CUMHURBAŞKANI TRABZON’A KAÇ HEDEF KOYDU

Trabzon ile ilgili Ankara’da zirveler üst üste yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile yaptığı iki saatlik zirveden hemen iki gün sonra bu kez İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Trabzon’un milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu ve Salih Cora’yı külliye’de kabul etti.

Görüşme ile ilgili ilk detayları yine 61saat.com’dan sizlere aktarmıştık. Dün akşam 61saat.com standını ziyaret eden Trabzon Milletvekili Salih Cora’ya zirve ile ilgili sorularımızı yönelttik.

Cora’nın şu ifadesi çok ilginçti, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız Trabzon ile ilgili her şeyi en ince ayrıntısına kadar biliyor, ve bazı konularda bizlere talimatlarda bulundu. Gerçekten Trabzon’u nasıl böylesine ayrıntılı biliyor, Trabzon’u öylesine önemsiyor ki, dün akşamlı iki saatlik zirve sonrası inanın omuzumuzdaki yük iki kat arttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel ve genel seçimlerle ilgili hedeflerde koymuş.

Mesela yerel seçimlerde 18 ilçenin tamamının alınması yönünde talimat vermiş.

Ayrıca milletvekili sayısının 6’ya yükseltilmesini istemiş. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ve diğer milletvekillerinin omuzlarındaki ağırlık arttıkça artmış.

Cora ayrıca şu önemli noktaya dikkat çekti, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız şehirde Ak Partinin tüm organlarının sorunsuz bir şekilde çalışarak seçime doğru herkesin kol kola verip birlik beraberlik içinde olmasını özellikle istedi. Bu noktada bizlerde üzerimize düşeni yapacağız, birlikte Trabzon’u en güzel yarınlara taşımak, sayın Cumhurbaşkanımızın üzerimize yüklediği sorumluluğu yerine getirmek adına var gücümüzle çalışacağız’ ifadelerini kullandı. Belliki Cumhurbaşkanı Trabzon’da bu kez her seferinde daha fazla bir başarı bekliyor. Bu manada teşkilatların işi oldukça zor olacak.

KÜLLİYE ZİRVESİNİN İP UÇLARI...

Önceki gün Ankara’daki Külliye’deki Trabzon zirvesinin Trabzon özelinde elbette yankıları olacak. Ama şimdilik zirveye katılanlardan tek bir bilgi alınamıyor. Hemen hemen bütün milletvekillerini aradık, zirve ile ilgili tek bir açıklama yapmadılar. Neden ve niçin elbette Trabzon merak ediyor.

Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ise Külliye’ye giden Trabzon milletvekilleri zirveye aynı ayrı gittiler, Külliye’de bir araya geldiler. Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın makamında buluştular ve sonra Erdoğan’ın Külliye’deki o geniş makamına geçerek, zirve başladı. Erodoğan’ın bitki çayları da dahil olmak üzere Milletvekillerine içek olarak geniş bir seçme özgürlüğü bıraktığını da belirtelim.

Şimdi, Külliye’de neler konuşulduğu merak konusu.

Toplantıda olanlar bir açıklama yapmıyorsa, Trabzon’un bu zirvede neler konuşulduğunu öğrenmesi için bir sürece ihtiyacı olacak.

Mesela, A. Aker ile ilgili şehir parkı gelişmesinde şehre verilen söz yerine getirildiğinde demek ki, zirvede bu karar alındı.

C18 mağdurları ile ilgili olarak istimlak parası gelecekse demek ki, zirvede bu konuda tatlıya bağlandı.

Moloz’da camii ile ilgili her ne türlü gelişme yaşanacaksa, bu da masaya yattı.

Ve yatırımlar.

Bu konuda Trabzon’da ciddi bir rahatlama söz konusu olacaksa, o da masada görüşüldü, cumhurbaşkanı bu konuda talimatlar verdi.

Ve parti içindeki belirgin çekişmeler.

Erdoğan, son il başkanları toplantısında ne dedi… “Kimse egolarını partinin üstünde görmesin…”

Bu uyarı zirvede de yapılmışmıdır?

Neden olmasın.

Dedik ya süreç içinde zirvede ne konuşulduğu belli olacak.

Hal hareket tavır ve teşkilatın ruh hali ile bu anlaşılacak.

ŞİMDİ KÜLLİYE'YE KİM ÇIKACAK?

Son bir ay içinde Cumhurbaşkanı sırf Trabzon Ak Parti ile ilgili olarak seri toplantılar yaptı. Ülkenin bu kadar sıkışık ve önemli gündemine rağmen. Bunun iki türlü izahı olur.

Ya Trabzon’da teşkilat bazında sorun var.

Ya da Trabzon’u çok önemsiyor, takip ediyor.

Bizce ikisi de Cumhurbaşkanının ajandasındaki Trabzon notu.

Dedik ya kısa sürede Trabzon ile ilgili bakın ne görüşmeler yaptı.

Bakan Soylu ile zaten her zaman görüşüyor.

A.Sula Köseoğlu ile baş başa görüştü.

