayısını sınırlı tutalım oy birliği için 35 kişi yeterli’ önerisini getirdi.

Bu fikir Şahin’inde Zorluoğlu’nunda oluru ile hayata geçti. Oy birliği kararı alacak sayıda üye toplantıya davet edildi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplandı / TEKRARSalonda oturma düzeni sosyal mesafeye göre uyarlandı, girişte maske dağıtıldı ve dezenfektan ile üyeler toplantıya girerken ve çıkarken kendilerini dezenfekte ettiler. 

Ve Trabzon tarihinde ilk defa 17 madde 17 dakikada oylanarak oybirliği ile hiç tartışılmadan onaylandı. 

Toplantı canlı yayın ile bir nevi halka açık yapıldı. Salon dışında da basının takip etmesi açısından ekran kuruldu. 

Ve Başkan Zorluoğlu jet hızıyla başladığı toplantıyı aynı hızla sonlandırdı. 

Üyeler başkana hassasiyetinden ötürü teşekkür etti. 

Dileriz mecliste geçen özellikle borçlanma maddeleri ile ilgili kafalardaki soru işaretlerine ve tartışılacak meselelere şirketlerin başındaki isimler gerekli hassasiyetle yaklaşır tartışmaya mahal vermez ve bu iyi niyeti birileri suistimal etmez.

NE YAZIK Kİ ANLAŞAMADILAR 

Trabzon yerel gazetelerinden Fenerbahçe uyarısı: 'Çıkacağız ...Ve korona krizi başladığından bu yana özellikle sayfalarında indirime gitmek, çalıştırmak zorunda olduğu gazeteci (212 Sayısı yasa ile) indirime gitme konusunda asgari müştereklerde anlaşmak için çaba sarf eden Trabzon’un yerel gazeteleri ne yazık ki anlaşamadı… 

En son bir hamle ile Kuzey Ekspres’ın sahibi Hasan Kurt, gazetesinin manşetinde Karadeniz Gazetesi’nin sahibi M.Ali Yılmaz’a bir açık çağrıda bulundu.. 

4 gazete anlaştık sen de bu anlaşmaya katıl diye… 

Yılmaz’ın yerine Kurt’a cevabı, gazetenin yayın yönetmeni verdi ve her koyun kendi bacağından asılır misali cevap verdi.

Müesseseler kendinden sorumludur başlığı ile Kurt’a verilen cevap ile Trabzon yerel gazetelerinin masraflarının azaltılması ile ilgili girişim de başlamadan bitti.. 

Trabzon yerel medyasının derin kulislerinde M.Ali Yılmaz’ın kendi gazetesinden başka diğer yerel gazetelerin ekonomik sıkıntıları çözemeden ya kapatılması ya da el değiştirmesi gibi bir beklenti içinde olduğuna dair kanaat hakim…

BİR TEK LİDER GÜNDEME GELDİ 

Temel Karamollaoğlu, Kanal İstanbul'u eleştirdi: Yanlış yatırım ...Bu arada, yerel gazetelerin Türkiye genelinde ciddi ekonomik sıkıntı içinde olduğunu seslendiren tek bir siyasi lider var o da SP’nin genel başkanı Temel Karamollaoğlu… 

Karamollaoğlu, hükümete çağrıda bulunarak yerel gazetelere destek çıkılmasını istedi.. 

Bu arada hafta sonu sokağa çıkma yasağı nedeni ile Trabzon özelinde de gazetelerin yine baskı yapmayacağı belirtiliyor.

Temel Karamollaoğlu’nun ısrarla yerel gazetelere sahip çıkılması ile ilgili çağrısına hükümetin hiçbir refleks vermemesi de ilginç…

YAŞADIKLARINI KİTAPLAŞTIRIYOR 

Bir dönem gazeteci meslektaşlarımızdan, şimdilerde TFF’nin temsilcilik görevi yapan Cevat Ocak, yakalandığı kanser hastalığı süresince, bu hastalıkla yaptığı mücadeleyi kitaplaştırıyor.. 

Ocak çok moralli bir arkadaşımız. Hiç hastalığı karşısında boyun eğmedi. Hep dik durdu.. 

TFF’den görev aldı maçlara gitti.. Tıbbı ilaçların yanında organik bitki ilaçları da kullandı.. 

Aydın’dan Tunceli’nin dağlarından bitkilerden yapılan ilaçları da kullandı. 

Düzenli sporunu yaptı… Ve tüm bu yaşadıklarını kitaplaştırdı… 

Kitap bir çok kanser hastasına da yol gösterecek nitelikte..

‘ÇAĞIRIN GELEYİM’

Özellikle berberlerin kepenk kapatması üzerine, tıraş konusunda ciddi bir sıkıntı yaşanıyor..

Of’da bir imam kardeşimiz bu sorunu kendi çapında çözdü.. 

İl Müftülüğünün konu ile ilgili bilgilendirmesi şöyle..

Örnek Din Görevlisi. Of ilçesi Saraçlı mahallesi Orta Camii İmam Hatibi Abdurrahman YILDIRIM salgın hastalık nedeniyle evlerinden çıkamayan mahalle sakinlerinin bir çok ihtiyacını Allah rızası için karşılıyor. 

Abdurrahman hoca, berbere ihtiyacı olanları ücretsiz olarak tıraş ediyor. 

Yakacak odunu olmayan kimselere odun temin edip kendi aracıyla evlerine ulaştırıyor. Evinde ekmek olmayanlara ilçedeki fırınlardan ekmek taşıyor. 

Din görevlimizin bu özverili çalışması karşısında vatandaşlar memnuniyetlerini dile getiriyorlar

VE KÖYÜNE Mİ YERLEŞİYOR? 

Bakan Turhan, Trabzon'da tartışılan bulvar projesini inceledi (3 ...Önceki dönem Ulaştırma ve Alt Yapı bakanlarından Trabzonlu hemşerimiz Cahit Turan’ın bakanlıktan ayrılmasından sonra Trabzon’daki köyüne yerleşeceği söyleniyor.

Artık tam anlamı ile emeklilik yaşamaya karar veren Turan, güçlü müteahhitlik şirketlerinin danışmanlık görevi tekliflerini de kabul etmedi…

Trabzon’a gelip köyünde bundan sonraki emeklilik hayatını sürdüreceğine söyleyen Turan’ın yakınları, bakının köyündeki evinde ciddi bir tadilata başlandığını da belirtiler..