Bir dönem kariyerinde Rusya’da da forma giyen Fatih Tekke, bu kez teknik direktörlük performansıyla Rus basınının gündemine oturdu. Yapılan haberlerde Tekke için “Türkiye’yi teknik direktör olarak parçalıyor” ifadeleri kullanıldı.

Rus basını, Tekke’nin bu sezon Trabzonspor’un başında sergilediği şampiyonluk mücadelesine dikkat çekerek, başarılı teknik adamı manşetlerine taşıdı.

“Böyle bir antrenör olduğunu bilmiyorduk”

Rusya’da spor yazarı Elvin Kerimov tarafından kaleme alınan yazıda, Tekke’ye yönelik dikkat çeken değerlendirmeler yer aldı.

Kerimov, “Fatih’in bu kadar becerikli bir antrenör olduğundan haberimiz yoktu. Gerçi 10 yıldır antrenörlük yapıyor. İfadelerini kullandı.

“Trabzonspor Tekke’nin takımı”

Haberde, Trabzonspor’un artık Tekke’nin takımı olarak anılabileceği vurgulanırken, mevcut kadronun teknik direktörle uyumuna dikkat çekildi.

Değerlendirmede, “Trabzonspor zaten Tekke’nin takımı olarak adlandırılabilir. Fatih’in altında inşa edilmiştir. Bugünkü kadro ona daha çok yakışıyor” denildi.

Öte yandan, Bordo-mavili ekibin Galatasaray ve Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışındaki konumuna da değinildi.

Haberde, “Trabzonspor’un liderlerle yarışta ne kadar kalabileceği bilinmez ancak Avrupa kupaları potasında yer alması muhtemel. Genel oyun gücü liderlerin gerisinde olsa da Tekke’nin ekibi sürpriz yapabilir..” ifadelerine yer verildi.

Rus basını ayrıca Fatih Tekke’nin, Türk futbolunun en ilginç teknik direktörlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladığını aktardı.