61SAAT ÖZEL HABER / Çevre ve Şehircilik eski bakanı Erdoğan Bayraktar partisinin Trabzon’daki seçim çalışmalarını sürdürüyor. Parti SKM’sinin kendine verdiği görev sorumluluğu ile sokağa inen, Bayraktan bugün Cuma namazını Ayasofay Camii’inde kıldı. Namazdan önce ve sonra Cami bahçesinden vatandaşlarla sohbet eden Bayraktar’a namaza gelenler büyük sevgi ve ilgi gösterdi.

Namazdan önce Ayasofay’nın şehir balkonu diye tabir edilen bölümünden cami çevresi düzenlemelerini inceleyen Bayraktar “Hem kavşak hem cami  etrafının yeniden düzenlenmesi şehre büyük bir nefes ve kalite katmıştır” dedi.

Yayın danışmanımız Ali Savaş’ın da Ayasofya’daki  incelemelerini takip ettiği Bakan Bayraktar daha sonra cami avlusu içindeki kafeteryaya giderek burada vatandaşlarla sohbet etti. Ardından Ali Savaş’ın sorularını cevaplandırdı.

BEN MAĞDURUM

Bakan Bayraktar, 17 Aralık operasyonunun mağdur tarafı olduğunu belirterek “İşimi yaptım nüfuz kullandı deniyor. Ben şehircilik bakanıyım, ben devlet adına devlet çıkarı için imardan şehrin halkın ve vatandaşın rant sağlamasını sağlayacağım tabi, şehir ve belediye bunun alıp vatandaş lehine kullanacak "dedi. 17 Aralık operasyonunun gerçek mağdurunun kendisi olduğunu belirten Bayraktar “Trabzon halkı kendini düşünen seveni sever. Burada bunu görüyorum. Elbette darbe operasyonu başladığında bir yılgınlığımız oldu. Moralimiz bozuldu. Ama şimdi çok şükür dimdik ayaktayız. İşte geldik Trabzon’a kendimizi emanet ettik. Sağ olsun Trabzon beni sahiplendi. Bu siyaseten yaşadığım en anlamlı duygudur” dedi

DÜNYA İNŞAAT TÖRSLERİNİN HEDEFİ OLDUM

Bayraktar, inşaat ve yapı sektöründe ve özellikle, konut yapımında kentsel dönüşümde bu geniş pazar payında Türkiye’nin de aslan payını alması, baş rollerde olması, sektörün her türlü yan sektörlerinde bir güç olması için önemli adımlar attıklarını belirterek “ Bu anlamda dünyada da rol keselim, bu Pazar payından ülkemiz kazansın diye kanun değişiklikleri yaptık, dünya  piyasalarına girdik. İnşaat sektörünün rol biçen törslerine karşı savaş açtık, biz de Türkiye de var dedik birilerini sınırlarını ihlal etti. Birilerinin kırmızı çizgilerini aştık. Birileri kendi tarlanda ne yaparsan yap dedi biz de hayır her tarlada olacağız dedik bizi de harcadılar. Bize de kumpas koydular” dedi.

DARBE TRABZON’A İNDİ

Trabzon ile ilgili bakanlık görevindeyken yerel seçim sonrası cumhurbaşkanlığı ve sonrası genel seçim ile ilgili geniş uçlu, perspektifi detaylı bir plan hazırladıklarını belirten Bayraktar “Bunun için başbakanımız dahil bir yol haritası belirledik. Tam yol almış, Trabzon’un kabuğunu kıracak gelişmeleri hayata geçirecekken 17 Aralık operasyonu başladı. Buna dahil edildik. 17 Aralık operasyonunu ben aynı zamanda Trabzon’un geleceğine çıkarlarına da bir darbe olarak görüyorum. Zira o operasyondan sonra Trabzon’un kaybettiği kaybetmeye yol aldığı bir sürece girdiğini görüyoruz” dedi.

DERDİM SİYASET DEĞİL HANİ GENÇ YETENEKLER ÇIKSA

Derdinin siyaset olmadığını, siyasi bir ikbal peşinde koşmadığını belirten Bayraktar “Hani, cevval, hırslı akıllı gençler ortaya çıksa da Trabzon’un her türlü çıkarını koruyup kollasa sorunlarının takibini yapsa. Ben bunun için her türlü özveride bulunurum” dedi.

TRABZON’UN HER SORUNUNU ÇÖZÜMÜ YAKIN TAKİP İLE OLUR

Trabzon’un bir çok talebi, sorunu ve hedefi olduğunu belirten Bayraktar “Bunların yakinen takip edilmesi gerekir. Ben 17 Aralık operasyonu Trabzon’a da darbedir derken buna dikkat çekiyorum. Ben gitmişim gelmişim önemli değil. Bu darbeden sonra Trabzon bir sıkıntı yaşamasın istiyorum. Bunun için işlerin takibi gerekli, ısrarcı olmak gerekli bu nedenle, işimiz zor ama yapılabilirliği de mümkün değil diye bir teslimiyet içinde olmayacağız..”

GÜMRÜKÇÜOGLU ÇOK İYİ ÇALIŞIYOR, A.METİN GENÇ EN DOĞRU ADAYDI

Yerel seçimler ve Trabzon ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Bayraktar, partisinin büyükşehir belediye başkan adayı Gümrükçüoğlu’nun seçimi sırtlayan bir misyon üstlendiğini çok iyi çalıştığını çok koşturduğunu iyi projeler ürettiğini belirterek “Merkez de de A.Metin Genç, iyi bir isim ve tespitti. Bu anlamda Partimizin bütün ilçelerde bir sıkıntı çekmeyecektir” dedi.