Sonra O. Fevzi Gümrükçüoğlu’nu karşısına aldı. Görüşmeden sonra Soylu’ya yolladı.

Onlar görüştü.

Ardından bütün milletvekillerini yanına çağırdı.

Şimdi sıra il başkanında Haydar Revi’yi il kongresinden önce yanına çağıracak. Zira, milletvekilleri ile bir arada olduğu zirveye Revi’yi çağırmadı. Neden acaba…Revi’yi yalnız dinleyecek oluşu siyasetin Trabzon’da önemli hamlelerin yapılacağına işaret midir..?

Bilemiyoruz, sadece yorum yapıyoruz.

KOCAELİ TRABZON GÜNLERİNDE SIKINTI VAR

Kocaeli’de bu yıl ilki gerçekleştirilen Trabzon günlerinin ikinci gününde beklenen ilgi maalesef olmadı. Hafta içi olması münasebetiyle mi yoksa gereken tanıtımın yapılmamasından ötürü mü bilinmez ama, fuarda stand açan gerek belediyeler gerek STK’lar, gerekse yöresel ürün satan kişiler, yeterli ilgi olmamasından dert yanıyorlar. Muhteşem organizasyona katılımın az olması moralleri bozmuyor değil.

Trabzon valisinin, belediye başkanının milletvekillerinin fuara duyarsız kalması bunda önemli bir faktör olabilir mi? Tabi ki olabilir.

Fuar ile ilgili başka bir olumsuzluk ise, gelen davetlileri karşılayacak kişilerin olmayışı.

Diğer Trabzon günlerine göre Trabzon’daki ilçe belediyelerinin de, STK’larında bu fuara ilgisi beklenenin altında oldu.

Standları ve ilçe belediyelerinin etkinlik alanlarını ziyaret eden vatandaşlar ‘Belediye başkanlarımızın bir çoğu burada yok, ilçemiz ile ilgili bilgi almak istiyoruz ama maalesef hem tüm ilçelerimiz burada stand açmamış hem de stand açan belediyelerimizin başkanları burayı terk edip gitmişler.

Biz isterdik ki Trabzon’daki ilçe belediye başkanlarımız da standların da olsun onları görelim, ama belki hafta sonu gelirler diye düşünüyoruz’ ifadelerini kullandılar.

Fuara katılan Kocaeli’ndeki Trabzonlu işadamları da Trabzon’un öne gelen STK’larının buraya iştirak etmemelerinde üzüntü duyduklarını belirterek ‘Bizler burada önemli yatırımları gerçekleştiriyoruz. Mesela Trabzon’da iş dünyasının önde gelen STK’larının da burada olması, başkanlarının yatırımcılarının burada bulunması gerekirdi. Onlarla istiyare edip buradaki iş hacminden Trabzon’a ne kaydırabilrizi konuşabilirdik. Ama maalesef burada böyle bir ortam bulamadık’ ifadelerini kullandılar.

KÖSEOĞLU'NUN BOYNUNDAKİ...

Trabzon Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Halk Eğitim ve Karadeniz Özel Eğitim Mesleki Eğitim öğrencilerinin Afrin’de kahraman Mehmetçiklerimize göndermek için hazırlamış oldukları Ay Yıldızlı Cevşen’ler yola çıktı.

Milletvekili A.Sula Köseoğlu Çevşenlerin hazırlandığı atölyelere gitti.

Ögrenci ve kursiyerlerle birlikte oldu. Hatta kendi de bir çevşen yaptı.

Sonra Mehmetçiğe gönderilecek çevşenlerden birini de boynuna astı.

Köseoğlu, Allah Mehmetçiğimizin ayağını bir taşa bile dokundurmasın derken, dualarımız hep onlarla diyerek, örgenci ve kursiyerlere teşekkür etti.

KIRGIZ HASTALARIN MEHMET ABİ'Sİ OLDU!

KÜT Hemotoloji ABD başkanı Prof Dr Mehmet Sönmez, bilim insanlığının yanı sıra hastaların her türlü sorunlarına çözüm bulan derneklerde de aktif görev alarak, bir koltukta iki karpuz taşıyor.
Bilim dalında, Türkiye’nin en yetenekli hocalarından olan Sönnez, Doğu Karadeniz Bölgesi Hemofili Derneğinin de başkanı.
Sönmez, bir Kırgız yurtaşımızın Hemofili ile ilgili hastalığını Trabzon’da sıcak temas ve ilgi ile tedavisini üstlendi. Ülkesinde önemli bir görevde olan Hastasının Kırgiz hemofili hastalarına da yardımcı olmasını istemesi üzerine TİKA’nın da girişimleri Sönmez, Kırgızistan’a gitti.
Başkent Bişkek’in en büyük hastanesinde hemofili ve hemotoloji servislerinde Kırgız meslektaşlarına eğitim verdi. Sönmez’den Kırgız hükümetine özellikle ilik naklı konusunda da danışmanlık yapmasını istedi. Sönmez de kabul etti. KTÜ’den böyle başarıları imza atan hocalarımızın varlığı, bölgemiz açısından onur verici bir olay.. Tebrikler hocam..