Metin Günay başkan seçildi
Ak Parti Şalpazarı İlçe 4. Olağan Kongresi yoğun katılım ile gerçekleştirildi.  İki listenin yarışması beklenen  kongrede, yapılan itiraz üzerine Av. Abdullah Erata`nın adaylığı Parti Tüzüğüne aykırı bulunarak iptal edildi. Bunun üzerine Metin Günay tek liste halinde seçimlere katıldı.

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Milletvekilleri Safiye Seymenoğlu ve Prof. Dr. Aydın Bıyıkoğlu ile İlçe Başkanları ve çok sayıda partili kongrede hazır bulundu.

Mevcut İlçe Başkanı Yusuf Yılmaz kongrede söz alarak, 31 Ocak 2011 tarihi itibariyle atama ile göreve geldiğini ve Partide birlik ve beraberliği sağlayarak Genel Seçimler de yüzde 63 oy aldıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Divan Başkanı M. Sait Gürsoy Saat 12.00 itibariyle ldivana iste kabulünün sona erdiğini açıkladı. Hemen akabinde Muhammet Muhcu adlı delege divana liste sunan Av. Abdullah Erata`nın partiye üye kaydının aktif olarak görünmediğini ve bunun Parti Tüzüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle İlçe Başkanlığı`na adaylığının kabul edilmemesini içeren itiraz dilekçesi okudu. Yaklaşık 1 buçuk saatlik inceleme ve değerlendirmenin ardından, Av. Abdullah Erata`nın adaylığı reddedildi. Bunun üzerine Av. Abdullah Erata taraftarları durumu protesto ettiler. Av. Erata`ya kürsüde söz verilmesi istendi. Divan Başkanlığı, Partiye üye kaydı bulunmayan kişiye söz veremeyeceklerini söyledi. Salonda gerginlik daha da arttı. Bazı partililerin araya girmesi üzerine Divan Başkanı salonda oylama yaptı ve Av. Abdullah Erata`ya söz verilmesi kabul edildi.
MAHKEMEYE GİDİYOR
Kürsüye gelen Av. Abdullah Erata, "Ak Parti hepemizin partisi. Ama belirli isimleri aşamadık. Kongrede yaşananlar bu güçleri gözler önüne sermiştir. Kongrenin bu aşamadan sonra yapılıp yapılmamasının benim için hiç bir önemi yoktur. Delegelerin kararı bu atmosferdeki adımlarla beraber engellenmiştir. Tüzükle ilişkili verilen karar sadece Divanı bağlar. Bununla ilgili hukuki süreç yakında başlayacaktır. Bundan sonraki süreçte sizden istirhamım gerçek bir Ak Partili gibi davranmaktır. Burdan çıkacak yönetimin başarılı olup olamayacağı bu Kongrede ortaya çıkmıştır." diyerek kendisine gönül verenlere; "Bu şarkı burada bitmeyecek" dedi.

Kongrede Metin Günay`ın listesi oylandı. Günay`ın listesinde bulunan Yönetim Kurulu Üyeleri şunlar:

"Fatih Yılmaz, Özmen Sağlam, İsa Esmer, Muhammet Kıran, Cavit Erata, Mehmet Muhcu, İsmail Tok, Nejla Kandemir, Ahmet Yazıcı, Mustafa Ayaz, Aydın Karagöz, Muhammet Algün, Murat Kılıç, Muhammet Muhcu.