Bilindiği üzere 19 Mart 2020 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve futbol, basketbol, voleybol, federasyon başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda tüm branşlardaki profesyonel ve amatör spor müsabakalarının ertelenmesine karar verilmişti.

TFF Başkanı Nihat Özdemir yaptığı açıklamada ‘Hedefimiz en kısa sürede ligleri hem de seyircili olarak tekrar başlatmaktır'

Fakat bunda Türkiye'nin pandemide ki olumlu gidişi belirleyici olacak’ demişti. Tabii pandemi sadece ülkemizde değil dünyada da hayat akışını önemli ölçüde değiştirdi. Avrupa'da birçok lig mevcut puan durumuna göre tescil edildi. 

Liderlerin şampiyon, son sıradakilerİn ise ligden düşürüldüğü açıklandı. Tabii bu süreç Türkiye'de bu şekilde işlemedi. Çünkü lider İstanbul'dan değil Anadolu'nun kaplanı gururu Trabzonspor’du. Lig bu şekilde tescil edilemezdi.

Ne hikmetse 15 Mart 2020'de pandeminin daha ilk günlerinden tespit edilmiş 12 pozitif vaka varken oynayıp 2 puan kaybettikleri maçın ardından pandemiyi bahane ederek ‘benim çocuklarımın (futbolcular) canı yok mu?

Bizim canımız yok mu? diye ortalığı yangın yerine çevirenler liglerin 12 Haziran 2020'de başlayacağı açıklaması yapıldığı tarih olan 6 Mayıs 2020 de hem de 499 bin 58 pozitif vaka olmasına rağmen tek kelime etmemişti.  

Peki Trabzonsporumuz ne yaptı. İlk günden son güne kadar ‘devletimizin aldığı ve alacağı tüm kararlara saygılıyız’ dedi

Görünen o ki ligler 12 Haziran 2020'de başlayacak. Fakat benim ve aklı selim tüm Trabzonspor taraftarlarının aklında deli sorular var. Şimdi ne olacak?

1- Başlayan Lig Alman Bundesliga gibi ne olursa olsun sonuna kadar devam edecek mi?

2- Olur ya 2-3 hafta sonra oluşabilecek yeni vakaların ardından ligler tekrar ertelenecek mi?

3- Diyelim ki ertelendi ligin tescili gündeme gelecek mi?

4- Tescil gündeme gelirse oluşabilecek sıralama değişiklikleri dikkate alınacak mı?

Evet bu durumlar karşısında başkanımız Sayın Ahmet Ağaoğlu‘ne büyük görev ve sorumluluklar düşmekte. Çünkü Ağaoğlu Trabzonsporumuz’un hak ve menfaatlerini 1. derecede korumakla mükellef ve ne olursa olsun haklarımızı garanti altına almalı. Ne mi yapmalı? Masaya elini vurmalı ve demeli ki

1- Lig başlayacaksa sonuna kadar gidilecek

2- Oluşabilecek yeni ertelemeler de ligin tescili söz konusu olursa, 12 Haziran öncesi sıralama esas alınacak. Bunları demeli, garanti almalı. Aksi takdirde bugüne kadar bize yaşatılanlar düşünüldüğünde, yeni hayal kırıklıklarına uykusuz gecelere mutsuz günlere hazır olmaktan başka çaremiz kalmayacak.