61SAAT SİYASET-Ak Parti’de ismi Ortahisar Belediye başkanlığı için, aday olmamasına rağmen çok konuşulan Ahmet Metin Genç, 61saat.com’a özel açıklamalar yaptı. Genç, aday olmadığını adaylık müracaatı da yapmadığını da belirterek, “Bu ifademin yanlış algılanmasını istemiyorum.

Ben Ortahisar için her hangi bir müracaatta bulunmadım. Son günlerde ismim üzerinde, ittifak olduğu yönünde bana da şifaen bilgiler iletilmektedir. Beni arayan herkese, aday olmadığımı ama AK Parti’nin bir neferi olarak verilecek göreve her zaman hazır olduğumu belirttim.

Bizim için önemli olan önce Trabzon’un, sonra ülkemizin ve partimizin menfaatleridir. Bu menfaatler doğrultusunda, bugüne kadar sorumluluk almaktan kaçmadım, bugün den sonra da kaçmam. Partimiz organları görev verdiği takdirde, Ortahisar için hizmet etmeye hazırım” dedi.

Genç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun açıklanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Başkanımı aradım tebrik ettim. Ziyaretine de gideceğim. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.